Jump to content

Matrix

Moderator
 • Broj objava

  11724
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 • Osvojio dana

  139

Matrix je zadnji put osvojio dan siječanj 19

Matrix objavljuje sadržaj koji korisnici cijene!

8 pratitelja

O Matrix

 • Rang
  Moderator

Osobni podaci

 • Web stranica
  www.legalis.hr

Nedavni posjetitelji profila

8480 pregleda profila
 1. zatezne kamate

  Koje kamate, na troškove parničnog postupka ili na presuđeni iznos u glavnoj stvari.
 2. Poklonjeno u dobroj vjeri

  Glede citiranog vrijedi predmnjeva da ste vi vlasnik garaže, ovo iz razloga sadržanih u odredbama čl. 9 st. 1 ZV, no druga strana može dokazivati suprotno.
 3. alkoholicar - oporuka - parnica

  U oba slučaja se radi o tužbi, no kako je več rečeno u prednim objavama, tužba po rješenju o upučivanju u parnicu ima za učinak prekida ostavinskog postupka do pravomoćnosti odluke parničnog suda, u suprotnom se ostavinski postupak nastavlja prema stanju kakvom jest,pa tek naknadno možete ići sa istom onom tužbom koju ste trebali podnijet po rješenju o prekidu postupka i upućivanju u parnicu. Zamislite situaciju da vam vodoinstalater renovira kupatilo i treba na određenu stranu ugraditi tuš kabinu, no vi kažete da niste sigurni izborom mjesta pa bi on trebao pričekati 3-4 dana dok se vi posavjetuje sa određenom osobom, i vodoinstalater vam skrene pažnju da ukoliko mu ne javite četvrti dan, da će tuš kabinu sa svim dodacima ugraditi po prvotnom planu, a što se na kraju i dogodilo. Što u konkretnom primjeru vi možete učiniti........ prihvatiti stanje kakvo jest ili nanovo krenuti u radove. Nadam se da ste shvatili priču
 4. Poklonjeno u dobroj vjeri

  Dobra vjera je vezana za upis u zemljišne knjige Na čijoj k.č. leži građevina. Jel postoji ugovor o darovanju.
 5. Mala vjerojatnoća da će vas sud uopće pozivati, ovo iz razloga što će novopronađenu imovinu rasporediti dopunskim rješenjem na način kako je to učinjeno pravomoćnim rješenjem o nasljeđivanju, izuzev situacije da se u prvotnom postupku neko od nasljednika odrekao nasljedstva ili pak nije među živima.
 6. alkoholicar - oporuka - parnica

  Da, upućuje se ona strana čije je pravo manje vjerojatnije, no ne i manje izvjesnije,što će reči da se upučivanjem u parnicu ne može prejudicirati odluka suda. Po svemu sudeći jeste, međutim propust da se pokrene parnica ima procesni učinak da se naknadno podnesenom tužbom ostavinski postupak ne može više prekidati, iz čega proizilazi da će biti doneseno rješenje o nasljeđivanju prema stanju kakvo jeste, no to nije zapreka da svoja prava ostvarujete u posebnoj parnici. Vrlo diskutabilno, ovo iz razloga što je upućivanje u parnicu proisteklo iz ostavinskog postupka za kojeg ste opunomoćili dotičnog odvjetnika. Za tužbu nije.
 7. potraživanje duga

  Mijenja stvar, na način da u trenutnom postupku bivši suprug može dokazivati da polovina tražbine pada na vas.
 8. Oporuka, sudski spor

  Takav zahtjev će zakonska nasljednica istaknuti u ostavinskom postupku.
 9. prodaja nekretnina

  Dovoljna je ovjera potpisa prodavatelja. Prema odredbama čl.18 Zakon o porezu na promet nekretnina (NN 115/16, 106/18) na snazi od 01.01.2019., obvezu dostavljanja ugovora prema ispostavi Porezne uprave, ima javni bilježnik.
 10. Provjera tereta kod izvanknjižne nekretnine, stana

  Na koji način je vaš eventualni prodavatelj stekao konkretni stan.
 11. Nasljedni red

  U slučaju smrti, izvanbračni partner nije da ima dio prava, več će nasljediti svu imovinu, izuzev situacije da su živi roditelji umrlog, na što upućuju odredbe čl. 11 st. 3 u vezi čl. 8 st. 2 Zakona o nasljeđivanju Nebitna činjenica glede nasljeđivanja
 12. Oporuka, sudski spor

  Može Da, po pravomoćnosti rješenja. Niste još ni bili na ostavinskoj raspravi, tako da je preuranjeno govoriti o sudskom postupku.
 13. U situaciji kakva jest ( bez reciprociteta) teško.
 14. alkoholicar - oporuka - parnica

  Jeste li Vi pokrenuli parnicu, odnosno podnijeli tužbu. Jednostavno je raspolagao svojom imovinom, u konkretnom slučaju suvlasničkim dijelom nekretnine. Vaše pravo na odabir odvjetnika.
×