Jump to content

fozyo

Korisnik
 • Broj objava

  8
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. Odvjetnicka neprofesionalnost

  Uredu. Sto u slucaju da on nema nikakvih papira i da uopce postupak nije pokrenuo ?
 2. Pozdrav, Prvi puta u zivotu sam zatrebao odvjetnicke usluge i odmah naucio kojekakve zivotne lekcije... Trebao sam odvjetnika koji ce ishodit naknadu nematerijalne stete prilikom prometne nesrece. Najveci problem je sto sam naivno (gdje naivno granici sa bedastocom A klase) isao vjerovat odvjetniku na rijec. U nekoliko navrata odvjetniku sam predao novce za potrebe cijelog procesa. Radi se o sumi cca 1000€. Naravno, racun nije izdat niti jedan - navedena suma je isplacena u 5 navrata za kojekakve potrebe... Odvjetniku sam dao punomoc no nikakav papir kao dokaz da on radi na tom slucaju ja nisam od njega dobio. Trazio sam ga isto u hrpetinu navrata, no kamuflazno lupetanje iz njegovih usta na extra fin nacin uvijek nade neku izliku... Sad je na medicinskom pregledu, pa je u zurbi, pa je na nekoj parnici... Odvjetnik obecava da cemo se nac, da ce predat papire, da ovo, ono... Nikad iz toga nista - njegovo naklapanje traje vec pola godine (cijeli proces uskoro bude cca 2 godine, jos godinu dana do zastare). Takoder, "odvjetnik" laze skoro pa profesionalno, problem je da ne moze pratit sve iznesene lazi pa se pogubi u njima. U 2 navrata je papire slao postom, kako on kaze - hitno i preporuceno. Naravno, nikad papiri stigli nisu... U 2 navrata je bio u bolnici na pregledu, a on sjedi u odvjetnickom uredu - provjereno... (nebitno oko cijelog slucaja, naglasak je da laze cim pocne govorit) E sad, osim medija, ja ne vidim kome drugome bi mogao ovo prosljedit. HOK ce ga zastitit, kako opce vjerovat pravnom sistemu u ovoj drzavi kada vlastiti odvjetnik (kojega osobnom poznajem cca 15 godina) me ide zeznit. Da si netko ide reputaciju potkopavat za 1000€ fakat ne znam sa koje grane moras sici... Imate li kakvu ideju kako ja mogu uvjetovat navedenog odvjetnika da on meni preda papire od procesa za koje je bio placen ?? (naravno, vecina si naplati troskove pri zavrsetku samog procesa - to sam kasnije saznao) Hvala vam, barem na citanju.
 3. Da, bila je ozljeda na radu i poslodavac mi rekao kako ce bit placa 100%. Sto se tice vozila, to ce rijesavat firma posto je njezin auto. Napominjem da covjek koji je odgovoran za nesrecu nema niti dopunsko osiguranje, Zdrastveno naravno ima kao i svaki drzavljanin RH.
 4. Pozdrav, Pošto nemam iskustva sa ovom tematikom, molim za pomoć. Vozio sam se na posao te mi vozilo iz kontra smjera oduzelo prednost i nisam mogao izbjeć sudar. Kontra vozilo je skretalo u ulicu i time meni presjeklo pravac kretanja. (vidiljivost je bila smanjena i pozicija skretanja vrlo nepregledna) Nitko od sudionika nije bio pod utjecajem alkohola ili bilo cega drugog. To se desilo za vrijeme radnog vremena koristenjem sluzbenog vozila. Bio sam 3 dana u bolnici, ostecenje vratnih kraljezaka (nista puknuto, al nosim ovratnik). Nemam namjeru pokretat sudski postupak protiv covjeka (nema niti dopunsko) koji je izazvao sudar niti trazit neku odstetu od firme. Zanima me jel imam kakvo pravo na nakadnu od HZZO-a ili bilo kakvu drugu naknadu ? Kome se trebam obratit (osim obiteljskom lijecniku pri kojem sam bio danas nakon sto sam izasao iz bolnice) i kakve sve procese trebam pokrenut ? (ako postoji sansa za bilo kakvu naknadu) Hvala!
×