Jump to content

Hammerless

Korisnik
  • Broj objava

    42
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Aktivnosti reputacije

  1. Hvala
    Hammerless je reagirao na Spitfire u Čiščenje dimnjaka obvezno ili ne ?   
    Zanimljivo..istrošene kočione pločice na automobilu odemo promjeniti u ovlašteni auto servis iako nas nitko ne obvezuje na to. 'Ajmo sami petljat po kočnicama..A problem je (jer nas obvezuje Komunalno) platiti ovlaštenoj stručnoj osobi sa potrebnim alatom 2x godišnje po 75 kn da nam očisti dimnjak, nego idemo petljati sami..
    Sa bilo kojeg aspekta, a i onog najvažnijeg sigurnosnog, nema jedno veze s drugim?
    E pa ima..zaključili bi isto da ste vidjeli kako zapaljen dimnjak podtlakom izbija prisupna vratašca dimnjaka u potkrovlju, osobi koja ga čisti sama češće nego što bi dimnjačar, i samo brzom intervencijom JVP uništeno je nešto namještaja u potkovlju a ne i cijela kuća.
     
    Kod mene je baš prekjuće bio ovlašteni serviser (idu u paru on i dimnjačar, tako je propisano općinskom koncesijom) pregledao kombi-bojler, provjerio vrijednosti event.curenja zemnog plina i povrata CO, izdao potvrdu o izvršenim radovima i očitanim vrijednostima te za 15 min posla naplatio 75 kn i eto ga za 6 mj opet..jel to problem?..nije, ja bar mirno spavam.
  2. Hvala
    Hammerless je reagirao na sivko u Čiščenje dimnjaka obvezno ili ne ?   
    Netočno,plaća kaznu jer nema dokumentaciju da je netko ovlašten čistio dimnjak.čl.37 gradske odluke je jasan.
     
    Nije kriv dimnjačar.
     
    Jedini koji treba pjevat borbene je dimnjačar jer je platio koncesiju a nije zaradio,gradu se baš j..e da li se čiste dimnjaci ili ne.Još nisam doživio slučaj da je netko (dimnjačar ili grad) potegao plaćanje kazne ako netko neće čistit dimnjak za razliku od zapaljenja dimnjaka.
  3. Hvala
    Hammerless je reagirao na sivko u Čiščenje dimnjaka obvezno ili ne ?   
    Sve je uređeno
    Članak 38.
    (2) Vlasnici, odnosno korisnici građevina, građevinskih dijelova i drugih nekretnina te prostora, odnosno upravitelji zgrada dužni su sukladno propisima, tehničkim normativima, normama i uputama proizvođača održavati u ispravnom stanju postrojenja, uređaje i instalacije električne, plinske, ventilacijske i druge namjene, dimnjake i ložišta, kao i druge uređaje i instalacije, koji mogu prouzročiti nastajanje i širenje požara te o održavanju moraju posjedovati dokumentaciju.
     
    Članak 21.
    Vlasnik ili korisnik stambenog, poslovnog ili drugog objekta (u daljnjem tekstu: korisnik usluga) dužan je koristiti se uslugama ovlaštenog dimnjačara prema Planu dimnjačarskih područja i prema rokovima iz ove odluke.
     
    Članak 22.
    Korisnik usluga dužan je omogućiti redovitu kontrolu i čišćenje dimovodnih objekata i uređaja za loženje sa sustavom dobave zraka, a osobito omogućiti pristup vratašcima za kontrolu i čišćenje koja moraju biti osposobljena da se mogu otvarati.
     
    Članak 37.
    Novčanom kaznom u iznosu od 1.000,00 do 5.000,00 kuna kaznit će se za prekršaj pravna osoba korisnik usluga, predstavnik suvlasnika, odnosno upravitelj zgrade, ako:
     
    1. odbije koristiti se uslugama ovlaštenog dimnjačara prema Planu dimnjačarskih područja i godišnjem planu (članak 21. ove odluke);
     
    2. onemogući redovitu kontrolu i čišćenje dimovodnih objekata i uređaja za loženje ili ne da na uvid potrebnu dokumentaciju i obavijesti (članak 22. ove odluke);
     
    Novčanom kaznom u iznosu od 500,00 do 1.000,00 kuna kaznit će se fizička osoba koja počini prekršaj iz stavka 1. ovoga članka.
  4. Hvala
    Hammerless je dobio reakciju od Ruby_Danderfluff u Dug od mirovinskog i zdravstvenog   
    Bijah u RBA, rekoše da mi ne mogu dati podatke dok ne donesem rješenje o naslijeđivanju, no kako još nije bila ostavinska rasprava, vele onda da te podatke sa njihove centrale u Magazinskoj 69 može zatražiti odvjetnički ili javnobilježnički ured.
    Tako će moja odvjetnica poslati dopis u kojemu se traži stanje svih računa i sredstava koje je supruga imala u banci (tekući, kredit, mirovinski II stup), a temeljem toga ćemo onda moći i odlučiti hoćemo li uzeti nasljedstvo, jer navodno se sredstva iz II mirovinskog stupa ne mogu dobiti, nego kako reče Ruby - ista se uplate HZMO-u koji onda odlučuje (o, u biti, ŽENINIM novcima - jer ti novci su skidani sa ženine, a ne Plenkovićeve plaće) kako će, koliko itd ipslatiti i hoće li uopće, što je samo kriminal posve ozakonjen u ovom bananistanu.
    Obzirom je jasno da je jako teško suvislo reći koliko bi taj novac sa ženina II stupa mogao podebljati obiteljske mirovine koje će dobiti kćeri, veliko je pitanje isplati li se riskirati uzimanje nasljedstva sa kreditom, podmirenjem minusa na tekućem itd zato da kćeri dobiju na mirovini parsto kuna gore slijedeće dvije godine...
  5. Hvala
    Hammerless je reagirao na Ruby_Danderfluff u Dug od mirovinskog i zdravstvenog   
    Evo za Vaš konkretni slučaj kontakt RBA fonda, najbolje je da provjerite s njima. Dakle, to nisu sredstva koja se nasljeđuju, već se isplaćuju HZMO-u, a HZMO isplaćuje nasljednicima. Je li za to potrebno da pravomoćno rješenje o nasljeđivanju i ustanovi tko su nasljednici (pa da oni ne naslijede i dugove, a prihvate sredstva iz mirovinskog fonda), to morate pitati javne bilježnike koji provode ostavine.
  6. Hvala
    Hammerless je dobio reakciju od Ruby_Danderfluff u Pojam 'kriminalac'.   
    Da bismo razumjeli što se nazivom "kriminalac" želi reći, prvo treba pogledati porijeklo i definiciju te riječi. Ista potječe od pojma "crimen" iz Rimskog prava, koje je osnova svih današnjih prava, a označava zločin ili kaznenu radnju koja je kao takova propisana kaznenim zakonom.
    crimen
    crimen [kri:'men] (lat.: zločin, kažnjivo djelo), u rim. pravu, protupravno djelo koje u posebnome javnom postupku (iudicium publicum) progoni i kažnjava država, izričući za to javnu kaznu (poena publica). Pojam crimen i danas je istoznačnica za zločin te za kakvo moralno ili pravno osudivo djelo.
    =====
    Uglavnom, slijedom gore navedene definicije ( http://www.enciklopedija.hr/natuknica.aspx?id=12731 ) kriminalac (zločinac, onaj koji čini kaznena djela) je svaka osoba koja se je ogriješila o zakon počinjenjem kaznenog djela koje se progoni po službenoj dužnosti, te koja je za ista pravomoćnom sudskom presudom proglašena krivom i izrečena joj je kazna sukladno Kaznenom zakonu.
    U narodnoj praksi ta riječ "kriminalac" se koristi u puno širem obliku i smislu od definicije, a ljudi vole tako nazivati svaku osobu koja se bavi bilo kakovom ilegalnom, nezakonitom ili zabranjenom djelatnošću, za koju sumnjaju da se bavi takovim stvarima ili jednostavno jer im nije draga osoba, pa je time prikazuju kao lošu osobu i šire glas kako se ta osoba bavi nezakonitostima, da je nepoštena i sklona varanju, muljanju, laganju, nepoštenju itd... Struka je pak malo blaža pa npr. policijski profesionalci kriminalcem najčešće nazivaju osobu koja ima određeni kontinuitet u činjenju protupravnih radnji i kaznenih djela, teško da će nekoga za jedno djelo zvati "krimosom" ili za jedno-dva djela počinjena prije podosta vremena...
  7. haha
    Hammerless je reagirao na bovu u Pravo na služnost provoza i prolaza   
    dali susjed ima drugi izlaz na javni put?
  8. haha
    Hammerless je reagirao na G-man u Služnost puta   
    Stara škola. On bi se vjerojatno išao parničiti i za "pol brazde". Teško je s takvim ljudima na zelenu granu doći, to i sam dobro znam.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija