Jump to content

čudo

Korisnik
 • Broj objava

  321
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 • Osvojio dana

  3

čudo je zadnji put osvojio dan srpanj 14 2015

čudo objavljuje sadržaj koji korisnici cijene!

O čudo

 • Rang
  Veteran

Nedavni posjetitelji profila

6226 pregleda profila
 1. Prijedlog za upis nekretnine

  Moje iskustvo. Mislio sam, da za provesti ugovor o DU jednostavno dođe na z.k. odjel, priloži se ugovor, 250kn biljega i gotovco...ali vraga nije, samo je malo kompliciranije, naime, ovaj "moj" službenik, tražio me da lijepo na jedan prijedlog popišem sve čestice i z.k.uloške koje iz ugovora želim uknjižiti, tako sam i napravio. Znači, na jedan prijedlog, zatražena uknjižba više čestica u različitim z,k. ulošcima, 250kn pristojbe, uz priložen ugovor o DU, smrtni list primatelja uzdržavanja i sve prošlo, bar meni, ne vjerujem da je zakon različit za razne dijelove RH...ili možda...?
 2. Čestit Božić i Sretna Nova godina

  Željac, brz oporavak, sve najbolje na tom putu, od srca želim. Sretan Božić i Nova godina, tebi, kao i svima na Legalisu, sve najbolje vam želim. I samo da pripomenem, puuuuno je bolje biti aktivni promatrač , nego onaj kome je potreban pravni savjet.
 3. ostavinska rasprava:ŠOK!

  Za svu imovinu, koja je obuhvaćena Ugovorom o doživotnom uzdržavanju, nemate pravo na nužni dio.
 4. Zadrzavanje prezimena nakon razvoda?!

  http://www.iusinfo.hr/DailyContent/Topical.aspx?id=10204
 5. Odricanje od nasljedstva u korist trece osobe

  ...ako su tv i radio ispravni...pa zar čovjeku treba nešto više...Mare, samo naprijed...ne daj se...
 6. HRT pristojba

  A može li susjeda ?
 7. Odricanje od nasljedstva u korist trece osobe

  E, ali naša ketyzg će sada reći, da bi bratić nakon njenog darovanja, kupoprodaje i sl., morao platiti porez, zato pretpostavljam ona traži rješenja.
 8. Uknjižavanje otočića

  Hvala Ruby. To je ono čega se ja plašim, ali na žalost, oni koji trebaju pokrećati postupak ne razumiju to, još su na onom "...to je moje, ma tko to meni može uzesti..."
 9. Uknjižavanje otočića

  Hvala Ruby, a sada još jedno pitanje, može li RH, u stanju opisanog u mom prvom postu, pošto je upisani vlasnik 1/1, prodati otočić na tržištu, onom ko to hoće kupiti ?
 10. Uknjižavanje otočića

  Ništa...da ovisi o meni, odoh ja u pravnu bitku, dovoljno sam lud, međutim, o meni ne ovisi...zato pitam...
 11. darovni ili kupoprodajni ugovor

  Jedna mala krtica, koja stalno radi, radi...
 12. darovni ili kupoprodajni ugovor

  Ako mislite na ugovor, pogledajte link.
 13. Situacija je slijedeća, otočić (površina od 0.01 do 1 km2) kao vanknjižno vlasništvo, dokazivo slijedom pravomoćnih rješenja o nasljeđivanju u obitelji zadnjih 86 godina. U z.k. izvatku, na temelju Rješenja Ministarstva kulture, Uprava za zaštitu kulturne baštine, zabilježeno je svojstvo kulturnog dobra, kao i pravo prvokupa u korist RH, Županije, i Općine. Vlasništvo je 1/1 Republika Hrvatska. Otočić je generacijama u posjedu, obitelji, na njemu su trajni nasadi, koji se obrađuju dan danas, kao i legaliziran objekt-kuća. Posjed se uredno u katastarskom operatu vodi 1/1, koji se poviješću promjena posjeda na česticama može dokazati od 1960. godine a upisani vlasnik nikada nije nikom od pravnih prednika današnjeg posjednika a ni njemu osporavao posjed niti ičim ometao kroz sve godine fizičke radnje, odnosno intervencije bilo koje vrste u prostoru na otočiću. Mislio sam da zbog upisanog kulturnog dobra, nije moguća uknjižba, ali pregledavanjem Zakona o zaštiti i očuvanju kulturnih dobara, članka 19. st. 2.ukoliko se smatra da se ima pravo uknjižbe na kulturnom dobru, može se podići tužba za dokazivanje prava vlasništva, ako ja to dobro tumačim. Mišljenje, jesu li svi ovi navedeni dokazi, dovoljni za upustiti se u “bitku” dokazivanja prava vlasništva otočića a protiv RH?
 14. Ispravni postupak - djelomično odustajanje

  Da li nakon isteka roka za prijave i prigovore u PiP-u, a prije rasprave za ispravak, podnositelj prijedloga može na sudu tražiti uvid da li je prijava-prigovora bilo, i ako da, vidjeti na što se oni odnose?
×