Jump to content

iuraest

Korisnik
  • Broj objava

    52
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Naravno da mora postojati neki oblik pravne zaštite tvog sudjelovanja na natječaju - pitanje je samo što točno piše u natječaju odnosno sadržaja prijave tvoje i onog kandidata koji je na kraju primljen. Sretno!
  2. koliko sam se raspitao bilo je primjera za obje varijante i sigurno nije ovisilo o gradu u kojem se to zbivalo. ARhive bi trebale biti mjesto gdje ćeš pronaći traženo rješenje (bilo sudska arhiva bilo državna). sretno!
  3. Hmmmm, ja sam ipak mislio na odredbe Zakona o javnoj nabavi; znas ono - članak i stavak. Nije da ne cijenim mišljenje ali ga više volim kada iza njega stoji i neka zakonska odredba:). Thanks anyway!
  4. Ukratko je problem svedeno na jedan konkretni slučaj koji predstavlja zanimljivo pitanje - može li se poništiti odluka o odabiru u postupku javne nabave nakon njezina donošenja a zbog činjenice kao što je npr. narušeni ugled odabranog ponuditelja recimo zbog pokretanja kaznenog postupka zbog toga što je ponuditelj lažirao rezultate vještačenja (a time se ponuditelj bavi)? Hvala na idejama!
  5. Koliko znam to je sada HRvatska poljoprivredna agencija, zar ne? i to je javna ustanova - ako je tako onda nisu državna služba (odnosno državno tijelo jer se ne radi o tijelu države) nego spadaju u javne službe (samostalna pravna osoba kojoj je osnivač država tj RH). Nisam shvatio ovo o jubilarnoj nagradi - mozes objasniti i putem privatne poruke:))) Sretno!
  6. pozdrav svima! pitanje je iz područja javne nabave i nije pokriveno Zakonom o jav nabavi. U kojem je roku nakon poništenja odluke o odabiru od strane Državne komisije naručitelj dužan donijeti novu odluku? Hvala na idejama!
  7. Ključne su odredbe o mirovvanju u statutu tvog fakulteta - tek kad ih budem znao moci cu nesto vise reći. Inače, mirovanje je službeni naziv a zamrzavanje kolokvijalni - radi se o istoj stvari.
  8. Koliko se sjećam nema posebnog roka za rješavanje ove žalbe pa vrijedi rok iz Zakona o općem upravnom postupku a taj iznosi 60 dana od 20. srpnja. Vi svakako možete urgirati na Ministarstvu obzirom da se primiče početak školske godine - ja bi to na vašem mjestu i napravio. Sretno!
  9. Mislim da je ovdje dan dosta nepraktičan savjet. Moj je savjet da imenujete opunomoćenika za prijem pismena (neki rodjak, dobar prijatelj koji je u Hrvatskoj) pa će on primati poštu iz tog postupka za Vas (a to će se računati da je dostavljeno vama). Nemojte obavještavat sud ni o čemu već samo o tome da imate opunomoćenika za prijem pismena te molite (iako bi mogli i tražiti) da se njemu izvrši dostava toga što je najprije odposlano vama...
  10. na to sam i mislio - tumačenje koje će pod novu činjenicu/dokaz uvrstiti ovu okolnost! uz malko šire tumačenje imas rješenje...doduse, nema vise smisla inzistirati jer ovo nije akademsko već praktično pitanje, a ono je u vašem slučaju razriješeno!pozdrav!
  11. Potpuno se slažem s naglasavanjem vaznosti objektivnog roka - on je u vašem slučaju davno protekao! A meni se čini da je razlog iz t. 3, st. 1, čl. 214. PZ-a dovoljno širok da se u njega "ugura" i ovaj slučaj...
  12. Pozdrav, ne radi se o trajanju putovnice već o njemačkom zakonu o državljanstvu. Načelno, da gubi se njemačko državljanstvo ako Nijemac po vlastitom zahtjevu dobije strano državljanstvo. To pravilo ne vrijedi ako se radi o državljanstvu druge države članice EU-a, Švicarske ili druge države s kojom je Njemačka sklopila međunarodni ugovor. Ne znam jel Njemačka i RH imaju takav ugovor. Nijemac može prije stjecanja stranog (u ovom slučaju hrvatskog) državljanstva zatražiti da ne izgubi njemačko državljanstvo ali ne znam jel to vaš suprug zatražio....Toliko za sada!
  13. Samo da dodam: ako se radi samo o jednoj pogresci (dakle, nije sporno kako ime/prezime glasi i ne postoji vise razlicitih dokumenata s razlicitim navodima) dovoljno je prezentirati druge osobne isprave (osobna, putovnica itsl) na kojima stoji ispravno napisano ime/prezime. Nakon donošenja rješenja (i nj pravomoćnosti) biti će izvršena korekcija upisa - sretno!
  14. Pozdrav, relevantnim zakonom nije propisan taj rok koji te zanima ali je propisana sankcija ako se koristiš osobnom kojom se ne smiješ koristiti (promjena nekog podatka iz osobne, npr) ili je uopće nemas. Pitanje je koji je tvoj razlog zbog kojeg bi htio mijenjati važeću osobnu....
  15. Pozdrav svima - moje pitanje je slijedeće: raspisan je natječaj (raspisuje ga ministarstvo) temeljem zakona koji o pravnoj zaštiti natjecatelja ne govori ništa (pa ni to koji se postupovni zakon primjenjuje), nešto detaljniji je u tom smislu pravilnik koji također ništa ne govori o pravnoj zaštiti natjecatelja a odluke se natjecateljima dostavljaju u formi običnog dopisa. Postoji li pravo na neku pravnu zaštitu (žalba, tužba) izravno na temelju Ustava RH? Hvala na idejama!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija