Jump to content

Nikica82

Korisnik
  • Broj objava

    92
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  • Osvojio dana

    2

Nikica82 je na 14. ožujka 2013 zadnji put osvojio dan.

Posjetitelji rado čitaju što Nikica82 objavi!

Postignuća

  1. ECHR je u slucaju Maresti zauzeo nedvosmislen stav da je i prekrsajni postupak u svojoj naravi kazneni postupak ukoliko je u prekrsajnom postupku moguce za to djelo izreci zatvorsku kaznu. Nadalje, presudio je i da je potpuno irelevantno kako se prekrsaj ili KD u domacem pravosudu kvalificiraju i nazivaju, te da dvostrukost postupka postoji ako je u pitanju isti okrivljenik i isto ponasanje u istom prostornom i vremenskom okviru.
  2. ja sam u jednom predmetu rjesio to pitanje putem izvanrednog preispitivanja pravomocne presude i VSRH je presudio na nacin da je optuzbu u potpunosti odbacio te ponistio odluke nizih sudova.
  3. Ovo zadnje nece ici... Naime, nekoliko tjedana ce provestti na dijagnostici u Remetincu te ce potom biti upucen dalje u odredenu kaznionicu. Po dolasku u kaznionicu morat ce ponasanjem zasluzit ocjenu i dobiti status korisnika izvankaznionickih pogodnosti, sto je samo po sebi proces koji traje 8-9 mjeseci. Tek onda u obzir dollazi podnosenje zahtjeva u dogovoru s odjelom tretmana. Ukoliko ga podnese na svoju ruku i suprotno stavu kaznionice koja ga npr. u svom pisanom misljenju ne podrzi, gotovo ce sigurno biti odbijen i izgubit ce pravo na podnosenje zahtijeva iducih godinu dana.
  4. I mene takoder zanima. Iskustva u praksi? Funkcionira li? Itko?
  5. Dijagnostika u Remetincu traje cca 20-30 dana max. Poslije Turopolje, Lipovica, Valtura, Vukomerec...vec gdje ga dopadne
  6. Nece. nemoj slusati zatvorske urbane legende.
  7. Zatvorska bolnica u svetosimunskoj. Iz mog iskustva, otpustaju samo one koji su na samrti. Zbog eventualnog lijecenja ili operativnih zahvata koji su hitni, a ne mogu se obaviti u zatvorskoj bolnici, moze se traziti privremeni prekid kazne preko suca izvrsenja.
  8. Los ti je izracun. Osnovni uvjeti da dobijes uvjetni otpust je da prije toga koristis izvankaznionicke pogodnosti (izlaz, vikend), a takoder je bitno da te kaznionica u svom pisanom nalazu podrzi u tome. Te uvjete neces steci za 10 mjeseci u nijednoj kaznionici, narocito zbog toga sto je rijec o kazni od 4 godine. Sto je veci dio kazne izdrzan u istrazi, u pravilu si vise diskriminiran pri uvjetnom otpustu u odnosu na one koji istu kaznu izdrzavaju cijelu u kaznionici. Potrebno je dosta strpljenuja i vremena da se dokazes da zasluzujes uvjetni otpust. Nazalost, tek kad dodes u kaznionicu, tek tada pocinje zapravo tvoje izdrzavanje kazne i ocjenjivanje.
  9. Postoji li neki rok poslije kojeg bi troskovi postupka usli u zastaru potrazivanja? Naime, prekrsaj je pocinjen 2009., sada sam dobio obavijest da ce zbog neuspjele prisilne naplate (bio bez primanja tada) od strane porezne uprave biti zamjenjen zatvorskom kaznom. Samu kaznu za prekrsaj sam potom platio. Sto s troskovima postupka, odnosno, kako ih elegantno izbjeci?
  10. Da li je moguce u slucaju placanja prekrsajne kazne, ali ne i troskova postupka, troskove postupka zamjeniti zatvorskom kaznom?
  11. Posto u prvom postu stoji da je uhvacen s marihuanom prije nekoliko dana, upitno je da li je uopce pocinio KD, sto bi bio neki osnov za opoziv uvjeta, jel...
  12. Nikica82

    Glina

    http://www.mprh.hr/Default.aspx?sec=285 link na kaznionice ti je na dnu
  13. Mogao bih ti sad nabrojiti preko 10-ak ljudi koje poznajem a navigavaju sirom svijeta bez problema, a s kaznenom povijescu. I jos ponekog koji se nastanio u SAD-u po izlasku iz zatvora.
  14. Mislim da su tuzba i odstetni zahtijev usmjereni kako bi se tebe odvratilo od terecenja njih u drugom kaznenom postupku, klasicni odvjetnicki blef. Nemas pravo na odvjetnika po sluzbenoj duznosti, ali vjerujem, barem zelim vjerovati, da ces se uspjesno obraniti od tuzbe.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija