Jump to content

čudo

Korisnik
 • Broj objava

  296
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 • Osvojio dana

  3

čudo je zadnji put osvojio dan srpanj 14 2015

čudo objavljuje sadržaj koji korisnici cijene!

O čudo

 • Rang
  Veteran

Nedavni posjetitelji profila

5461 pregleda profila
 1. Prava nakon smrti majke

  Najkorisnija rečenica koju sam pročitao negdje na Legalisu je ona u kojoj se govorilo da na sudu ne pobjeđuje pravda već dokazi...i na sreću, dobro sam je upamtio.
 2. Ispravni postupak - djelomično odustajanje

  Pitat ću ovdje, nalazim se pred jednom nepoznanicom, a radi se o slijedećem. Podnesen je prijedlog za PiP, i sud je donio rješenje o pokretanju i otvaranju spomenutog PiP-a. Zk stanje na čestici za koju se traži ispravak je takvo da je uz podnositelja prijedloga više suvlasnika upisano u vlasničkom listu. Interesira me, što se događa u situaciji da se jedan suvlanik usprotivi porovedbi uknjižbe putem PiP-a, a ostali se ne protive? Da li se postupak u cijelosti prekida i upućuje se podnositelja u parnicu, ili se dozvoljava uknjižba suvlasničkih djelova onih koji se ne protive PiP-u na podnositelja, a upućuje u parnicu samo protiv onog suvlasnika koji se protivi PiP-u. Hvala.
 3. Smrt davatelja uzdržavanja

  Imao sam istu situaciju kao Vi. Moj pokojni otac je kao davatelj uzdržavanja umro prije primatlja uzdržavanja, te smo ja i moj brat kao njegovi zakonski nasljdnici s primateljem uzdržavanja sklopili ne novi ugovor o doživotnom uzdržavanju nego DOPUNU-IZMJENU postojećeg ugovora o doživotnom uzdržavanju u kojem smo ja i moj brat nastavili izvršavati po dogovoru s primateljem uzdržavanja sve obveze davatelja uzdržavanja (prije mog pok.oca) i usput smo u spomenutoj DOPUNI-IZMJENI točno naznačili što od imovine primatelja uzdržavanja ide mom bratu a što meni. DOPUNU-IZMJENU smo solemnizirali po Javnom bilježniku, a možete i razmotriti ovjeru kod nadležnog suda mislim da manje košta. U slučaju dopune postojećeg ugovora, imate naravno umanjenje poreza za svaku godinu uzdržavanja od kada su vaš pok. otac i stric sklopili ugovor o doživotnom uzdržavanju, to se pravo ne prekida dopunom eventuaalnog novog ugovora između Vašeg strica, i sada vašeg brata, sestre i Vas. Tako je bar bilo smo prije 4 godine mi radili tu situaciju.
 4. Ostavinska rasprava

  Svakako mu/joj se obratite, ako JB pristane bit će puno lakše na ostavinskoj. Odradio sam dvije ostavinske kod istog JB, njegovom ljubaznošću imali smo toliko kvalitetnu pripremu koja je u stvari bila ostavinska, tako da je sama ostavinska u stvari nakon toga bila čista formalnost. Bilo je lakše i njemu i meni, to je obostrani interes.
 5. Odricanje u korist rodaka

  Matrix, ne rade li to sada po službenoj dužnosti javni bilježnici? https://www.porezna-uprava.hr/HR_obrasci/Stranice/Prijava-prometa-nekretnina-u-2017.aspx
 6. Darovni ugovor

  Razumijem spitfire što Vi hoćete reći, i pomalo shvaćam, ali mene interesira da li je to i na koji način regulirano zakonom, tj. da li zakon izričito brani obostrani ugovor o doživotnom između supružnika?
 7. Kako uknjižiti

  Prvi 13 mjeseci, drugi 19 mjeseci, ono između se ne sjećam, a zadnji 3 godine i mislim 2 mjeseca, to je ako...?!
 8. Kako uknjižiti

  Kupljeno, sastavljen i predan prijedlog za pokretanje PiP-a, i sada čekanje 3-4 godine najmanje
 9. Darovni ugovor

  Problem je u tome što bi samo na taj način htjeli riješiti obiteljsku kuću, a ne cjelokupnu imovinu, i nisu spremni sada raditi oporuku za cijelu imovinu.
 10. Darovni ugovor

  Jedan mali otklon od aktuelne teme. Imam pitanje. Kuća je bračna stečevina supružnika, i oni bi željeli da u slučaju smrti bračnog druga, njihova polovina kuće ostane u vlasništvu onog koji ostane živ. Da li to mogu regulirati obostranim sklapanjem Ugovora o doživotnom uzdržavanju, tako da suprug supruzi daje tim ugovorom svoju poloviinu kuće i obratno, ili je bolje neko drugo rješenje? Hvala.
 11. Hrvatska zastava

  Ja sam mislio da je u Hrvatskoj problem što malobrojni vješaju zastavu, a sada vidim da je još veći problem kad izvjesiš zastavu ?!
 12. Kako uknjižiti

  Iako razum govori a i ne dobivanje "zelenog svijetla" za uspješni postupak uknjižbe nakon kupnje ovdje na forumu, odlučio sam ipak - kupujem. Razlozi za: desetorostruko manja cijena od tržišne, kupnjom, zbog rasporeda čestice u prostoru, višestruko povećavam vrijednost svoje nekretnine koja graniči s česticom kupnje. Razlozi protiv: nesređeno zemljišnoknjižno stanje i možebitan kompliciran i upitan postupak uknjižbe. Odlučih ipak da ću podnijeti PiP i u njemu pokušati uvjeriti preko raspoloživih dokaza da su Božo i Mirko u stvari iste osobe. To je i svojevrstan mali izazov da vidim i vježbam malo moždane vijuge. Ako ne prođe PiP, ide se na tužbu protiv uknjižene osobe, a ako i to ne uspije, ostat će kada umrem nasljednicima samo još jedna nekretnina kao vanknjižno vlasništvo više.
 13. Kako uknjižiti

  Da, situacija vrlo komplicirana.
 14. Kako uknjižiti

  Ima ovdje kod nas tog koliko hoćete, evo, moj kunjado je Niko, a svi ga zovemo Petar ali baš svi...blesavo do bola, ali eto, sve je dobro dok ne naiđeš na ovakve probleme.
×