Jump to content

Logo2.jpg.df467c50602ed1173e41130f1129f825.jpg   XXXI. REDOVNO SAVJETOVANJE " AKTUALNOSTI KAZNENOG PRAVA U SVJETLU ODLUKA USTAVNOG SUDA REPUBLIKE HRVATSKE"

Hrvatsko udruženje za kaznene znanosti i praksu od 6. do 8. prosinca 2018. održava svoje 31. redovno savjetovanje pod nazivom "Aktualnosti kaznenog prava u svjetlu odluka Ustavnog suda Republike Hrvatske". Savjetovanje će se ove godine održati u Remisens Premium Hotelu Kvarner.

Program savjetovanja, prijavnicu, kontakte, kao i druge detalje vezane uz Savjetovanje, možete preuzeti u dokumentu: Program - Opatija 2018.

Matrix

Moderator
 • Broj objava

  10639
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 • Osvojio dana

  119

Matrix je zadnji put osvojio dan studeni 11

Matrix objavljuje sadržaj koji korisnici cijene!

3 pratitelja

O Matrix

Osobni podaci

 • Web stranica
  www.legalis.hr

Nedavni posjetitelji profila

6121 pregleda profila
 1. Predmeti na dobivenoj čestici

  Nije ispravno jer se radi o tuđoj imovini koja je odvojiva od zemljišne čestice.
 2. Podjela parcele sa susjedom

  Naravno,bez ugovora nema provedbe u zemljišnim knjigama,niti kao što je Spitfire napisao,formiranja nove k.č.
 3. Ovjera ugovora o najmu nekretnine

  Da,no općenito za pravnu valjanost ugovora o najmu nije nužna ovjera potpisa.
 4. Odustajanje od već prihvaćenog nasljedstva

  Slažem se,vrlo teško da će treće osobe čačkati i istraživati da li je umrli imao još kakvu imovinu koja nije obuhvaćena rješenjem o nasljeđivanju.
 5. Pravo nasljedstva

  Koliko sam ja uspjeo shvatiti da je kuća bila djedova,a kojom je raspolagao darovnim ugovorom u korist sina(strica),nakon čega je stric istu kuću prodao.
 6. Dokazivanje dosjelosti

  Kako će te Vi dokazivati pravo vlasništva temeljem dosjelosti je stvar iznošenja činjenica potkrijepljenih dokazima,no kao što sam vam već napisao,da bi uopće dokazivali tako nešto nužan je tužbeni zahtjev(čl.2 ZPP). U vrijeme potrebno za dosjelost uzima se i vrijeme dosjedanja vašeg prednika,no samim tim i radnje koje je isti poduzimao za vrijeme svog posjedovanja nekretninom.
 7. Dvostruko darovanje

  Prije svega recite u kojem stanu se vi trenutno nalazite,odnosno koji stan držite u svom posjedu.
 8. Dokazivanje dosjelosti

  Služnost se uvijek stječe na tuđoj imovini.
 9. Odustajanje od već prihvaćenog nasljedstva

  Da,na osnovu prije donesenog rješenja,samo u slučaju da ste več bili odrekli nasljedstva ili ustupili sunasljedniku,sud bi povodom naknadno pronađene imovine morao održati raspravu gdje bi imali izbora u smislu nasljedničke izjave.
 10. Ugovor o darivanju nekretnine

  Ukoliko u ugovoru postoji bezuvjetna suglasnost kojom baka dopušta upis(clauzula intambulandi) Imaju,obzirom da se odricanje od nasljedstva iza umrlog djeda ne odnosi na postupak iza smrti bake. Dopušteno Po pitanju kupoprodaje,ne. Moguće,ovo naročito ako je kupoprodaja "mazanje očiju"trećim osobama da se zaobiđu njihova nasljedna prava,a u biti kupoprodaja prikriva darovanje.
 11. Rjesenje o nasledjivanju

  Iz razloga što se ostavinski postupak vodio iza umrle bake,a ne majke i ujaka.
 12. Odustajanje od već prihvaćenog nasljedstva

  Vi ste se več prihvatili nasljedstva i samim tim odgovarate za dugove umrle do visine vrijednosti nasljeđene imovine. Nasljednička izjava koju ste dali u ostavinskom postupku je neopoziva
 13. Slijed naslijeđivaanja kod vanknjižnog vlasništva

  Ako Vam u lancu prenosa vlasništva nedostaje jedna karika,izvjestan je problem.
 14. Bivsa supruga trazi pola mog stana nakon 5 godina od razvoda

  Već rečeno; Ovdje smo znači u stvarno-pravnim odnosima. Za razliku od stvarno-pravnog,ovdje već ulazimo u polje obveznih odnosa,gdje zakonodavac nije brojčano označio vrijeme nakon kojeg će vjerovnik biti ovlašten zahtijevati povrat,več jednostavno kad nastupi ključna činjenica,tj.da je ispunio tuđu obvezu,odnosno imao izdatak za drugog"
 15. Ugovor o darivanju nekretnine

  Jeste li vi referentu u gruntovnici rekli da je predmetna nekretnina stečena u braku. Možda je to sad njima nebitno,no takvim poduzetim pravnim poslom stavljaju vašeg supruga u nezavidan položaj,ovo iz razloga što vam ne treba darovati nešto što vi več imate,pa ako vam već daruje onda treba znati da vam je darovao isključivo svoj suvlasnički dio,čime sebe dovodi u pravnu nesigurnost. Preporuka je da postupite kao u sljedećem;
×