Jump to content

100.000 tema na Legalis portalu!  Nakon 16 godina od pokretanja ove stranice, dana 31.07.2019. na Legalis portalu je pokrenuta 100.000-ta tema. Time je na ovom portalu raspravljeno više od 100 tisuća pravnih pitanja, i to kroz 526.000 pojedinačnih objava korisnika. U ovom trenutku Legalis portal broji 90.700 registriranih korisnika.

Damir3105

Korisnik
 • Broj objava

  85
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 • Osvojio dana

  1

Damir3105 je zadnji put osvojio dan kolovoz 19 2016

Damir3105 objavljuje sadržaj koji korisnici cijene!

O Damir3105

 • Rang
  Iskusan
 1. Prevara kod kupnje broda

  Poštovani, imam sličan problem ali s automobilom. Naime, sin mi je prije otprilike mjesec dana kupio rabljeno vozilo od jednog čovjeka kojeg poznajem sa svog radnog mjesta. Taj se čak i pozivao na to, govoreći mom sinu kako ga ne želi prevariti jer eto, radi s njegovim ocem. Međutim, nakon tih otprilike mjesec dana, motor vozila je "prodimio", troši ulje nenormalno, dimi poput parne lokomotive i uglavnom, nužna mu je reparatura ili zamjena motora. Ima li moj sin kakve izglede u ovom slučaju protiv ovog prevaranta? Hvala
 2. Isplata božićnice 2018

  MORH je uspio svojim zaposlenicima osigurati isplatu Božićnice, mislim pritom na blokirane i ovršene. Znači ipak je moguće.
 3. Novac iz pricuve

  Kad smo radili lift u zgradi, pričuva se nije nikome povećavala pa tako neće biti ni u opciji uređivanja fasade. Isključivo kredit. U tome je poanta priče. Zato me zanima kako oni misle naplatiti kredit od nas nkoji jednostavno, ne želimo taj izdatak. Ne postoji suglasnost 100% a sumnjam da bi bilo i 50% +1m2 koliko je inače bilo potrebno za ugradnju lifta.
 4. Novac iz pricuve

  Kako oni misle mene natjerati da otplaćujem taj kredit?
 5. Predstavnik suvlasnika u zgradi

  Pozdrav, čini se da ovi zakoni ne vrijede svugdje podjednako....Naime, ja sam predstavnik stanara u ulazu u kojem i živim, vlasnik sam stana i nakon što su me stanari izabrali, ugradio sam dizalo koje prije nismo imali. nedugo nakon toga, na sasvim drugom kraju grada, prijatelj me zamolio da budem i njihov predstavnik stanara jer kod njih to nitko ne želi biti. Oni su isto tako imali problem oko suglasnosti za ugradnju dizala. Pravna služba stanoupravitelja tu nije našla nikakvu zapreku, potpisan je ugovor, postao sam njihov predstavnik i krenuli smo u realizaciju ugradnje dizala. I, eno dizalo u zgradi, bit će ovih dana 2 godine da radi bez greške. Bilo je nešto otpora onih na nižim katovima ali imali smo više od 60% suglasnosti za ugradnju. Skinuli smo s računa pričuve 4/5 potrebnog novca, (ostalo sam ostavio da zgrada može normalno funkcionirati), a za preostali dio koji je još nedostajao, digli smo kredit. Plaćaju ga isključivo oni koji su željeli lift. Pričuva se nije nikom mijenjala, ostala je na istoj razini. I to je to, stvar funkcionira samo tako.
 6. Novac iz pricuve

  Pozdrav, mene zanima jedno...uzmimo u obzir gore navedenu opciju. Ja kao vlasnik stana u zgradi ne želim i ne pristajem na obnovu fasade. Na računu pričuve nema novca za fasadu i ostali žele dignuti kredit. Naravno da ga ja ne želim i neću potpisati niti otplaćivati. Može li se u tom slučaju ipak pristupiti obnovi fasade? Hvala
 7. Poznaje li naš pravni sustav nekakav model da jedan od roditelja, revoltiran nekorektnim postupkom svog punoljetnog djeteta, na neki način javno obznani da raskida s njim sve obiteljske veze? :cita:
×