Jump to content

Matrix

Moderator
 • Broj objava

  11730
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 • Osvojio dana

  139

Matrix je zadnji put osvojio dan siječanj 19

Matrix objavljuje sadržaj koji korisnici cijene!

8 pratitelja

O Matrix

 • Rang
  Moderator

Osobni podaci

 • Web stranica
  www.legalis.hr

Nedavni posjetitelji profila

8495 pregleda profila
 1. Upis supružnika kao suvlasnika nekretnine

  Druge nema, mišljenja sam da bi žalba bila 100% usvojena, pa čak što više je pitanje da li bi i z. k. ured odbio prijedlog za upis, jer jedno je usmeno reči, a drugo pismeno obrazložiti odluku. Jednostrani pravni posao.
 2. Vožnja u suprotnom smjeru

  Pronađite odgovarajući predložak OVDJE uz koristan tekst TU, i uredite kako vam odgovara.
 3. Prijenos obrta na kćer, tko su nasljednici nakon nje?

  Djeca i suprug 1/2-inu suprug, 1/2-roditelji I na kraju, ako roditelji nisu živi, suprug nasljeđuje sve
 4. ovrhe od eroneta

  Neshvatljivo da banka do sad nije postupila po nalogu suda. Da li ste provjerili s bankom zbog čega čekaju.
 5. bankarska potraživanja

  Čiji je to stan?
 6. zatezne kamate

  Koje kamate, na troškove parničnog postupka ili na presuđeni iznos u glavnoj stvari.
 7. Poklonjeno u dobroj vjeri

  Glede citiranog vrijedi predmnjeva da ste vi vlasnik garaže, ovo iz razloga sadržanih u odredbama čl. 9 st. 1 ZV, no druga strana može dokazivati suprotno.
 8. alkoholicar - oporuka - parnica

  U oba slučaja se radi o tužbi, no kako je več rečeno u prednim objavama, tužba po rješenju o upučivanju u parnicu ima za učinak prekida ostavinskog postupka do pravomoćnosti odluke parničnog suda, u suprotnom se ostavinski postupak nastavlja prema stanju kakvom jest,pa tek naknadno možete ići sa istom onom tužbom koju ste trebali podnijet po rješenju o prekidu postupka i upućivanju u parnicu. Zamislite situaciju da vam vodoinstalater renovira kupatilo i treba na određenu stranu ugraditi tuš kabinu, no vi kažete da niste sigurni izborom mjesta pa bi on trebao pričekati 3-4 dana dok se vi posavjetuje sa određenom osobom, i vodoinstalater vam skrene pažnju da ukoliko mu ne javite četvrti dan, da će tuš kabinu sa svim dodacima ugraditi po prvotnom planu, a što se na kraju i dogodilo. Što u konkretnom primjeru vi možete učiniti........ prihvatiti stanje kakvo jest ili nanovo krenuti u radove. Nadam se da ste shvatili priču
 9. Poklonjeno u dobroj vjeri

  Dobra vjera je vezana za upis u zemljišne knjige Na čijoj k.č. leži građevina. Jel postoji ugovor o darovanju.
 10. Mala vjerojatnoća da će vas sud uopće pozivati, ovo iz razloga što će novopronađenu imovinu rasporediti dopunskim rješenjem na način kako je to učinjeno pravomoćnim rješenjem o nasljeđivanju, izuzev situacije da se u prvotnom postupku neko od nasljednika odrekao nasljedstva ili pak nije među živima.
 11. alkoholicar - oporuka - parnica

  Da, upućuje se ona strana čije je pravo manje vjerojatnije, no ne i manje izvjesnije,što će reči da se upučivanjem u parnicu ne može prejudicirati odluka suda. Po svemu sudeći jeste, međutim propust da se pokrene parnica ima procesni učinak da se naknadno podnesenom tužbom ostavinski postupak ne može više prekidati, iz čega proizilazi da će biti doneseno rješenje o nasljeđivanju prema stanju kakvo jeste, no to nije zapreka da svoja prava ostvarujete u posebnoj parnici. Vrlo diskutabilno, ovo iz razloga što je upućivanje u parnicu proisteklo iz ostavinskog postupka za kojeg ste opunomoćili dotičnog odvjetnika. Za tužbu nije.
 12. potraživanje duga

  Mijenja stvar, na način da u trenutnom postupku bivši suprug može dokazivati da polovina tražbine pada na vas.
 13. Oporuka, sudski spor

  Takav zahtjev će zakonska nasljednica istaknuti u ostavinskom postupku.
×