Jump to content

marinero

Korisnik
  • Broj objava

    9
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. da li je ovo nezakonita radnja??? naime, rješenjem od 1993.g.HZZMO mi je priznato pravo na obiteljsku vojnu mirovinu kao udovici poginuloh hrvatskog branitelja.TU mirovinu sam primala punih 17 godina da bi mi se ove godine ukinula s obrazloženjem da po novom zakonu o pravima branitelja iz 2005.g. moj suprug više nije branitelj jer nije proveo 5 mjeseci u oružanim odredima narodne zaštite!! to je apsurd, pošto je bio pripadnikom 3,5 mj. i poginuo je na fronti u obrani države(imam i potvrdu o okolnosti stradavanja), tako da nije ni mogao provesti tih 5 mjeseeci koliko traže jer je poginuo braneći ovu šugavu državu!! (ispričavam se na jeziku,ali sam ogorčena!!).. DA LI JE NEZAKONITA RADNJA DA TO ISTO TIJELO KOJE MI JE DALO VOJNU MIROVINU PRIJE 17 GODINA, SADA ODUZIMA?? DA LI SE MOŽE RJEŠENJEM UKINUTI STEČENO PRAVO OD 17 GODINA ILI POSTOJI NEKI ZAKONSKI ROK NAKON KOJEG TO NIJE MOGUĆE??(čula sam da je maksimalamn rok 10 g za ukidanje stečenih prava pa se pitam da li imam osnova za tužbu općinskom sudu za zaštitu od nezakonite radnje pošto bi na Upravnom sudu trajalo godinama?)
  2. hvala na odgovoru..sigurna sam u sve..bila sam u zakonskom braku 10 g. i imam dvoje djece..muž mi je bio u oružanim odredima narodne zaštite više od 5 mj. prije nego što je poginuo, u truntku smrti(poginuo je od granate),bio je na fronti, tako da imam i potvrdu o okolnosti stradavanja da je poginuo u obrani suvereniteta države..radi se o tome da u zagrebu igrom slučaja, kad su provodili reviziju nisu imali sve podatke tj. dokumente o mom suprugu jer im osijek nije proslijedio,međutim kad sam im dostavila svu dokumentaciju, rješili su pozitivno..ako podnesem kaznenu prijavu, kako će ona glasiti? na što da se pozovem, da ne obavlja savjesno svoju dužnost? ne razumijem se u pravo, pa ne želim ispadadti glupa pred institucijama..
  3. radi se o tome da su mi ukinuli vojnu mirovinu nakon što sam je primila punih 17 god nakon muževljeve pogibije u ratu 1991.g...nakon što sam priložila uz žalbu sve potrebite dokumente o statusu branitelja i potvrdu o okolnosti stradavanja, drugostupanjsko tijelo mi je uvažilo žalbu..ja sam bila šokirana kad su mi prvotno ukinuli mirovinu i sad sam ponovni šokirana kad ne žele uvažiti žalbu!! razmišljam o tužbi na sudu ako je to moguće? da li mora prvo završiti ovaj upravni postupak da bih digla tužbu? da li je moguće ići u gađansku parnicu pošto sam čula da posupci na Upravnom sudu traju godinama? ..hvala za odgovor
  4. molim za objašnjenje...prvostupanjsko tijelo(zavod za mirovinsko osiguranje u osijeku)mi je rješenjem ukinulo određena prava..na to rješenje sam podnijela žalbu u zakonskom roku i nakon 5 mjeseci, drugostupanjsko tijelo (zavod za mirovinsko osiguranje u zagrebu)je donijelo rješenje po kojem uvažava moju žalbu u potpunosti, te predmet vraća u osijek..bila sam presretna tim ishodom,ali sam se gorko razočarala kad mi je referentica u osijeku rekla da ona ne mora postupiti po drugostupanjskom rješenju i da ona može donijeti negativno rješenje za mene..da li je to moguće? čemu onda ta mogućnost žalbe? sada čekam rješenje te referentice pa se pitam koje su moje dalnje mogućnosti ako donese neg.rješenje,a sve mi se čini da hoće..
  5. molim vas za savjet jer sam očajna..moj otac je poginuo kao član oružanih odreda Narodne zaštite vršeći dužnost..kao članovi njegove obitelji primali smo vojnu mirovinu punih 17 godina da bi nam prije par dana došlo rješenje iz Mirovinskog po kojem nam ukidaju mirovinu jer po novom zakonu nema status hrvatskog dragovoljca..istina je da nije proveo 5 mjeseci u Narodnoj zaštiti, ali on je poginuo nakon 4 mjeseca, nije dobrovoljno istupio..zanima me da li se ta odredba o 5 mjeseci odnosi i na mrtve? da li moj otac kao pripadnik oružanih odreda NN i obzirom da je poginuo vršeći dužnost ima pravo na status, odnosno mi na mirovinu? da li imamo osnova za tužbu pošto mislimo da žalba na ovo rješenje ništa neće važiti iako ćemo je u svakom slučaju poslati...
  6. prije svega dobar dan i hvala što ste se javili... 1)u rješenju piše da je postupak za obustavu prava i isplate obiteljske mirovine prema ZOPHBDR-a pokrenut po službenoj dužnosti(ne navode po kojim člancima zakona) 2) pravo na invalidninu smo imale moja mama i ja dok sam bila redovan student, ali nam je to ukinuto 2001.g. s obrazloženjem da ne zadovoljava uvjete iz čl.2 ZOPHBDR-a.. problem je u tome što oni u obrazloženjima stalno navode krive podatke da je on poginu kao pripadnik civilne zaštite, a ne kao pripadnik Narodne zaštite ..moj otac jest bio ujedno i pripadnik civilne zaštite, ali on 01.08. stupa u oružane odrede Narodne zaštite i pogiba kao takav..mi smo na to rješenje o invalidnini podigli tužbu upravnom sudu i to još i dan danas traje..na osnovi istih krivih podataka koje imaju u ministarstvu sad nam ukudaju i mirivinu..do pogreške je došlo jer je samo civilna zaštita proslijedila podatke ministarstvu,ali ne i narodna zaštita.. već razmišljam i o tužbi za izdavanje lažnih isprava jer u potpunosti krivo navode pripadnost i okolnost stradavanja mog oca
  7. kako ovo uopće započeti pisati od bijesa nego odmah "drito s informacijama".Moj otac je poginuo u ratu 1991.g. kao zapovjednik stožera Narodne zaštite.Noć prije pogibije bio je na fronti i cijelo sutrašnje prijepodne.Sutradan oko 16 h vraća se u stožer, podnosi izvješće i na putu kući pogine od granate. Nakon 17 godina, doslovno preko noći, ukida nam se Obiteljska mirovina s obrazloženjem da nije proveo 5 mjeseci u Narodnoj zaštiti. Na to ulažemo žalbu obzirom da se to ne može onositi na poginule jer da nije on dobrovoljno istupio, već da je nakon 3 mjeseca službe, poginuo.Pristupio je u 8 mj.1991, a poginuo u 11.mj.1991.g..tu su nam žalbu uvažili, ali nakon par mjeseci HZZMO ponovno donosi rješenje po kojem nam se sada ukida mirovina zbog okolnosti stradavanja..što nam je sad činiti? na osnovi čega se žaliti? razgovarali smo s tatinim zapovjednikom ,čovjek je zgrožen, rekao je da je spreman dati bilo kakvu izjavu i ratni put..što se sve podrazumjeva pod okolnost stradavanja da se prizna status dragovoljca? da li bi se to moglo priznati mom ocu obzirom da je poginuo u roku pola sta s povratka s dužnosti? da li je moguće ici direktno u građansku parnicu i kako bi glasila tužba?? pravnik u Mirovinskom nam je rekao da na Upravnom sudu nećemo ništa postići, da je bolje ići u građ.parnicu...kontaktirali smo s jednim odvjetnikom, on nema pojma..
  8. marinero

    m o r h

    Imam agenciju nekretninamaZainteresirana sam za kupnju jednog prostora koje je u vlasništvu Ministarstva obrane u Koprivnici.Taj je lokal zapušten i već 15 god. tamo nitko ne dolazi niti ima ikakvu funkciju. Zanima me kome da se obratim za kontakt ako želim kupiti ili iznajmiti taj prostor??
  9. pozdrav svima! molim vas pomoć..MPP mi je ostao zadnji ispit:Već me dva puta ruši na usmenom i toi iz uvijek istih pitanja.Iskreno, ja više ne znam odgovor koji bi zadovoljio tog čovjeka( Puljko je u pitanju).Ako bi mi mogli pomoći da više dođem do te diplome,pitanja su: ZAŠTO neke države prihvaćaju strano pravo kao pravo, a neke kao činjenicu? ZAŠTO podjela na njemačk ii francuski sistem kod mjenice?(prava i obveze odvojene od gl.posla) KAKO bi naš sudac primjenio odredbu o zajed.oporuci iz haške konv.za oblik oporučnih raspolaganja?...cijenim svako mišljenje, navalite..
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija