Jump to content

čudo

Korisnik
  • Broj objava

    465
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  • Osvojio dana

    8

čudo je na 21. rujna 2023 zadnji put osvojio dan.

Posjetitelji rado čitaju što čudo objavi!

Nedavni posjetitelji profila

7398 pregleda profila
  1. Znači, polovina kuće legalna, a ipak nije. Razumijem, zahvaljujem na odgovoru, tako je kako je i to je to.
  2. Meni kao laiku, jednostavno nije jasno da se na temelju valjane građevinske dozvole ne može upisati ono što je po njoj izgrađeno (prvi kat), a da nelegalno ostaje ono što je naknadno bez dozvole izgrađeno, već da cijela kuća je trenutno nelegalna. Jednostavno mi nije jasno.
  3. Ja sam Rješenje na žalbu Poreznoj upravi čekao tri godine.
  4. To podrazumjeva da joj vi sada za života darujete (dajete) vašu imovinu i ona u tom trenutku postaje vlasnik te Vaše imovine, a Vi ostajete bez nje.
  5. Slažem se s LjuboZG, jer kada čovjek ostari, nije mu ništa važno, ni koliko kuća ima, ni koliko je materjalnih stvari stvorio, samo žali za nekim lošim postupcima i lošim odnosima. Naravno, ako je normalan.
  6. Jedino bi se trebalo čuvati Ugovora o doživotnom uzdržavanju, sve stečeno njime spada pod bračnu stečevinu, ako sam dobro razumio?
  7. Srdačno zahvaljujem na odgovoru. Ništa ne mijenja činjenica što je donji kat kuće izgrađen prije 19.lipnja 1991. godine?
  8. Kada je ovo za Legalis komplicirano, najbolje ništa ne poduzimati po tom pitanju🙈
  9. Poštovanje Situacija je slijedeća, naslijedio sam jednu kuću, ali ona nije upisana ni u katastar ni u zk.. Idemo po redu.Moji preci su u dogovoru sa susjedom dvije duge a uske čestice zemlje podijeli na način tako da bi i jedan i drugi dobili čestice na kojima se može graditi kuća. Moj predak i na tako uskoj a dugoj čestici 1970. godine dobiva građevinsku dozvolu i gradi kuću, ali praktički u naravi je to na dvije čestice shodno dogovoru sa susjedom. Kasnije, bez ikakvih dozvola, gradi još jedan kat kuće. Ja, i nasljednici te druge čestice radimo geodetski elaborat sa parcelacijom i prijavnim listom i to je provedeno kroz katastar i zk.. U geodetskom elaboratu je i ucrtana moja kuća, ali naravno ne i u katastru i u zk., što je i logično već se novoformirana čestica vodi kao uređeno zemljište. Čestica je geodetskim elaboratom zadržala isti broj kao i u građevinskoj dozvoli. Pitanje je, mogu li na temelju ove situacije, postojećeg geodetskog elaborata i građevinske dozvole u katastar i zk. upisati bar ono što je legalno izgrađeno, i ako da, na koji našin? Hvala na odgovoru.
  10. A na agentici ostaje da to prihvati, i riskira da napravi sve obaveze a gospođa u zadnji čas promjeni oporuku i ostane bez ičega, a Ugovorom o doživotnom gospođa riskira da nakon potpisa Ugovora ne dobije od agentice sve obaveze iz ugovora, i tu je po meni ta "igra". Riskantno.
  11. Lijep primjer zahvale, i obećanja povratne informacije👍
  12. Hvala na odgovoru. Doista bi bilo interesantno sa sigurnošću znati koji su dokumenti pogodni za PIP u novonastaloj situaciji, to bi korisnicima Legalisa bila jako korisna informacija. Kada sam o ovom razmišljao malo dublje, shvaćam koliki sam sretnik i čini mi se da sam "uhvatio zadnji vlak" i uknjižio PIP-om skoro svu naslijeđenu imovinu prije spomenute odluke Vrhovnog suda🙈
  13. Poštovanje Jako interesantna tema. Mene sada interesira čemu sada uopće služi PIP, jer, ako se u njemu ne može dokazivati vlasništvo dosjelošću, kako u njemu dokazati vlasništvo? Da osoba ima bili koji dokument u kojem su pravni prednici stekli vlasništvo, zar onda nasljednik jednostavno s njim ne bi mogao otići u ZK odjel, i Rješenjima o nasljeđivanju od tog pravnog prednika do njega direktno upisati vlasništvo? Zahvaljujem na pojašnjenju struke
  14. Sretan Božić svima koji su na bilo koji način vezani za Legalis, naravno, u prvom redu adminima koji nesebično pomažu, a i svima koji to čine. Koristim priliku da se zahvalim svima koji su dali savjet, a nisu od tih korisnika dobili ono....hvala. Hvala im. I još jedno veliko hvala što je Legalis u meni probudio zainteresiranost za pravom, a nisam znao da to imam. Kada bi se drugi puta rodio, znam, bio bih odvjetnik.
  15. Poštovanje Da ne otvaram novu temu, interesira me, ako djed daruje ili oporučno ostavlja dio imovune unuku, a unuk je maloljetan, tko plaća porez na poromet nekretninama? Unaprijed hvala na odgovoru.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija