Jump to content

Matrix

Moderator
 • Broj objava

  11330
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 • Osvojio dana

  136

Matrix je zadnji put osvojio dan lipanj 1

Matrix objavljuje sadržaj koji korisnici cijene!

6 pratitelja

O Matrix

 • Rang
  Moderator

Osobni podaci

 • Web stranica
  www.legalis.hr

Nedavni posjetitelji profila

7463 pregleda profila
 1. Prodaja kredita

  U konkretnom slučaju je sklopljenim pravnim poslom nastupila promjena isključivo glede vjerovnika, što če reči da novi vjerovnik u svrhu naplate tražbine može poduzimati sve pravne radnje koje je mogao i njegov prethodnik.
 2. Dosjelost problem međa

  U kojem postupku je dokazana citirana činjenica. Kada bi posjed bio zakonit, za stjecanje prava vlasništva na nekretninama dosjelošću bilo bi potrebno 10 godina posjedovanja,u suprotnom je nužno 20 godina. Samostalnost i poštenje posjeda se predmnjeva, a tko tvrdi suprotno, dužan je to dokazati. Eh sad..... Opisano vam je na koji način možete zahtijevati predaju svog vlasništva u posjed i opasnost koja se može javiti sa protuzahtjevom suprotne strane.
 3. Darovanje unuka

  Nema Kome nećakinja plaća, pitanje iz razloga što majka pored svog vlasništva plaća rođenom djetetu.
 4. Dosjelost problem međa

  O sličnom se pisalo Ovdje
 5. Adaptacija

  Kao što vam je već odgovoreno u prvom javljanju.
 6. prodaja ili ustupanje djela vlasništva između braće

  Ustupanje je moguće u ostavinskom postupku, pa je izvjesno da mislite na prenos prava vlasništva na suvlasničkom dijelu nekretnine. Nepotrebno Ako se radi o darovanju, nije potrebno navoditi vrijednost.
 7. Smetanje mirnog posjeda

  Može, no da bi imao uspjeh u sporu je nužno dokazati činjenicu posljednjeg mirnog posjeda, odnosno da je doista imao faktičku vlast.
 8. Nasljedjivanje dugova

  Svi odgovarate za dugove, i to solidarno.
 9. ugovor o darivanju

  Ugovor o darovanju (Ime i prezime, Br.OI, adresa) (u daljnem tekstu: Darovatelj) i (Ime i prezime, Br.OI, adresa) (u daljnem tekstu: Obdarenik) sklopljen je u _________, dana _____________ slijedeći UGOVOR O DAROVANJU STANA Članak 1. Darovatelj je vlasnik dvosobnog stana u ____________________, a koji se sastoji od dvije sobe, kuhinje, kupaone s WC-om, predsoblja i balkona u ukupnoj površini od _______ m². Članak 2. Darovatelj daruje - daje bez protučinidbe Obdareniku, a Obdarenik prima sa zahvalnošću, nekretninu - stan iz članka 1. ovoga Ugovora. U posjed darovane nekretnine - stana Obdarenik stupa odmah. Članak 3. Darovatelj daje suglasnost Obdareniku da bez bilo kakvog daljnjeg odobrenja nekretninu - stan iz članka 1. ovoga Ugovora upiše u zemljišne knjige na svoje ime. Članak 4. Ugovorne strane se odriču prava pobijanja ovoga Ugovora osim u slučaju grube nezahvalnosti Obdarenika. Članak 5. Poreze i druga davanja u vezi s darovanjem nekretnine - stana iz članka 1. ovoga Ugovora snosi Obdarenik. Članak 6. Ovaj Ugovor sklopljen je u 6 (šest) istovjetnih primjeraka, od kojih svaka ugovorna strana zadržava po 3 (tri) primjerka. DAROVATELJ OBDARENIK
 10. Adaptacija

  Ako su roditelji umrli, djeca su nasljednici, odnosno suvlasnici. Ispravno smatraju, neovisno o legalnosti i činjenici da objekat nije evidentiran u katastru i zemljišnim knjigama.
 11. Adaptacija

  Da
 12. Darovni ugovor

  Treba imati u vidu da konkretni ugovor po svojoj sadržini ima obilježja aleatornosti, što će reči da za njegovu pravnu valjanost nije od utjecaja duljina trajanja, no protivno je moralu društva te načelu savjesnosti i poštenja kada davatelj uzdržavanja sklapa ugovor o doživotnom uzdržavanju znajući da je primatelj uzdržavanja tako teško bolestan da je krajnja, očekivana i poznata posljedica njegova zdravstvenog stanja smrt kao izvjesna činjenica koja će po redovitom tijeku stvari nastupiti kroz relativno kratko vrijeme.
 13. Darovni ugovor i nužni dio

  Prema odredbama čl. 71. st.1. točke 4. ZN, samo imovina koju je ostavitelj darovao u zadnjoj godini života.
 14. Pravo duzivotnog vlasnistva

  Jel prava volja vaše majke i vas da sklopite kupoprodaju ili takvom pravnom radnjom stvarate privid kod trećih osoba, npr.ostale majčine djece.
 15. Adaptacija

  Bilo bi poželjno da vam vlasnici pismeno dopuste ulaganja u nekretninu, odnosno adaptaciju građevine, uz nekakav vid zapisnika o njenom trenutnom stanju. Bilo bi dobro da čuvate dokaze o izvršenim ulaganjima.
×