Jump to content

Hammerless

Korisnik
 • Broj objava

  39
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. Dug od mirovinskog i zdravstvenog

  Bijah u RBA, rekoše da mi ne mogu dati podatke dok ne donesem rješenje o naslijeđivanju, no kako još nije bila ostavinska rasprava, vele onda da te podatke sa njihove centrale u Magazinskoj 69 može zatražiti odvjetnički ili javnobilježnički ured. Tako će moja odvjetnica poslati dopis u kojemu se traži stanje svih računa i sredstava koje je supruga imala u banci (tekući, kredit, mirovinski II stup), a temeljem toga ćemo onda moći i odlučiti hoćemo li uzeti nasljedstvo, jer navodno se sredstva iz II mirovinskog stupa ne mogu dobiti, nego kako reče Ruby - ista se uplate HZMO-u koji onda odlučuje (o, u biti, ŽENINIM novcima - jer ti novci su skidani sa ženine, a ne Plenkovićeve plaće) kako će, koliko itd ipslatiti i hoće li uopće, što je samo kriminal posve ozakonjen u ovom bananistanu. Obzirom je jasno da je jako teško suvislo reći koliko bi taj novac sa ženina II stupa mogao podebljati obiteljske mirovine koje će dobiti kćeri, veliko je pitanje isplati li se riskirati uzimanje nasljedstva sa kreditom, podmirenjem minusa na tekućem itd zato da kćeri dobiju na mirovini parsto kuna gore slijedeće dvije godine...
 2. Dug od mirovinskog i zdravstvenog

  Znam da je bilo oni dva puta oduzimanja te love automatikom ako nisi na FINA potpisao da ne daješ suglasnost za to, i žena i ja smo bili potpisali svaki za sebe, i godišnje dobivamo izvješće o stanju sredstava na fondu, a da su to sredstva koja se isplaćuju u HZMO - to ne znam, iako je to kriminal jer su ta sredstva u svakoj državi osobna štednja, jedino u Hrvatskoj država zbog bankrotiranog proračuna mora otimati ljudima njihov novac sa osobnih računa. BTW; taj novac se skida sa moje plaće, stoga to i je MOJ novac, a ne državni pa da mi ga država daje kako se njima sviđa i ako evtl. mogu... Budem provjerio sa RBA fondom, nazvat ću ih i otići kuda treba na razgovor i ponijeti smrtni list, pa neka mi oni objasne što i kako.
 3. Dug od mirovinskog i zdravstvenog

  Ima li u tom naslijeđivanju netko iskustva sa II mirovinskim stupom za državne službenike? Nedavno mi je preminula supruga, navodno ima neke novce (vjerojatno kao i ja, za cijeli staž otkada postoji taj fond - kod mene je cca 190.000 u kunama, za isto razdoblje i za cca istu plaću onda bi moralo biti i kod nje...) u RBA mirovinskom fondu. Znam da se taj novac može naslijediti, no koliko je on u praksi iskoristiv, kako izgleda praska "izvlačenja" tih novaca? Za kćeri sam pokrenuo postupak za obiteljsku mirovinu iza majke jer su redovite studentice, pa ne bi bilo loše da one mogu koristiti taj novac kao isplate na mirovinama ili da ga podignemo gotovinski. Moja supruga i njihova majka nije imala nekretnina i pokretnina na sebe, osim još godinu-dvije nekakvog nenamjenskog kredita, inače bih isto rekao da se odričem nasljesdtva kada bude ostavinska rasprava skupa sa djecom jer nas, jasno, neki neplaćeni računi i kredit ne zanimaju, no kako je sve to debelo manji iznos od onoga koji bi mogao biti u mirovinskom fondu, ako je isti naplativ na bilo koji način, prihvatili bi nasljedstvo. Ner znam ni kako doznati koliko je to bilo novca, bio sam u Regosu i dali mi samo potvrdu da je supruga bila članica fonda, no nisu rekli cifru, navodno da oni "ne znaju", a u RBA su rekli da sve što trebam znati imaju na Regosu. Regos mi je dao potvrdu koju mogu dati na ostavinskoj raspravi kao nešto što se naslijeđuje, no imamo dvojbu koju sam opisao - ako je taj novac iz II mirovinskog stupa nenaplativ, onda nam ni to ne treba... kako doznati iznos na računu mirovinskog i što se kasnije sa tim novcem može?
 4. Otpisi dugovanja građanima

  Ne, to znači da se ne otpisuje 10.000 kuna duga od bilo kakovog duga, nego se otpisuju dugovi koji iznose do 10.000 kuna.
 5. Zašto korisnici foruma -postavljaju- kratka- nejasna pitana !??

  Problem za takovo kilavo pisanje i postavljanje pitanja je višestruk, ne samo od lijenosti, nego i od toga što nerijetko onaj koji postavlja pitanja sam je kriv, "ima putra na glavi", i preskače sve činjenice i opise koji bi njega mogli inkriminirati ili ga inkriminiraju, pa se ne želi otkriti, ne želi biti prepoznatljiv, ne želi otkrivati određene probleme drugima kojima je slučaj poznat ili osobama koje moguće znaju njega ili o čemu se radi, ili ne želi pak da ga drugi tu osuđuju i prozivaju kao balavca... ima puno potencijalnih razloga, iako bi se to lako izbjeglo sa ionako anonimnošću na forumu kao i sa predstavljanjem problema u trećem licu kao nekakav promatrač, a ne sudionik događaja.
 6. Pojam 'kriminalac'.

  Da bismo razumjeli što se nazivom "kriminalac" želi reći, prvo treba pogledati porijeklo i definiciju te riječi. Ista potječe od pojma "crimen" iz Rimskog prava, koje je osnova svih današnjih prava, a označava zločin ili kaznenu radnju koja je kao takova propisana kaznenim zakonom. crimen crimen [kri:'men] (lat.: zločin, kažnjivo djelo), u rim. pravu, protupravno djelo koje u posebnome javnom postupku (iudicium publicum) progoni i kažnjava država, izričući za to javnu kaznu (poena publica). Pojam crimen i danas je istoznačnica za zločin te za kakvo moralno ili pravno osudivo djelo. ===== Uglavnom, slijedom gore navedene definicije ( http://www.enciklopedija.hr/natuknica.aspx?id=12731 ) kriminalac (zločinac, onaj koji čini kaznena djela) je svaka osoba koja se je ogriješila o zakon počinjenjem kaznenog djela koje se progoni po službenoj dužnosti, te koja je za ista pravomoćnom sudskom presudom proglašena krivom i izrečena joj je kazna sukladno Kaznenom zakonu. U narodnoj praksi ta riječ "kriminalac" se koristi u puno širem obliku i smislu od definicije, a ljudi vole tako nazivati svaku osobu koja se bavi bilo kakovom ilegalnom, nezakonitom ili zabranjenom djelatnošću, za koju sumnjaju da se bavi takovim stvarima ili jednostavno jer im nije draga osoba, pa je time prikazuju kao lošu osobu i šire glas kako se ta osoba bavi nezakonitostima, da je nepoštena i sklona varanju, muljanju, laganju, nepoštenju itd... Struka je pak malo blaža pa npr. policijski profesionalci kriminalcem najčešće nazivaju osobu koja ima određeni kontinuitet u činjenju protupravnih radnji i kaznenih djela, teško da će nekoga za jedno djelo zvati "krimosom" ili za jedno-dva djela počinjena prije podosta vremena...
×