Jump to content

nluketic

Korisnik
 • Broj objava

  19
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. Dugovi,ovrhe i sva drugo moguća dugovanja poslije smrti

  A kako se računaju rokovi zastare meni kao nasljedniku? Je li to dan kada sam dobio poziv suda kao nasljednik ili je to dan dospjeca ovrsenog racuna dok je pokojnik jos bio ziv ili je to dan rjesenja o ovrsi dok je bio ziv ...?
 2. Kako izbjeći da djeca naslijede nužni dio ?

  Nisam pravnik, ali kako itko moze osporavati nesto sto vise nije vase vlasnistvo? Dok ste jos zivi mozete raspolagati s imovinom kako hocete i to se gleda kao transkacija nekretnina, ako su sve okolnosti normalne. Kad se udruga uknjizi na kucu, prestaje biti dio vase ostavine.
 3. Kako izbjeći da djeca naslijede nužni dio ?

  3% i nije puno za ono sta dobivaju
 4. Kako izbjeći da djeca naslijede nužni dio ?

  pa darujte kucu udruzi...
 5. Racuni komunalne naknade i naknada za uređenje voda

  Meni su rekli u Hrvatskim vodama da je zastara 6 godina. To bi znacilo da zastara za uredenje voda ide po Opcem poreznom zakonu, a ne po ZOO.
 6. Ovrha po nasljedjivanju

  da, radi se o komunalnoj naknadi
 7. Ovrha po nasljedjivanju

  Jasno je da je ovrha pokrenuta putem suda ili javnog bilježnika. No, može li se ovrha pokrenuti upravnim postupkom Grada?
 8. Poštovani, zanima me šta se može dogoditi nasljedniku sa neplaćenim rješenjima za vodu i struju ako u trenutku smrti pokojnika nisu ovršeni? Znam za sve ovršene račune jer su registrirani na FINI, ali šta je s ostalim dospjelim računima? Mogu li se pozvati na zastaru ako se slučano pokrene ovrha nakon smrti?
 9. Dugovi,ovrhe i sva drugo moguća dugovanja poslije smrti

  Kako se stvari razvijaju čini mi se da mi je najbolje ići na procjenu ostavljenih nekretnina i vidjeti koliko to vrijedi. Znate li možda koliko vrijede raštrkane čestice poljoprivrednog zapuštenog zemljišta na kojima sam suvlasnik sa ostalih 34 osoba?
 10. Otpis dugova fizičkih osoba (NN 62/18)

  Hvala, pokusati cu!! :)) Vidjet cemo...
 11. Otpis dugova fizičkih osoba (NN 62/18)

  Rjesenje suda o ovrsi novcanih sredstava pokojnika je iz veljace 2017, postalo je pravomocno nakon 8 dana. Tada je jos duznik bio ziv i FINA mu je blokirala racune. Umro je kasnije u travnju 2017 godine. Sada se taj dug naslijedio, pa je sud samo pozvao da se dug preuzme. Zar je i to ovrsni postupak?
 12. Otpis dugova fizičkih osoba (NN 62/18)

  Nisam pravnik, pa ne znam tumaciti, ali rjesenje o ovrsi suda je vec doneseno, a radi se o ovrsi pljenidbi novčanih sredstava po svim računima. To nije isto? Znaci li to da se ovrsni postupak jos vodi?
 13. Otpis dugova fizičkih osoba (NN 62/18)

  dug se i dalje knjizi na pokojnika, ali je sud proslijedio postupak ovrhe na nasljednike i pozvao da preuzmu dug. Dakle taj je poziv (rjesenje suda) dobilo i odvjetnicko drustvo koje zastupa vjerovnika, pa ce vjerojatno dalje postupati po njemu, ali bi mozda i oni trebali obustaviti ovrhu temeljem tog zakona i traziti samo svoju naknadu.
 14. Otpis dugova fizičkih osoba (NN 62/18)

  a sta ako je osoba duznik pokojna? mogu li nasljednici istu ociniti?
 15. Otpis dugova fizičkih osoba (NN 62/18)

  ok, a recimo da nisu... mogu li se građani pozvati na taj zakon i tražiti isknjiženje (otpis)? Sukladno istom zakonu trebali su: (3) Vjerovnici iz grupe I., nakon zaprimanja podataka iz stavka 2. ovoga članka, izvršit će otpis duga i podnijeti prijedlog za obustavu ovrhe odnosno poduzeti drugu odgovarajuću radnju koja dovodi do prestanka ovrhe na novčanim sredstvima radi naplate otpisanog duga. O izvršenom otpisu dospjelog duga vjerovnici iz grupe I. će obavijestiti dužnike u roku od 60 dana od izvršenog otpisa.
×