Jump to content

Skydiver

Korisnik
  • Broj objava

    24
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Postignuća

  1. Mi moze netko pomoci u sljedecem slučaju: Fotografija je prodana tom i tom gradu u svrhu promidjbe istog. Dotični grad stavi fotografiju na net u visokoj rezoluciji (kao agencija, ali bez znanja autora) za korist u promidjbene svrhe grada. Firma ta i ta downlodira fotografiju u visokoj rezoluciji (s dopustenjem grada), naglasi da je koristi u promidjbene svrhe i time promovira dogadjaj koja je ta firma organizirala. Dali se to moze protumačiti da su fotografiju koristili u komercijalne svrhe, pošto su oni taj dogadjaj promovirali s tom fotografijom i time ce zaradjivati. Puno Vam hvala na brzom odgovoru !!!!!!
  2. Ako gospodja nije vlasnica stana teze bi joj bilo ugovarati ono sto ste naveli o besplatnom stanovanju. Cinjenica uzivanja/koristenja stana dok je ziva, ima mozda ograniceni karakter njenog "rapolaganja". Cini mi se da ova nova okolnost koju ste sada iznijeli, znatno mijenja prirodu cijelog pravnog odnosa. Tek jučer smo doznali za vlasništvo, nakon što je potpisala ugovor. Dobro u cijeloj priči je to što ta druga gospodja koja ima vlasnički list je upravo danas mojem prijatelju dala suglasnost da moze sa svojim sinom stanovati u tom stanu. Problem je što njegova uskoro ex žena koja živi sa svojim novim, njemu na vrata dolazila svako toliko u kuću (koju su zajedno napravili u braku ali ju je "izbacio" iz iste zbog prevare, a i sama je išla živjeti kod susjeda), i doslovce terorizirala. Čovjek nije mogao više trpiti teror s njezine strane i pokušao je napraviti što je moguće da otidje van iz te kuće, negdje gdje ga moze pustit na miru. Njega ne interesiran niti kuća niti bilo što materijalno što su zajedno u braku stekli, njemu je najvaznije da dobije sina u skrbništvo. Problem je i u tome što njezin novi dečko ima novaca i veze u policiji, tako da mojem prijatelju nije nimalo lako, pošto novaca nema za advokate a ovo što policija radi je nedopustivo, pa smo lijepo napisali Ministarstvu pismo u kojem smo objasnili situaciju. Ziva sramota da je tako nesto moguće .. Ironija je dodatna što ta žena nikad nije svojem sinu doslovce išta skuhala npr., niti se pretjerano za njega brinula, što sada pak gotovo uopce ne radi. Tu i tamo vidi sina, na Božić mu je kupila čokoladu i to je to, gotovo nevjerovatno .. Sada da prkosi svojem mužu radi sve da ga doslovce uništi i da ga izbaci na ulicu ..
  3. Telefon je na ime gospodje koja ima pravo korištenja tog stana dokle je živa (kako se u medjuvremenu ustanovilo) , znači nije vlasnica istog. Prijatelj je pokušao navesti da telefon prebaci na njega dokle on bude zivio u tom stanu. Problem je u tome sto su svi ti odnosi izmedju te gospodje, vlasnice stana, cijele familije itd.itd. jako zategnuti i meni je u toj cijeloj priči teško uopce pohvatati konce jer podosta ključnih stvari nisu pismeno rješene.
  4. Prosljediti cu Vase odgovore mojem prijatelju koji ima dotični problem. Stvar je u tome sto je cijeli slučaj podosta kompliciran, a nazalost ni ja sam neznam sve detalje koje bi mi mogli pomoći u formuliranju pravnih pitanja preko kojih bi mogao nači pravi put k rješavanju cijelog problema. Prijatelj kojem pokusavam pomoci nema vise novaca za odvjetnika, zadnje sto je imao iz "rezerve" za njegov slučaj je potrošeno a odvjetnik nije u potpunosti napravio svoj posao pa se na ovaj način pokušavamo informirati, nešto preko mailova, nešto preko proučavanja zakona, itd. Svakako Vam hvala jos jedanput na detaljnom odgovoru ..
  5. "Ugovor" je sklopljen na sljedeći način te potpisan sa oba dvije strane i ovjeren kod javnog bilježnika: ................., OIB: ............ i ........................., OIB: ................., sklapaju dne 28.05.2010. UGOVOR ................. svojim potpisom dozvoljava ................. i .................... da žive u njezinom stanu, ............... na neodredjeno vrijeme bez naplate najma, od datuma potpisa ovog ugovora. ................... se obvezuje na ..................... prebaciti broj telefona .................. koji je prijavljen na ....................... ...................... se obvezuje da neće svojim prisustvom smetati ............... i ..................... na adresi ......................... ............... .................
  6. Još jedna sitnica me interesira koja nije vezana za pravo već za vodjenje države u korist svih gradjana .. Kako je moguće da Senf, Podravka (Hrvatska, da ne bude zabune), 100g pun konzervansa, E-ova itd., košta oko 6-7,-kn, a Mautner Markhof (iz Austrije) koji je BEZ konzervansa i ima ni manje ni više nego 200g, znači 100% više, košta 5-6,- kn. Kako je moguće da u Italiji npr. namirnice koštaju minimalno 100% manje nego u Hrvatskoj, npr. Gran Padana sir košta 8,90 Eur. kg (cca. 65,-kn), a u Hrvatskoj isti dodje oko 140,- nadalje kn/kg ?? Keksi Loacker npr. (koji su import i Talijanima), dodje u Italiji 0,86 Eura (oko 6,-kn) a u Hrvatskoj isti dodje minimalno 14,-kn ?? Kako je moguće da naša genijalna VEGETA u svim članicama EU-a dodje jeftinije nego u Hrvatskoj ?? Nemojte zaboraviti uzeti u obzir prosjek plače u Hrvatskoj od oko 500,- Eur. (još sam puno napisao), a van Hrvatske su iste puno veće ..
  7. Iz Vaseg posta se lijepo moze zakljuciti da je sud radio po zakonu. Zastitio ju suvlasnika od nasilnog ponasanja u njegovom koristenju posjeda.Za preljubu nije sankcija izbacivanje iz kuce vec pokretanje brakorazvodne parnice, dragi gospon! Nimalo lijepo da blatite svoju domovinu zbog nekih vlastitih frustracija. Citajte ovaj pravni forum pa cete naci masu stvari koji objasnjavaju i "Vas" iznijeti slucaj. ___________ - KAKO se radilo po zakonu ako tuzba nije u zadanom roku podnesena ?? Nasilnog ponašanja nije bilo, gospodin ju je izbacio na način da joj je spakirao stvari u auto, ona je došla na zatvorena vrata. Dotična se gospodja isti tren preselila kod svojeg "novog" dragog te uopce nije bila zainteresirana za sina kojeg ima u braku sa gospodinom koji ju je "izbacio" .. Kako sud moze takve braniti meni nije jasno, sama si je odabrala takav život .. nemože na dvije stolice .. Domovinu nimalo ne blatim zbog vlastitih frustracija nego zbog činjeničnog stanja u zemlji a to je da živimo u prahistoriji te da "obični" ljudi nemaju nikakva prava. Hrvatska ima prahistorijske zakone koji štite samo čelne ljude i institucije u Hrvatskoj. Jedino što Hrvatska ima lijepo je priroda, koju "lijepa naša" takodjer želi rasprodati i uništiti u potpunosti.
  8. Mislim da bi Vam bilo najbolje napisati i poslati lijepo u jednom emailu Iskonu i svim medijima u Hrvatskoj sto se desilo, pa da vidite reakciju ..
  9. Sljedeci ugovor je napisan od mojeg prijatelja koji se sto prije zeli izseliti iz kuće u kojoj ga njegova žena (s kojom je u postupku rastave i zivi kod drugog ali ima pristupa njegovoj kući koju su zajdeno u brako stvorili) terorizira. Jedna gospodja zeli njemu dati na neodredjeno vrijeme i bez najma stan u korištenje. Jeli je taj ugovor valjan i dali je dovoljno isti samo kod javnog bilježnika ovjeriti ?? HVALA na savjetu !! ................., OIB: ............ i ........................., OIB: ................., sklapaju dne 28.05.2010. UGOVOR ................. svojim potpisom dozvoljava ................. i .................... da žive u njezinom stanu, ............... na neodredjeno vrijeme bez naplate najma, od datuma potpisa ovog ugovora. ................... se obvezuje na ..................... prebaciti broj telefona .................. koji je prijavljen na ....................... ...................... se obvezuje da neće svojim prisustvom smetati ............... i ..................... na adresi ......................... ............... .................
  10. Poštovani, dali je moguće napisati na papir da ta i ta osoba drugoj daje stan u najam bez naknade i na odredjeno vrijeme te da se s tim papirom ide kod javnog bilježnika koji to ovjeri s potpisima oba dvije osobe? Jeli to legalno? Jeli moguće preko ugovora u najmu "iznajmiti" stan na neodredjeno vrijeme i bez naknade? Puno hvala na brzom odgovoru !! Molio bih hitan odgovor pošto mi je prijatelj pred gubitkom kuće i jedino na gore naveden način moze trenutno si rjesiti situaciju preko prijatelja.
  11. Kako je moguće da u jednoj "pravnoj" državi (Hrvatska) se moze desiti da žena tuži muža za "smetanje posjeda" (nakon što je ona prevarila muža sa prvim susjedom muž ju je izbacio iz kuće) a kuća NE postoji (bespravno je izgradjena)??! A dotični muž ne moze svojem sinu prenijeti vlasništvo iste jer vlasnički list ne postoji (logično). Znači kuća ne postoji, al on ima npr. uredno prijavljen telefon .. na nepostojećoj adresi .. KAKO je to moguće ?? Kako je moguće da žena dobije spor za "smetanje posjeda" a dokazano je da tužbu nije podnijela u zadanom roku ??! Ono što sa sigurnošću znam je da muž njezine odvjetnice radi na sudu (u Opatiji) i dobar je prijatelj sa sudkinjom koja je vodila postupak, znači pristranost je očita .. Kako u takvim slučajevima postupiti ???? KAKO ? WELCOME TO CROATIA ! Ako itko ima odgovor na moja pitanja, bio bi mu jako zahvalan .. Lijep pozdrav svima ..
  12. MOLIM Vas HITNO za nekakav savjet, čovjeka je odvjetnik zeznuo, nema se kome obratit .. hvala
  13. Poštovani, imam pitanje vezano za problem prijatelja. Kakav je postupak nakon razvoda braka u sljedecem slucaju; čovjek je bespravno sagradio kuću na zemljistu svoje zene (koja je istu dobila darovnicom u braku). Trenutno se razvode, te njega zanima dali postoji mogućnost da dobije polovicu kuće ili dali postoji mogućnost da dobije kuću i svoju ex ženu isplati? Hvala na brzom odgovoru! Srdačan pozdrav
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija