Jump to content

zoranp

Korisnik
 • Broj objava

  61
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. pripadnici Narodne zastite...priznavanje?

  Problem je što nije zadan rok do kada se mora to sve rješiti. Ja sam u 10 mjesecu bio na ispitivanju u Osijeku, gdje sam bio, što radio a imaju sve napismeno, jer 10 godina sam vodio spor oko priznavanja statusa Branitelja iako sam ranjen u N.Z i imam HRVI trajno, pa me za sada još ne priznaju kao Borbeni sektor. Mislio sam da će to rješiti do kraja prošle godine a ovako pitanje je dali ikada. Svi se prave blesavi. Žalosno da bi četosima, arkanovcima, šešeljevcima i ostalima koji su abolirani prije rješili nego nama. Eto ako mi slučajno stigne " presuda" ma kakva bila javim na forumu. Ali sve manje vjerujem da će išta biti od toga osim odugovlačenja i čekanja da nas što više pokrepa.
 2. pripadnici Narodne zastite...priznavanje?

  Pa da , dok to osnuju pa prijedlog vladi RH pa dok oni to prihvate, pa dok... i tako tko zna do kada ako ikada.
 3. pripadnici Narodne zastite...priznavanje?

  Koliko ja znam ako je netko nakon NZ bio u HV-u, tj odmah nastavio u HV, onda mu se prizna i vrijeme provedeno u NZ, ali ako je bio samo u NZ ,onda nemože biti Borbeni sektor.
 4. pripadnici Narodne zastite...priznavanje?

  Za sada ništa, ovo je odgovor od MORH-a. A kada će biti, tko to zna.
 5. Novi zakon ministra Medveda

  Novi Zakon danas stupio na snagu https://branitelji.gov.hr/vijesti/novi-zakon-danas-stupio-na-snagu/1900
 6. Novi zakon ministra Medveda

  Ovaj Zakon stupa na snagu osmoga dana od dana objave u »Narodnim novinama«, osim: a)članka 49. stavaka 1.- 4. i 6., članaka 50„ 51.i 69. stavaka 2. - 4. ovoga Zakona koji stupaju na snagu 1.ožujka 2018. b)članaka 26. - 48„ 52., 55., 56., 141., 142. i 145. - 147. ovoga Zakona koji stupaju na snagu 1. siječnja 2019. i c)članka 125. stavaka 1., 2., 3.i 5. ovoga Zakona koji stupaju na snagu danom početka školske godine 2018./2019. i članka 125.stavka 4.ovoga Zakona koji stupa na snagu danom početka akademske godine 2018./2019. Klasa: 022-03/17-01/114 Zagreb, 30. studenoga 2017.
 7. Novi zakon ministra Medveda

  Jučer objavljen u narodnim novinama i na kraju zakona piše kada što stupa na snagu. https://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/full/2017_12_121_2758.html
 8. Novi zakon ministra Medveda

  Pročitah konačni prijedlog i zanima me, dali se ukida borbeni i neborbeni sektor, po meni svi Hrvatski Branitelji su Borbeni, ili sam u krivu? Zbunjuje me članak 15 Sudionik Domovinskog rata. Molio bih da mi netko pojasni. Hvala.
 9. pripadnici Narodne zastite...priznavanje?

  Priče za malu djecu a mene su odbili po tome zaključku, kao što napisah na forumu. I nije mi jasno kako su neki uopće i dobili Borbeni sektor. Ipak vjerujem da če se to riješiti pozitivno za mene i sve koji nisu uspjeli riješiti. Mislim da se uvijek pozivamo na zakon koji je povoljniji. U svakom slučaju vrijeme će pokazati.
 10. pripadnici Narodne zastite...priznavanje?

  Zanima me baš dali će riješiti, čim se izglasa zakon, odmah u MORH da me prebace iz neborbenog u borbeni sektor jer sam i bio u naoružanim odredima i tako me vode u MORH-u, valjda neće opet naći nešto da me odbiju. Jedva čekam, uglavnom javim na forum kako je prošlo.
 11. Novi zakon ministra Medveda

  Zanima me dali će nas iz neborbenog sektora prebaciti u Borbeni, jer bih sada trebao biti borbeni. Naoružani odredi Narodne Zaštite, ranjen u NZ i imam HRVI na osnovu toga. Nadam se da se neću opet morati boriti preko upravnog suda da me prebace u Borbeni sektor? Hvala!
 12. Novi zakon ministra Medveda

  Kada će stupiti na snagu?
×