Jump to content

Logo2.jpg.df467c50602ed1173e41130f1129f825.jpg   XXXI. REDOVNO SAVJETOVANJE " AKTUALNOSTI KAZNENOG PRAVA U SVJETLU ODLUKA USTAVNOG SUDA REPUBLIKE HRVATSKE"

Hrvatsko udruženje za kaznene znanosti i praksu od 6. do 8. prosinca 2018. održava svoje 31. redovno savjetovanje pod nazivom "Aktualnosti kaznenog prava u svjetlu odluka Ustavnog suda Republike Hrvatske". Savjetovanje će se ove godine održati u Remisens Premium Hotelu Kvarner.

Program savjetovanja, prijavnicu, kontakte, kao i druge detalje vezane uz Savjetovanje, možete preuzeti u dokumentu: Program - Opatija 2018.

čudo

Korisnik
 • Broj objava

  319
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 • Osvojio dana

  3

čudo je zadnji put osvojio dan srpanj 14 2015

čudo objavljuje sadržaj koji korisnici cijene!

O čudo

 • Rang
  Veteran

Nedavni posjetitelji profila

6030 pregleda profila
 1. ostavinska rasprava:ŠOK!

  Za svu imovinu, koja je obuhvaćena Ugovorom o doživotnom uzdržavanju, nemate pravo na nužni dio.
 2. Zadrzavanje prezimena nakon razvoda?!

  http://www.iusinfo.hr/DailyContent/Topical.aspx?id=10204
 3. Pobijanje ugovora o dozivotnom uzdrzavanju

  Varate se.
 4. Odricanje od nasljedstva u korist trece osobe

  ...ako su tv i radio ispravni...pa zar čovjeku treba nešto više...Mare, samo naprijed...ne daj se...
 5. HRT pristojba

  A može li susjeda ?
 6. Odricanje od nasljedstva u korist trece osobe

  E, ali naša ketyzg će sada reći, da bi bratić nakon njenog darovanja, kupoprodaje i sl., morao platiti porez, zato pretpostavljam ona traži rješenja.
 7. Uknjižavanje otočića

  Hvala Ruby. To je ono čega se ja plašim, ali na žalost, oni koji trebaju pokrećati postupak ne razumiju to, još su na onom "...to je moje, ma tko to meni može uzesti..."
 8. Uknjižavanje otočića

  Hvala Ruby, a sada još jedno pitanje, može li RH, u stanju opisanog u mom prvom postu, pošto je upisani vlasnik 1/1, prodati otočić na tržištu, onom ko to hoće kupiti ?
 9. Uknjižavanje otočića

  Ništa...da ovisi o meni, odoh ja u pravnu bitku, dovoljno sam lud, međutim, o meni ne ovisi...zato pitam...
 10. darovni ili kupoprodajni ugovor

  Jedna mala krtica, koja stalno radi, radi...
 11. darovni ili kupoprodajni ugovor

  Ako mislite na ugovor, pogledajte link.
 12. Situacija je slijedeća, otočić (površina od 0.01 do 1 km2) kao vanknjižno vlasništvo, dokazivo slijedom pravomoćnih rješenja o nasljeđivanju u obitelji zadnjih 86 godina. U z.k. izvatku, na temelju Rješenja Ministarstva kulture, Uprava za zaštitu kulturne baštine, zabilježeno je svojstvo kulturnog dobra, kao i pravo prvokupa u korist RH, Županije, i Općine. Vlasništvo je 1/1 Republika Hrvatska. Otočić je generacijama u posjedu, obitelji, na njemu su trajni nasadi, koji se obrađuju dan danas, kao i legaliziran objekt-kuća. Posjed se uredno u katastarskom operatu vodi 1/1, koji se poviješću promjena posjeda na česticama može dokazati od 1960. godine a upisani vlasnik nikada nije nikom od pravnih prednika današnjeg posjednika a ni njemu osporavao posjed niti ičim ometao kroz sve godine fizičke radnje, odnosno intervencije bilo koje vrste u prostoru na otočiću. Mislio sam da zbog upisanog kulturnog dobra, nije moguća uknjižba, ali pregledavanjem Zakona o zaštiti i očuvanju kulturnih dobara, članka 19. st. 2.ukoliko se smatra da se ima pravo uknjižbe na kulturnom dobru, može se podići tužba za dokazivanje prava vlasništva, ako ja to dobro tumačim. Mišljenje, jesu li svi ovi navedeni dokazi, dovoljni za upustiti se u “bitku” dokazivanja prava vlasništva otočića a protiv RH?
 13. Ispravni postupak - djelomično odustajanje

  Da li nakon isteka roka za prijave i prigovore u PiP-u, a prije rasprave za ispravak, podnositelj prijedloga može na sudu tražiti uvid da li je prijava-prigovora bilo, i ako da, vidjeti na što se oni odnose?
 14. Ugovor o nasljeđivanju

  Darovatelj može kod javnog bilježnika donijeti na ovjeru potpisa već predhodno potpisan darovni ugovor od strane obdarenika. Bitno je da darovatelj potpiše ugovor pred javnim bilježnikom. Tako sam ja osobno odradio darovni ugovor i kod javnog bilježnika nisam imao problema. Ako želite, potpišite i vi i brat ugovor kod kuće, a onda majka neka ovjeri potpis pred javnim bilježnikom.
 15. Prodaja suvlasničkog udjela

  E, ja sam upravo sumnjajući na to, napisao "ako to netko želi kupiti". Da bi ste ušli u osnove problema pročitajte malo https://vaic.hr/novosti-i-publikacije-hr/razvrgnuce-suvlasnicke-zajednice/
×