Jump to content

Matrix

Moderator
 • Broj objava

  11318
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 • Osvojio dana

  136

Matrix je zadnji put osvojio dan lipanj 1

Matrix objavljuje sadržaj koji korisnici cijene!

6 pratitelja

O Matrix

 • Rang
  Moderator

Osobni podaci

 • Web stranica
  www.legalis.hr

Nedavni posjetitelji profila

7433 pregleda profila
 1. Adaptacija

  Da
 2. Darovni ugovor

  Treba imati u vidu da konkretni ugovor po svojoj sadržini ima obilježja aleatornosti, što će reči da za njegovu pravnu valjanost nije od utjecaja duljina trajanja, no protivno je moralu društva te načelu savjesnosti i poštenja kada davatelj uzdržavanja sklapa ugovor o doživotnom uzdržavanju znajući da je primatelj uzdržavanja tako teško bolestan da je krajnja, očekivana i poznata posljedica njegova zdravstvenog stanja smrt kao izvjesna činjenica koja će po redovitom tijeku stvari nastupiti kroz relativno kratko vrijeme.
 3. Darovni ugovor i nužni dio

  Prema odredbama čl. 71. st.1. točke 4. ZN, samo imovina koju je ostavitelj darovao u zadnjoj godini života.
 4. Pravo duzivotnog vlasnistva

  Jel prava volja vaše majke i vas da sklopite kupoprodaju ili takvom pravnom radnjom stvarate privid kod trećih osoba, npr.ostale majčine djece.
 5. Adaptacija

  Bilo bi poželjno da vam vlasnici pismeno dopuste ulaganja u nekretninu, odnosno adaptaciju građevine, uz nekakav vid zapisnika o njenom trenutnom stanju. Bilo bi dobro da čuvate dokaze o izvršenim ulaganjima.
 6. vlasništvo nad zemljištem

 7. Sporna međa

  Da li će se postojeće stanje mijenjati ovisi o ponašanju stranaka, naime prema odredbama čl. 161 ZV, vlasnik ima pravo zahtijevati od osobe koja posjeduje njegovu stvar da mu ona preda svoj posjed te stvari, međutim prema prema odredbama čl. 163 st. 1 ZV, posjednik ima pravo odbiti predaju ako ima pravo koje ga ovlašćuje na posjedovanje te stvari, što bi u konkretnom slučaju značilo da ukoliko susjed krene sa tužbom radi predaje posjeda, vi bi trebali u odgovoru na tužbu isticati protutužbeni zahtjev na utvrđenje prava vlasništva dijela nekretnine čija se predaja posjeda zahtijeva, odnosno zahtjev da ste održajem (dosjedanjem) stekli pravo vlasništva (čl. 159 i 160 ZV), a što bi po eventualnoj utemeljenosti vašeg zahtjeva to proizvelo učinak neutemeljenosti susjedovog tužbenog zahtjeva, tj. vi bi imali utemeljen prigovor iz čl. 163 ZV.
 8. vlasništvo nad zemljištem

  Na koji način je ishođen upis u katastru?
 9. vlasništvo nad zemljištem

  Tko usklađuje, zemljišno-knjižni vlasnik želi uskladiti stanje u katastru ili obrnuto.
 10. imovina

  Prije svega ostaje nepoznato jel teta u braku, da li ima djece, no pod pretpostavkom da nema i sa činjeničnim stanjem koje ste opisali je sasvim izvjesno da bi tetina nasljednica bila vaša majka.
 11. Nasljeđivanje - bivša i sadašnja žena, djeca

  Ne I kredit je bračna stečevina Novčana sredstva koje jedan bračni drug dobije kao kredit i otplaćuje ga, ne predstavlja njegovu vlastitu imovinu, a nakon razvoda braka dug tog bračnog druga s osnova kredita koji je utrošen za povećanje zajedničke imovine ili za druge zajedničke potrebe predstavlja dug koji tereti oba bivša bračna druga.“ – Odluka Županijskog suda u Varaždinu,br. Gž.3608/13-3, od 17. srpnja 2013.
 12. Nasljeđivanje - bivša i sadašnja žena, djeca

  Glede citiranog je jasno da su bivši bračni partneri uredili imovnske odnose po pitanju bračne stečevine, odnosno predmetnog stana, što će reči da u ostavinu iza umrlog ulazi samo 1/2-ina. O kakvom se ugovoru radi
 13. Zalba na rad suca

  Na osnovu takve pritužbe odluka suda neće nikad biti promijenjena, odnosno ni ukinuta ni preinačena.
 14. Maloljetni nasljednik

  Raspolaže preko svog zakonskog zastupnika(skrbnika) uz odobrenje suda u izvanparničnom postupku. Takva pravna radnja nije obveza javnog bilježnika. Ko je god dobio dopuštenje od strane ovlaštenika prava vlasništva. Več rečeno kako se raspolaže imovinom u konkretnom slučaju, pa ako je to u korist djeteta, moguće je.
 15. Nasljeđivanje - bivša i sadašnja žena, djeca

  Bivša supruga ima pravo zahtijevati polovinu imovine koja potpada pod režim bračne stečevine, a sve ostalo (ako nema oporuke) se dijeli u jednakim dijelovima između djece i supruge koja je bila sa ostaviteljem u braku do njegove smrti.
×