Jump to content

Matrix

Moderator
 • Broj objava

  10296
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 • Osvojio dana

  112

Matrix je zadnji put osvojio dan lipanj 16

Matrix objavljuje sadržaj koji korisnici cijene!

1 pratitelj

O Matrix

 • Rang
  Moderator

Osobni podaci

 • Web stranica
  www.legalis.hr

Nedavni posjetitelji profila

5460 pregleda profila
 1. Naslijedjivanje iza djeda

  Citirano vrijedi samo za slučaj da obdarenik po redosljedu nasljeđivanja nije zakoniti nasljednik,što u vašem slučaju to nije.
 2. Naslijedjivanje iza djeda

  Tijekom postupka plaćate svoje troškove,no u konačnici tko izgubi spor je presudom obvezan protivnoj stranci nadoknaditi prouzročene parnične troškove. Da,ističete prigovor radi povrijede prava na nužni dio.
 3. Naslijedjivanje iza djeda

  Nužni dio bi mogli ishoditi kroz parnicu,vidi odredbe čl.71,77 i 78 Zakona o nasljeđivanju
 4. Darovni ugovor, isplata brata

  Uopće je nepotrebno isticati na što se odnosi dar,ovo iz razloga što se za slučaj potraživanja nužnog dijela ima uračunati i taj konkretni dar u novcu. Može se navesti i citirano,no takva klauzula ugovora nebi proizvela učinak,obzirom da takvo odricanje od nasljedstva koje nije otvoreno nema pravno dejstvo.
 5. Sud u ostavinskom postupku neće ispitivati pravnu valjanost ugovora,pa ako isti udovoljava općim i posebnim pretpostavkama da bi se mogao provesti upis,to će z.k.ured dopustiti njegovu provedbu kroz zemljišne knjige. Pod nasljeđivanjem se nemože nikako smatrati stjecanje prava vlasništva temeljem pravnog posla(ugovor),obzirom da do nasljeđivanja dolazi silom zakona u trenutku smrti ostavitelja,što će reći da tad upis u zemljišne knjige ne predstavlja modus stjecanja prava vlasništva na nekretninama,no za slučaj pravnog posla se titulus stjecanja mora upisati u zemljišne knjige kako bi se imao smatrati vlasnikom. To nije propust suda.
 6. Naslijedjivanje iza djeda

  Po pitanju nasljeđivanja umrlog djeda imate sva prava koja bi imala vaša majka da je živa,tako da je priča vaših ujaka neutemeljena.
 7. Darovni ugovor, isplata brata

  Da,majka to čini i ne nazivajte takvu poduzetu radnju nikakvom isplatom,obzirom da vlasnik za svoje vlasništvo nije dužan nikog isplaćivati,več jednostavno dar u novcu.
 8. Odgoda izvršenja od VSRH

  Da
 9. Darovni ugovor, isplata brata

  Darovnim ugovorom majka prenosi pravo vlasništva na vas,a drugom bratu daruje novac.
 10. Pravomoćna presuda, što učiniti?

  Pričekati odluku Ustavnog suda.
 11. Zamjena nekretnina

  U prvom slučaju bi vrijedilo porezno oslobođenje,za razliku od ugovora o zamjeni nekretnina.
 12. Pobijanje nasljednog reda

  U zabludi je,ukoliko ga dotična nadživi je sasvim izvjesno da će biti nasljednica,odnosno jedan od nasljednika.
 13. Služnost puta

  Služnost stečena dosjelošću(utvrđeno u sudskom postupku)obvezuje vlasnika poslužne nekretnine(tuženog)da trpi izvršavanje sadržaja služnosti i bez upisa tog prava u zemljišne knjige,koji u ovom slučaju isključivo pruža pravnu zaštitu ovlašteniku služnosti za slučaj otuđenja povlasne nekretnine.
 14. Podjela imovine vanbračna veza

  Ako su krediti(a jesu)bračna/izvanbračna stečevina koji u jednakim dijelovima terete oba bračna/izvanbračna druga,onda citirana računica odstupa od odredaba čl.36 Obiteljskog zakona.
 15. Odluka o kupnji kuce

  U kojem smjeru bi Vi stvar rješavali sudski,ako je kako opisujete o sporu pravomoćno presuđeno.
×