Jump to content

kleavz

Korisnik
  • Broj objava

    8
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Pozdrav svima, trebala bi pomoć. Imam Ugovor o radu koji traje do povratka djelatnice s porodiljnog. Na bolovanju sam zbog kralježnice. Dobila sam poštom dopis od poslodavca da mi prekida ugovor o radu na određeno vrijeme (nemam informaciju dali se djelatnica vratila s porodiljnog iako bi trebala na porodiljnom biti do 23.09., a meni istek ide 16.09). Dali je to zakonski ok? Dali mi je poslodavac dužan isplatiti naknadu za GO s obzirom da isti nisam koristila? Zahvaljujem unaprijed na odgovorima.
  2. @Potočnica Zahvaljujem na odgovoru.
  3. Pozdrav svima, molim Vas za pomoć. Suprug je dao otkaz kod poslodavca i službeno radi do 10.06.2018 (ugovor je na neodređeno). Godišnji odmor za 2017 godinu je iskoristio u 2017. godini te u prvom tjednu u siječnju 2018. godine. Dali on ima pravo GO za 2018. godinu, ako ima dali je to razmjerni dio GO ili cijeli GO. Interesira nas iz razloga jer poslodavac nije tražio (za sada) da odradi otkazni rok, pa da znamo dali će GO iskoristiti ili će mu poslodavac platiti, te koliko je to dana. Zahvalujem na odgovorima.
  4. Pozdrav svima. Molim za pomoć. Prije 3 godine sklopili smo Ugovor o najmu stana s mogućnošću otkupa. U Ugovoru o najmu je navedeno da 30 dana prije isteka najma možemo zatražiti produženje najma. To smo uradili 2 i pol mjeseca prije isteka (prosinac 2017). Osobno sam odnjela zahtjeva za produženje koji je urudžbiran. U roku od 10 dana preporučeno samo zaprimili dopis od najmodavca da će se o istome očitovati najkasnije do kraja siječnja 2018. Do danas nismo zaprimili nikakav odgovor. Ugovor ističe 03.03.2018. (za 10 dana). Što napraviti? Dali se mogu pozvati da nisu ispoštovali Ugovor i dopis pa da smatram da su prihvatili moju zamolbu ili da pričekam do 03.03.2018. pa da se pozovem na članak 574. Zakon o obvezatnim odnosima, odnosno na članak 575 Zakona o najmu stanova gdje piše da "kada nakon isteka vremena za koji je ugovor o najmu sklopljen najmoprimac nastavi koristiti stvar, a najmodavac se tome ne uspostavi smatrati će se da je trajanje ugovora o najmu produljeno na neodređeno vrijeme pod istim uvjetima" ? Hvala unaprijed na pomoći i savjetima.
  5. @Spitfire zahvaljujem na odgovoru. Da, nažalost kod nas uvjek netko voli komplicirati jednostavne stvari, pa na kraju čovjek više nezna što je ispravno i točno.
  6. Pozdrav, znam da je to pitanje sigurno već bilo postavljeno, ali s obzirom da nailazim na različita tumačenja, molim Vas odgovor dali mogu otvoriti JDOO ako imam tekući račun u blokadi? Blokada se odnosi na banku koja mi je račun ovršila zbog kredita. Do sada nisam bila niti vlasnik niti osnivač bilo kakvog oblika trgovačkog društva, niti član uprave, nemam dugovanja prema državi. Jedan pravnik mi je rekao da kod JDOO-a se potpisuje izjava da nisam u blokadi i da nemam ovrhu te iz tog razloga ne bih mogla otvoriti JDOO. Ako netko ima iskustva molim Vas za pomoć. Zahvaljujem svima unaprijed
  7. Pozdrav. imam jedan upit vezano sa postupak pokretanja skrbništva i iskreno neznamo kome se obratiti i kako krenuti.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija