Jump to content

ffilip

Korisnik
  • Broj objava

    21
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

Postignuća

  1. Odluka Grada postoji i na nju se planiram pozvati. Komunalni mi je odgovorio da su utvrdili "uredno stanje" te da su vlasnika obavijestili o prijavi. No ponavljam, nije mi jasno zašto mi je Odgovor na upit dostavljen u kuverti prekršajnog postupka kad nikakav postupak nije pokrenut? Znate li možda o čemu je riječ.
  2. Riječi "prekršaj" i "postupak" se nigdje ne spominju u tom Odgovoru na upit koji su mi poslali. Uz to su mi priložili foto zapis i zapisnik s lica mjesta. Velim to mi je malo sve čudno, pa ne znam je su li pogriješili ili?
  3. Komunalnom odjelu poslao sam pritužbu po pitanju susjeda koji drži 24/7 psa u boksu podno naših spavaćih soba. Ne šeta ga, a pas konstantno laje po noći. U komunalnom nisu ništa pokrenuli po tom pitanju (jer poznaju vlasnika i xxxxx u njegovoj birtiji), prvo mi se ni nisu javljali, a na moje inzistiranje i naknadno poslan upit poslali su mi pisani odgovor ("Odgovor na upit"). No nešto drugo me zanima. Odgovor su mi poslali u kuverti od "Prekršajnog postupka". Nikakav prekršajni postupak nije pokrenut. Je li riječ o pogrešci ili namjernom propusti? Ili je tu zaista riječ od "prekršajnom postupku"?
  4. Pozdrav, Zanima me da li je roditelj dužan plaćati alimentaciju ukoliko promjenim studij? Potonji studij bih upisao kao redoviti student.
  5. ffilip

    Upravni studij

    Dijelimo slične stavove. No ne ide mi u glavu zašto onda postoji takav neperspektivan studij u našoj zemlji. Tko ga "održava na životu"?
  6. ffilip

    Upravni studij

    Znači promašena investicija novaca, vremena i truda? Više se isplati studirati pravo nego te tri godine koje ionako neće ničemu poslužiti, zar ne? Nije mi onda jasno zašto profesori koji predaju na tim studijima govore studentima kako će većina njih lako pronaći posao.
  7. Njen pas je pudla. I on također nije bio vezan. S njim se šetala, i kao što sam već rekao, on je prvi nasrnuo na mog psa, nakon čega je baba uletjela sa štakom kako bi ih razdvojila i to tako što je udarala mog psa. Kokerica ju nije napala, praktički nije imala nikakav kontakt s babom (osim što ju je ova udarala štakom).
  8. ffilip

    Upravni studij

    Što mislite o ovom studiju? Imate li iskustva s njim ili se možda radili s ljudima koji su ga završili? Nakon njegovog završetka, kakve su realne mogućnosti zapošljavanja (ako ih uopće ima)? Što mislite o kvaliteti upravnih studija na veleučilištima u manjim gradovima u odnosu na ove koji se izvode na Pravnim fakultetima?
  9. Živim u stambenoj zgradi. S par suvlasnika došli smo do ideje da osnujemo kućni savjet (ili kako god se sad to zove) kako bi mogli izabrati predstavnika stanara, napisati i objaviti kućni red i sl. Zanima me da li postoji kakva propisana procedura za osnivanje kućnog savjeta? Što ako se pojedinac bude odupirao tome? I unaprijed još jedno pitanje: Tko može sankcionirati povredu Odluke o kućnom redu?
  10. Pozdrav, Susjeda mi je policiju pozvala jer tvrdi da ju je "na nju skočio, srušio na pod, izgrizao te izgrizao njenog psa" moja ženka koker španijela stara 3 godine. Postoje naznake da se situacija odvijala ovako: moju kokericu je napao njen pas, potukli su se, a baba je uletjela sa svojom štakom (koja još više dođe kao modni detalj) željeći razdvojiti pse tako što je udarala moju kuju. Pošto se sve to odvijalo na makadamskoj cesti poskliznula se i pala. I nakon toga je slijedio (prenapuhani) poziv policiji. Policija mi je izrekla kaznu za prekršaj u iznosu od 300 kn (+100) troškova. Inače, kuja je pobjegla iz ograđenog vrta. Prvi put se to dogodilo. Prihvaćam da krivnje pada na mene. Ja sam vlasnik, no ipak kazna zbog napada koji nitko nije vidio... U biti moja riječ protiv babine. Isplati li mi se žaliti ili da se pokrijem ušima?
  11. Nismo prihvatili cijenu. 50 tisuća kuna po stanu ne damo/nemamo. Riječ je o zemljištu izvan grada Poreča (Istarskog), na jednoj stanciji. Bombardirati ćemo ih zamolbama za zakup pa ćemo vidjeti hoće li pokleknuti.
  12. Znači, zakup građevinskog zemljišta imao bi svoje zakonsko uporište odnosno bilo bi moguće? Ni nama nije jasno zašto ne žele udovoljiti našem zahtjevu, zašto ne žele zaraditi bar nešto. Izgleda da nam ne preostaje ništa nego da budemo dosadni i nastavimo ih zamarati zamolbama za zakup pa nam možda udovolje.
  13. Prije godinu dana u ime stanara poslao sam Pismo namjere DUUDI-ju gdje im i jesam objasnio cjelokupnu situaciju i predstavio plan što bi napravili s tim zemljištem. Uputili su me na Grad u kojem su se začudili zašto me šalju k njima, kad je zemljište u vlasništu države. To iskustvo sam prenio DUUDI iz kojeg me, nakon određenog vremena, jedna službenica kontaktirala i rekla da oni "u pravilu" (što im god to značilo) ne daju u zakup građevinsko zemljište već nam ga mogu prodati. Skupio sam svu potrebnu dokumentaciju za izradu ponude koja je napravljena tek nedavno, nakon 6-7 mjeseci. Nisam ju primio poštom, no telefonski sam doznao cijenu koja je paprena (cca. 1,6 milijuna kuna). Mi, stanari, tih novaca nemamo (ugrubo 40 tisuća kuna po stanu), a željeli bismo uvesti reda u tom dvorištu i želimo blagoslov države kako bi sve bilo po PS-u. Napomenuo bih da je riječ o zemljištu na jednoj stanciji, znači van grada, gdje nije u planu nikakva izgradnja nekakvih industrijskih postrojena ili neke druge važne infrastrukture koju bi mi svojim eventualnim zakupom omeli. Da li su nam preostale još kakve opcije? Ili je tu priči kraj?
  14. Živim u zgradi u kojoj je 10-ak stanova. Ispred naše zgrade nalazi se neizgrađeno građevinsko zemljište u državnom vlasništvu (cca. 1900 m3; dvorište) na kojem međuostalim parkiramo svoje automobile (nema nikakvih izgrađenih objekata). Većina stanara želi uvesti reda na tom zemljištu jer su si pojedinci dali za pravo da postavljaju razne kolce i ograde označavajući nešto kao "svoje", a svi znamo da to nije tako. Željeli bismo urediti cjelokupno zemljište i učiniti ga dostupnim za korištenje svim stanarima. Pa me zanima da li je moguće uzeti u zakup građevinskog zemljište u državnom vlasništvu?
  15. Pozdrav, U ime stanara svoj zgrade predao sam Državnom uredu za upravljanje državnom imovinom svu potrebnu dokumentaciju za izradu ponude za kupnju državnog građevinskog neizgrađenog zemljišta koje se nalazi tik ispred naše zgrade (u početku smo tražili to isto zemljište u dugogodišnji zakup, no iz DUUDI-a su mi rekli da zakup neizgrađenog zemljišta nije moguć, već da ga isključivo možemo kupiti). Nakon nekoliko mjeseci ponuda je izrađena, doznao sam početnu cijenu, no nisu me još obavijestili pismenim putem. Cijena je poprilično velika, puno veća nego što smo mi, stanari, očekivali. Uskoro će biti objavljen u novinama javni natječaj za prodaju tog zemljišta. Zanima me sljedeća stvar: Da li kog takvih javnih natječava postoje krugovi prodaje (kao npr. kod dražbni porezne upravne) pa da se u svakom sljedećem krugu cijena spušta za određeni postotak?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija