Jump to content

Harewood

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Najprije zahvaljujem na brzom odgovoru. Na oblik tvrtke prvenstveno sam mislio na oporezivanje i ostala davanja, tj. koliko ce isti "odnijeti" novaca. A za dio o knjigovodstvu, da li zakonski moram nekog angažirati ili to mogu sam pa i pod rizik pogreške?
  2. Lijep pozdrav, ovim putem molim vas za nekoliko odgovora. Razmišljam da otvorim tvrtku za intelektualne usluge. E sad, zaposlen sam u jednoj javnoj tvrtci, ali ono što namjeravam otvoriti nije ni blizu osnovne djelatnosti mojeg sadašnjeg poslodavca. 1. Koji je najpovoljniji oblik za tvrtku koja pruža intelektualne djelatnosti? Obrt, doo...? 2. Što je s knjigovodstvom? Da li mogu taj dio sam obavljati? Ili moram nekog angažirati? 3. Da li mogu biti upisan kao direktor te tvrtke i istodobno zaposlen u drugoj tvrtci? Unaprijed zahvaljujem svima koji odgovore na moja pitanja.
  3. Najprije, hvala na odgovoru. Kao što sam i rekao, svjestan sam i priznajem prometni prekršaj koji sam počinio. Jedina nejasna i nelogična stvar mi je zašto ne napišu 5 kazni umjesto jedne... Ma, ko bi ih shvatio... Lijepi pozdrav.
  4. Lijepi pozdrav, Imam jedno pitanje. Naime, jučer mi je u kvartu napisana kazna za nepropisno parkiranje, čl. 82., st. 4. Sve je jasno, prekršaj ne negiram. E sad, ispred mene je bilo još 5 parkiranih auta koji su nepropisno parkirani po drugom članku ZSPC ali nikom od njih kazna nije napisana. Kojom logikom i metodom je meni napisana kazna a ostalima nije. Ili bolje rečeno, zašto i ostalima nije napisana kazna za prekršaj koji su počinili samo po drugom članku istog zakona
  5. Lijep pozdrav! Imam pitanje koje otprilike ide ovako. Naime, u studenom 2008. godine zaustavila me policija te je alkotestom utvrđeno da imam 1,27 promila, ili 1,17 umanjeno za 0,1. Kazna je iznosila 2100 kuna te sam je odmah nakon par dana platio. Moje pitanje je da li mi je taj prekršaj izbrisan iz evidencije, te ukoliko nije, koji vremenski rok treba proći da se prekršaj izbriše. Unaprijed zahvaljujem na odgovoru.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija