Jump to content

somuch

Korisnik
  • Broj objava

    60
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Od kakvog je značaja za tebe u ovom slučaju bila ona pravomoćna presuda predana na glavnoj raspravi, te je nakon toga ista zaključena? P.S. Spis je katastrofa, uključujući i suca koji je trebao tužbu vratiti na ispravak u smislu čl. 109....pa da mi znamo što je pjesnik htio reći. A mi smo s dužnim poštovanjem obične ovce, umjesto da svi predamo prazan papir i iziđemo iz učionice...mi pišemo do kraja i razbijamo glavu kako je trebalo.
  2. Hvala...evo sam na google utipkala izrada građanske presude pa sam našla pdf format od pravosudne akademije.... a za europsko sam našla neku skriptu, ne čini mi se loša...evo link www.nasciturus.com/skripte.../europsko-pravo-skripta/details.html -
  3. Ja također ne mogu naći skriptu iz Eu na stranicama ministarstva, a i link za građansku presudu na stranici pravosudne akademije...ako bi netko bio ljubazan pa napisao link...ili mi proslijedio na glorymir5@gmail.com...puno hvala!
  4. Obavještavaju se kandidati da će se pisani dio pravosudnog ispita na ispitnom roku u mjesecu listopadu održati u prostorijama Pučkog otvorenog učilišta Zagreb, Zagreb, Vukovarska 68 dana: - 13.10.2009. godine (pisana radnja iz kaznenog prava), - 14.10.2009. godine (pisana radnja iz građanskog prava), - 15.10.2009. godine (pisana zadaća iz upravnog, radnog ili trgovačkog prava), i to s početkom u 8,00 sati svaki dan. Pozivaju se svi kandidati da na navedeno mjesto dođu u 7,30 sati zbog provjere identiteta i rasporeda po prostorijama, kao i da obavezno sa sobom ponesu: - identifikacijsku ispravu (važeća osobna iskaznica ili putovnica), - papir za izradu pisanih radnji (arci „trgovačkog papira“), - dopuštena pomagala sukladno čl. 13. Pravilnika o polaganju pravosudnog ispita, - dokaz o izvršenoj uplati troškova polaganja pravosudnog ispita. Rješenja o odobravanju polaganja pravosudnog ispita i pisani pozivi dostavit će se kandidatima na adrese navedene u prijavama. Obavještavaju se kandidati da će se sljedeći ispitni rok za polaganje pravosudnog ispita održati u mjesecu prosincu, i to od 7. do 11. prosinca 2009. godine, te se prijave za taj rok zaprimaju do 31. listopada 2009. godine. Prijave kandidata podnesene za ispitni rok u mjesecu studenom uvažavat će se kao prijave za prosinac.
  5. To da će kartice ovisit o pismenom je totalna apsurdnost, da je tako nebi se pismeni i usmeni ispit bodovao.... tek na kraju znaš da li imaš dovoljno za prolaz....to je kao dvojka ili petica....ukoliko dobiješ minimalan broj za prolaz isto prolaziš al ne sa 100 već sa 60 bodova...pa ne vidim ikakovu poveznicu između lošijeg pismenog i posebnih kartica!
  6. Hi! U pravilniku piše da je za radnju iz kaznenog i građanskog potrebno najmanje 6 bodova, dok za treću radnju ne piše ništa, a koliko sam ja razumjela nije nužno da se radi o pisanju presude, moguće je tužba, odgovor na tužbu, žalba......ta treća radnja ne bi trebala biti presudna za prolaz! Ajde bar znamo da bi usmeni trebali krenuti od studenog:), to sa karticama i prisutnošću svih ispitivača tijekom ispita bi trebalo biti olakšavajuće! Odmah po završetku ispitivanja predmeta znaš da li si položio, jer ukoliko nisi ne nastavljaš ispit....mislim da se nemamo čega bojati
  7. Da, ukoliko si uvjete stekao po starom, možeš izaći na ispit,s tim da se primjenjuje novi način polaganja. Što se tiče novog zkp, po meni je njegovo ispitivanje diskutabilno, budući da je stupio na snagu samo u uskokovim predmetima, a u našoj literaturi za pravosudni nije Zakon o Uredu za suzbijanje orgniziranog kriminala, stoga nas ne bi smijeli pitati, osim naravno okvirno što se mijenja, odnosnu bitne razlike u odnosu na stari i kad stupa na snagu....mislim da ni veliki dio kaznenjaka se još nije upoznao sa dotičnim zakonom....
  8. Protiv odluke o razrješenju i odluke o stegovnoj odgovornosti SUDAC može podnijeti žalbu Ustavnom sudu u roku od 15 dana od dostave. Protiv odluke o stegovnoj odgovornosti zamjenika d.o. , rješenja ministra o imenovanju i razrješenju javnog bilježnika može se pokrenuti Upravni spor. A protiv rješenja o imenovanju suca kvaziupravni spor, što vidim da ti je već kolegica objasnila, sretno:)
  9. Pa čestitam od srca Velika si nam potpora bila, javi se ponekad:) Mislim da je imam prikladan nadimak za tebe Casper Legalisa... guštaj!
  10. ...javi nam se što prije, sa smiješkom naravno:)
  11. Žderonja I'm so so so so so so sorry 4U! Znam kako ti je? Ne, neznaš ! Oooo znam...... Bit će to sve ok, drugi put, prvenstveno što ćemo mi bit sigurniji u znanje i nastup.... Nika pozzz! puno mi je značila potpora i prvi put, a lijepo je vidit da i vi koji ste položili, i dalje bodrite nas:)
  12. Nisam odgovarala u ovom roku. Neznam da li nas je Sučević bacio oba predmeta ili Vičić, uglavnom nam je rekao da smo pali više od dva predmeta, a kad ti se zacrni sve ne stigneš ni pitati, ova ostala tri predmeta nismo mogli pasti, kad su nas ispitivači pohvalili:) Nećemo više o lošem, nadam se da će ovaj rok biti pozitivan, pozz!
  13. Superkoka znam da je tvoj komentar bio ohrabrujući za kolege...ja sam i prvi put išla, a i drugi put ću ići sa optimizmom....ali nemožemo generalizirati pa reći ljudi dovoljno je učiti dva mjeseca, oni koji su pali STVARNO NISU ZNALI, etc,etc. Ja sam također nekoliko puta slušala ispit, jedan put i Vičića koji je curu pustio a da nije ni osnovne pojmove znala! Mislim da pravosudni nije bilo koji drugi ispit, pa da bi mi trebali ovisiti o volji ispitivača...mi smo doduše imali peh pa su nam se izmjenila tri ispitivača, ni to nebi bio problem, da nisu stigli Vičić i Sučević. Sve što me Vičić pitao odgovorila sam, ali bi on odmah počeo svoju poznatu viku, čak me pitao i neka nabrajanja, ja fino nabrojila sve iz zakona(po kojemu sam i učila), a on kolegice još, jer vam moram stalno nešto dodavati, da bi nakon nekoliko sekunda ponovio ono što sam ja prvo rekla...Gospođu Knežević koja se isto promijenila sam bez problema položila iako i ona ima specifičan način ispitivanja, za razliku od ostalih ispitivača iz tog područja...Sučević mi bio zadnji, bila sam uvjerena kao i slušaći da sam do tada sve položila...tražio je definicije iz zakona, a ja sam učila po Klariću i ruku na srce bio mi je zadnji ispitivač, uspio me sluditi da ja nisam znala što me pita...vratio bi nas on građansko i sve bi bilo ok, da Vičić nije bio predsjednik komisije i odlučio da ni njegov predmet nismo dobro spremili(iako sam upravo gpp najviše radila u praksi:(). Kad se pripremiš na njegova pitanja i kad je dobro raspoložen, onda nema problema....ali kad je u pitanju pravosudni meni je to apsurd jer ne učimo samo jedan predmet, nego more gradiva da bi ovisili o stjecaju okolnosti i lošem danu vremešnih ispitivača! Drage kolege nemate se što plašiti, ja sam i nakon ovog neugodnog iskustva, mišljenja da su to stručni i ugodni ljudi, a iznimki uvijek ima, Bog im dao zdravlja i lijepu penzijicu, neka mlađima daju priliku:) :amen:
  14. Superkoka, ima bit da nisu svi baš super koke....ja sam učila četiri mjeseca, i nisam imala tvoju sreću da mi se ne izmjeni komisija, i krenula na pravosudni sa entuzijazmom slušajuići dva puta prije ugodne ispitivače kako toleriraju i nebuloze, ali mene je dopao Vičić, kojemu sam btw od dvadesetak pitanja odgovorila svaki na koji je imao neki svoj nervozni komentar, a i Sučević u kombinaciji pa smo nas troje lijepo pali cijeli ispit iako su nas preostala tri ispitivača pohvalila, mislim da tvoji komentari ne bi bili ni približni da si prošla što i mi:) al meni drago da nisi, mi smo preživili, drugi put ćemo proći. Čestitam!
  15. Zato što se ne odlučuje o pravu na posjed, nego se samo štiti posljednje stanje posjeda od samovlasnog smetanja. Rješenje je konačno, te se time hoće naglasiti kako spor nije i pravno riješen, postoji mogućnost da se spor drukčije riješi u vlasničkoj parnici.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija