Jump to content

puma7

Korisnik
 • Broj objava

  23
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. Na oca (bio pod utjecajem alkohola) prilikom prelaza na pješačkom prelazu naletio automobil i nanesao ozljede. On prevežen u bolnicu, ozljeda ruke i ramena, krvarenje u glavi ... Nakon tjedan dana bolničkog lječenja umro od embolije pluća. Pitanje: da li ima pravo na oštetu od osiguravajućeg društva (vozača) i kako povezuju posljedicu nesreće sa smrti. Naravno, napravljena obdukcija.
 2. 6a-mirovina

  Kako neće !. Pa GLogoški sada više ne mora prodavati svoj auto koji dobije - već to za njega radi država, odmah mu isplati novce za auto uvećane za sva davanja i porez, a Klemm sada ima prioritet kod dobivanja koncesija na obali. Niste valjda mislili da su išli pisati zakon za sve branitelje !!!!
 3. OK. Smanjenje je na 4/5 mirovine (za 1/5).
 4. Isto ti je na 4 ili 8 sati. Ukupno ti je smanjenje 4/5 trenutne mirovine. Naravno dužan si od "novog" dohotka platiti mirovinsko i zdravstveno. Kada prestaneš sa radom ono što si uplaćivao ti se neobračunava ni na koji način. Ja već imam svoju firmu, tj. JDO, par godina i srećom da se može još nešto i zaraditi.
 5. Mirovina poslije smrti branitelja

  Može, ali nakon 55. godine navršene starosti u iznosi od 80%. (I mora imati bar 15 godina staža).
×