Jump to content

Matrix

Moderator
 • Broj objava

  11522
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 • Osvojio dana

  137

Matrix je zadnji put osvojio dan srpanj 21

Matrix objavljuje sadržaj koji korisnici cijene!

6 pratitelja

O Matrix

 • Rang
  Moderator

Osobni podaci

 • Web stranica
  www.legalis.hr

Nedavni posjetitelji profila

7860 pregleda profila
 1. Kupoprodaja nekretnina

  Jel kupac ishodio upis prava vlasništva predmetnih nekretnina, odnosno da li ste mu u samom ugovoru izdali suglasnost za upis ili je takva suglasnost ugovorom uvjetovana isplatom kupoprodajne cijene.
 2. KAKO PONIŠTIT ONO ŠTO SAM POTPISAO

  Kao što reče Borbena, malo je informacija da bi se mogao dati nekakav odgovor, no očito je da ste potpisali nekakav dokument temeljem kojeg je izvršen prenos prava vlasništva, glede čega je potrebno doći u posjed takvog dokumenta, utvrditi o čemu se radi i eventualno isti pobijati radi zablude.
 3. Darovni ugovor

  Pa i niste kad se iz početne objave pogleda sljedeće ________________________________________ Ne
 4. ispravke u darovnom ugovoru

  O kakvom se postupku radilo?
 5. Ostavinska rasprava

  Zakon se u vašoj situaciji poštivao i kaže suprotno od citiranog ( čl. 10 ZN)
 6. Darovni ugovor -smrt daroprimca

  Zašto bi iselila, uz svoju 1/2-inu nekretnine ona i djeca nasljeđuju svu imovinu umrlog, situacija kristalno jasna.
 7. Odgovor na tuzbu

  Nije uvjet imati odvjetnika da bi odgovorili na tužbu, no jasno vam je da se radi o sudskom procesu u kojem od samog starta treba pristupiti krajnje oprezno, pa tako i kvalitetno odgovoriti na tužbu (čl. 284 i 285 ZPP)
 8. zastara za kamatu za račun javne usluge

  Odredbe čl. 226 ZOO između ostalog propisuju zastarni rok od tri godine za slučaj samostalnog potraživanja kamata u situaciji kada je glavno potraživanje prestalo postojati (isplatom ili na drugi način). Naime,kamate teku kontinuirano od dospijeća do prestanka glavnog potraživanja, pa samostalno potraživanje kamata (nakon podmirenja glavnog potraživanja kao u ovom slučaju) zastarijeva u roku od tri godine od nastanka svakog pojedinog dnevnog iznosa kamata, jer to potraživanje nastaje i dospijeva svakog dana u vremenu od dospijeća do prestanka glavnog potraživanja.
 9. Tabularna izjava

  Citirano, odnosno članak III. ugovora (clausula intabulandi) predstavlja tabularnu ispravu.
 10. Smetanje posjeda

  Na koji način su te stvari dospjele u konkretne prostorije, odnosno jel suprugova sestra u posjedu istih.
 11. Nasljedjivanje stanarskog prava

  Mišljenja sam da stanarsko pravo samo po sebi nije nasljedno, osim situacije kad je nositelj takvog prava sklopio ugovor o otkupu stana
 12. Pokretanje ostavinskog postupka iza davno umrle osobe

  Nadležnom sudu dostaviti smrtovnicu ostavitelja, izvadak iz matice umrlih. O smrtovnici više u odredbama čl. 192 i 193 Zakona o nasljeđivanju
 13. Prodaja suvlasnickog dijela

  Moguće i dopušteno, na što upućuju odredbe čl. 37 st. 3 i 5 i čl. 30 st. 1.Zakona o vlasništvu i dr. stvarnim pravima
 14. Stjecanje vlasništva nekretnine temeljem dosjelosti

  Nejasno ostaje zbog čega susjed več u postupku po vašoj tužbi nije postavio protutužbeni zahtjev za utvrđenje prava vlasništva, ovo iz razloga što je već tad po ocjeni suda dokazao sve pretpostavke za stjecanje prava vlasništva dosjedanjem, no obzirom na odredbe čl. 2 ZPP sud nije mogao dosuditi nešto što ni sama stranka nije zahtijevala, ali je očigledno bilo dovoljno da na tako utvrđenoj činjeničnoj podlozi odbije vaš zahtjev kao neutemeljen. Nije nužno branje nikakvog voća i slićno, dovoljno je da kroz neprekinuti tijek od 20 i više godina kao samostalni posjednik čiji je posjed pošten vrši vlasnička prava kao da je i sam vlasnik, a da mu to nije osporeno. Pitanja moraju biti u vezi činjenica koje se dokazuju, odnosno osporavaju, a svaki upit u kojem se svjedoku nudi i odgovor ili na koji upit je svjedok već prethodno dao odgovor i sl., sud neće dozvoliti.
 15. Nužni dio

  Vrijedi pročitati odredbe čl. 77 st. 2 Zakona o nasljeđivanju
×