Jump to content

Kok

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Od 5. rujna 2012., prema Pravilniku o zdravstvenim pregledima vozača propisano je da se kod redovitog nadzornog pregleda vozača, uz pregled specijaliste medicine rada, obavlja samo onaj pregled po kojemu je vozač dobio ograničenje. U slučaju da produžujete vozačku dozvolu, liječničko uvjerenje će vam vrijediti 6 mjeseci.
  2. Očigledno ispada da je tako Hvala puno na savjetima i pomoći!
  3. Prvo, hvala vam na žurnom i iscrpnom odgovoru. Ali ja nisam prošao kroz crveno; stajao, napominjem stajao, sam na semaforu dok se nije upalilo zeleno za desno i tek tada sam krenuo, a policijski auto je nakon kakvih 50-tak metara stao do mene i rekli su mi da stanem sastrane, na šta sam ih ja upitao što sam skrivio, a kada smo stali sastrane je policajac rekao da sam ih grubo uvrijedio time što sam pitao šta sam skrivio. Kako da ja dokažem svoju tvrdnju što se tiče crvenog? Možete li mi reći, ili savjetovati, što bi trebao mijenjati u svome načinu pisanja i ponašanja kod komunikacije sa službenim osobama odn. zašto ste vi zaključili da se neprimjereno ponašam? Mislim, zašto bi ja trebao prihvatiti nešto što nije istina, pa makar je izrečeno od strane policajca. Naime, isti je tvrdio da nisam bio ni vezan, a jesam, odn. ne mogu ni biti nevezan jer grozno glasno i neprekidno pišti upozorenje. Koliko se otprilike, ako znate, kreće cijena za usluge odvjetnika?
  4. Poštovani! Policija me jučer zaustavila sa sumnjom da sam prošao kroz crveno, makar ja znam da nisam jer je bilo zeleno na pomoćnom semaforu za skretanje desno, kamo sam ja i išao. Nakon toga rekli su mi da stanem za strane, te sam stao sa desne strane ceste na nogostup gdje nije predviđeno parkiranje, a sa lijeve strane ceste je žuta zona za koju imam parking kartu. Uglavnom, napuhao sam 0.78 (sa ispravkom), i tada su mi rekli da dalje ne mogu upravljati vozilom, ali mi nisu ni dopustili da ga preparkiram na drugu stranu ceste, nego su pozvali pauka koji mi je odnio vozilo; ja sam nudio policajcu ključeve da ga sam preparkira što znam da ima pravo, ali nije želio. Dali se ima smisla žaliti oko toga sa paukom? Dobio sam dva papira, jedan o oduzimanju vozacke i drugi o mjerenju prisutnosti alkohola u krvi, gdje se nigdje ne spominje nikakva novčana kazna. Policajac mi je rekao da će to biti 5000kn i 9mj., dali je to moguće? I još pitanje u svezi prigovora; kao što sam pročitao, kazna dolazi za oko 1mj. i tada imam tek mogućnost prigovora, ili mogu i prije se nekome obratiti? Osim toga, na kraju cijele peripetije, pitao sam policajca za ime i prezime ili broj značke, da znam pošto ću vjerojatno tražiti sučeljenje sa njim na sudu, na što mi je on odgovorio da će radi toga pitanja kazna biti još veća ?!? Napominjem da sam ja bio, tijekom cijeloga postupka, izuzetno pristojan, čak i prije toga pitanja za ime i prezime rekao "Mogu li vas nešto pitati, ali da to shvatite kao uvredu?" Šta ja mogu napraviti ako on još doda i to "raspravljanje sa službenom osobom"; dali da to ako se pojavi uključim u isti prigovor? Da se vratim pitanjem na početak posta, naime njihova konstatacija za crveno svijetlo definitivno ne stoji, pa me zanima na koji način ja mogu dokazati svoju stranu priče? Da sumiram pitanja: 1. crveno svjetlo, 2. pauk, 3. visina kazne, 4. termin prigovora, 5. raspravljanje sa službenom osobom. Hvala unaprijed!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija