Jump to content

nepoznati123

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. nemam nikakvih odnosa s njom izuzev toga što smo eto zaljubljeni, nisam joj učitelj, instruktor, bejbisiter, nadređeni na poslu niti pak sam u bilo kakvoj vezi s njezinom obitelji
  2. Ukratko ću opisati svoj problem i htio bi da mi pomognete... Naime imam 21 godinu i samim time zakonom spadam u punoljetne osobe i pravno i etički i moralno. Viđam se s osobom koja ima 15 godina (1 mjesec joj fali do 16), s time da moram napomenuti da je ta osoba inicirala odnos (ne seksualni) i ne znam što bih napravio, odnosno kakve me pravne posljedice mogu snaći pa da se ne opečem bolje da pitam... Nisam imao nikakvih seksualnih odnosa s tom osobom, a budući da mi se izrazito sviđa i zaljubio sam se zanima me što ja mogu i to u kojoj dobnoj granici. dakle, što se pravno gleda kao odnos. naprimjer smijem li ja pravno nju uopće poljubiti? kad je ta osoba samostalno odgovorna za svoje moguće odnose samnom, da li je granica 16 godina odnosno stariji maloljetnik ili pak je granica 18 godina u kojem slučaju ja nju ne smijem viđati? koja su prava njezinih roditelja u slučaju da se im eto ja ne svidim, koje oni pravne mjere protiv mene mogu upotrijebiti? Hvala
  3. prekršajni postupak kažnjen je s 3000,00kn novčane kazne kao i zaštitnom mjerom u trajanju od 1 godine
  4. Priča slijedi ovako... u 12. mjesecu prošle godine sudjelovao sam kao vozač automobila u prometnoj nesreći kada me je na sporednoj cesti prilikom uključivanja u promet udarilo vozilo. Budući da mi je bila prva prometna nesreća, a bio sam neiskusan nisam pristao na nagodbu jer mi je tako savjetovala starija osoba iz moje obitelji. Imam nekoliko pitanja i konstatacija koje vam mogu pobliže objasniti moj problem. Na uviđaj je izašla policija, počinitelj je priznao krivicu, napravljen je zapisnik, osoba koja me je udarila je bila pod utjecajem alkohola i to u količini oko 1,78 promila (10+-), ja sam također alkoskopiran i imao sam 0,00. Mjesec dana nakon toga pretrage kod liječnika su ustanovile sljedeće ozljede napuknuća u predjelu gornjeg djela kralježnice i to C1, C3 i C5 kralježaka od 2,5mm do 2,8 mm, te ozljeda živca koja je kompletno smanjila mobilnost i funkcionalnost lijeve ruke i lijeve noge, jačine stiska, brzine reakcije itd. i uzrokovala povremene tikove lijevog oka i nakon liječenja još uvijek ozljeda ostaje prisutna (nadam se da će nakon 2. kruga terapije i lijekova proći). Za navedene ozljede imam mišljenja i nalaze od strane trojice kirurga, 2 neurologa, te fizijatra, kao i nalaze magnetne rezonance i sveg ostalog, da ne duljim, dakle imam svu moguću potrebnu dokumentaciju i policijski zapisnik. Kad sam otišao do osiguravajuće društvo dotičnog gospodina bili su krajnje profesionalni i dobio sam list na kojem pišu sve moguće klasifikacije koje bi ja mogao potraživati od njega i piše koju bi ja odštetu za to "htio". Liječenje je vršeno u privatnoj bolnici jer naravno naše nisu imale potrebnu aparaturu za liječenje što sam dodatno financirao iz svojih sredstava u određenom postotku dok mi je drugi dio sufinancirao hzzo. E da osiguranje je za štetu na automobilu već podmirilo u potpunosti. to su činjenice, e sad bi uslijedilo nekoliko pitanja koja ja imam: 1,Moram li unajmiti odvjetnika ili da se zastupam sam?? 2.Jel se moj odnos vrši samo između mene i osiguranja ili imam pravo i na privatnu tužbu protiv dotične osobe?? 3.Koliku visinu odštete na temelju tih ozljeda ja zapravo imam potraživati?? (svi su se liječnici složili u jednom da su ozljede trajne i da potpuno izlječenje mogu zaboraviti, da će mi svake godine biti potrebna 2-3 ciklusa terapija i sl.) 4.Koji su ostali troškovi koje ja imam pravo potraživati?? npr. naknadu za bolničko liječenje ili troškove prijevoza do bolnice itd. 5.Koji su ostali segmenti po kojima imam pravo na odštetu?? trajna nemogućnost treniranja, glavobolje, nemogućnost potpunog obavljanja radnih zadataka i slično koji su prisutni. 6.Ukoliko imam pravo na privatnu tužbu, u kojoj sferi prava bi ju morao napraviti, odnosno na koji sud ići??
  5. hvala puno, ali mene zanima mogucnost da ja dobijem parnicu protiv osiguranja, jer ja nisam skrivio prometnu nesreću već je suučesnik bio kriv. Budući da osiguranje još nije poslalo tužbu već zamolbu da dođem kod njihovog odvjetnika u svrhu dogovora, a ukoliko se ne odazivam u tom slučaju oni podižu tužbu. Pa eto ukoliko oni podignu tužbu kolike su mi šanse da dobijem parnicu, naglašavam da nisam kriv za prometnu nesreću. Ukoliko trebam napisati više činjenica o samoj prometnoj nesreći napravit ću to pa da ćujem što pravna struka ima za reći. Hvala!
  6. Upravljao sam osobnim automobilom te sam navodno prouzročio prometnu nesreću, ja sam se kretao desnom trakom te prošao zelenim svjetlom pri čemu sam naletio na drugo osobno vozilo. Vještačenjem je utvrđeno da sam u krvi imao 0,88 promila, tj. 0,34 promila u mokraći. Vozač osobnog automobila na koje sam naletio, a što je kasnije utvrđeno imao je u krvi 0,57 promila, a vještačenjem je utvrđeno da je navedeni konzumirao opojnu drogu marihuanu. materijalna šteta iznosila je 20-ak tisuća kuna za što je mene osiguranje teretilo i navodno podnjelo tužbu općinskom građanskom sudu. Budući da sam prošao na zeleno svjetlo, a navedeno vozilo crvenim svjetlom smatram da je prometnu nesreću izazvao navedeni. Osiguranje je protiv mene podiglo tužbu da nadoknadim štetu u istom iznosu. Budući da sam nezaposlen i nemam nikakve imovine molim za savjet što mi je činiti. te predmet traje već 4 godine. A mišljenja sam, iako nisam najbolje upućen da bi trebala nastupiti zastara. Ima li pravne snage navedeno osiguranje od mene potraživati nastalu štetu? Moram naglasiti da ja nisam vlasnik navedenog osobnog vozila. U priopćenju je navedeno da će ukoliko ne podmirim nastalu štetu na sudu potraživati ovrha, ali ja nisam vlasnik nikakve imovine, nezaposlen sam i nemam stalnih prihoda. Jeli moguće da se protiv mene u naknadnom vremenu podnese KAZNENA prijava ili nije?? Što mi je činiti?? Hvala.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija