Jump to content

Damir3105

Korisnik
  • Broj objava

    93
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  • Osvojio dana

    1

Aktivnosti reputacije

  1. Hvala
    Damir3105 je reagirao na wrritteer u Predstavnik suvlasnika u zgradi   
    "Županijski sud u Rijeci je potvrdio da predstavnik suvlasnika ne može biti osoba koja nije  suvlasnik u stambenoj zgradi. Sud nije donio nikakve novine osim što je  postupio sukladno čl. 375. Zakona o vlasništvu i drugim stvarnim pravima. U Zakonu jasno stoji da suvlasnici biraju predstavnika između sebe."
     
  2. Hvala
    Damir3105 je reagirao na Borbena7 u Novac iz pricuve   
    Ukoliko suvlasnici prikupe potrebnu većinu glasova da se podigne kredit radi obnove fasade, tada takva odluka obvezuje sve suvlasnike zgrade kao korisnike kredita, bez obzira što nisu dali svoju suglasnost.
    U općim uvjetima banaka pri odobravanju kredita suvlasnicima stambenih zgrada, stoji da je uvjet za odobravanje kredita utvrđena naplativost pričuve, jer će se kredit naplaćivati iz tih sredstava. Ukoliko na računu zajedničke pričuve ne bi bilo dostatnih sredstava ili bi iz nekog razloga račun bio blokiran, tada su svi suvlasnici dužni podmirivati ratu kredita direktnom uplatom na račun kredita.
  3. haha
    Damir3105 je reagirao na Željac047 u Krivotvorenje diplome   
    Provjerim pa Vam odgovorim...
  4. haha
    Damir3105 je reagirao na malimate-2 u vojna pričuva   
    Toliku količinu aljkavostI i neažuriranih personalnih podataka, te ne kordiniranost među Ministarstvima (obrane ,branitelja i HZMO) dovodi cijeli susutav Obrane u pitanje. Možda zvuči pomalo apokaliptično , na žalost to je pravo stanje stvari koje treba nazvati pravim imenom.
    Jutros sam se odazvao Pozivu za priopćenje RR uz potrebnu dokumentaciju (Rješenje o mirovini 100% opća nesposobnost i Rješenje o invalidnost) dočekalo me je dvojica službenika koji nisu tražili na uvid ni osobnu iskaznicu za utvrđivanje identiteta. Rekao sam da mi zdravstveno stanje ne dozvoljava sudjelovanje u Pričuvnom sastavu i u suprotnost je sa Zakonom. Situacija koju sam zatekao na mjestu predviđenom za priopćavanje RR sličila je više nekoj Audiciji za glumce u amaterskom kazalištu , da scena nije bila otužna sa "istrošenim starim ratnicima" koji imaju raznih na oko vidljivih zdravstvenih i inih problema, kao i zavidnu količinu kilograma viška bila bi smiješna.
    Na izlasku sam postavio sebi pitanje na glas "zar smo se mi doista borili za ovakvo stanje u društvu i Državi ".Političarima smo prepustili svo vođenje i upravljanje državom i našim životima ,do čega su nas doveli moglo bi se figurativno reći: " drugovi došli smo do ivice ponora, potrebno je napraviti odlučan korak naprijed".
  5. haha
    Damir3105 je reagirao na Mister-X u vojna pričuva   
    ništa to nije čudno...jer lakše je tebi njima donijeti papir,nego njima pogledati u kompjuter....npr.ministarstvo branitelja za potrebe recimo udžbenika,ratnim invalidima redovno isplaćuje invalidnine,ali opet traži da donesete potvrdu o statusu branitelja da dobije povrat za udžbenike......
     
    ja znam jednog koji nikad nije dobio taj poziv da donese vojnu knjižicu......npr. mene ...pa pretpostavljam da nisam jedini....
     
    @mali mate2...nemoj biti uopče neugodan nit da se živciraš....lijepo im napiši podnesak,da po pravilima opče nesposobna osoba ne može sudjelovati u takvim aktivnostima,a neka oni pogledaju da li ima vojno sposobnih kod političara,bankara,ovrhovoditelja itd...jer su i oni vojni obveznici kojima je inače stalo do boljitka ove zemlje.....
  6. haha
    Damir3105 je reagirao na sivko u Kome najbolje prijavit?   
    Pa ne radi u komunalcu?
  7. haha
    Damir3105 je dobio reakciju od Spitfire u upravljanje stambenom zgradom   
  8. haha
    Damir3105 je reagirao na G-man u Javno odricanje punoljetnog djeteta   
    I da to učinite, neće vam pravno gledajući značiti ništa.
     
    Ne ulazim u genezu vašeg odnosa s djetetom, jer je to apsolutno vaša stvar, ali ako su stvari već došle do te razine gdje nema mogućnosti povratka, onda neka na tome i ostane, jer se radi o vašem odnosu, koji se ostalih ne tiče.
  9. haha
    Damir3105 je reagirao na Spitfire u ugradnja lifta   
    Poštovani, kad ste već digli temu,
    čl.40 ZVDSP
    "Većina glasova računa se po suvlasničkim dijelovima, a ne po broju suvlasnika."
    Ta odredba vrijedi od 1996.
  10. haha
    Damir3105 je reagirao na hasko u Naknada štete državi   
    MORH ima svoju pravnu službu i oni dobivaju plaću neovisno o kvalifikaciji slučaja. Vi ustvari želite tužiti nekoga u MORH-u za nesposobnost ili one ,kako ih vi nazivate "s kupljenim diplomama".
    U stvari ,ova tema dobrim dijelom spada u podforum "Radno i socijalno pravo" jer ste bili na sudu zbog potraživanja iz radnog odnosa. Ne znam koliko su povrede u svezi kršenj ZOR-a, u vašoj domeni jer su rokovi za prijavu prošli, ali pišite MORH-u vaše sumnje i pozovite medije kako bi pokušali stati na kraj toj praksi.
  11. haha
    Damir3105 je reagirao na bovu u EOS matrix i ovrha   
    ako saznaju da si posjedovao nekretnine koji si darovao mogu podnijeti tužbu za pobijanje dužniovih radnji i osporit darovni ugovor.
    zastara je tri godine od sklapanja darovnog ugovora.
     
    čekaj da se jave iz EOS-a odnosno da pokrenu ovrhu (ako to banka nije napravila).u zakonsom roku piši prigovor i osporavaj dug zbog zastare (nemožeš ništa dodatno izgubiti zbog navođenja zastare). ako postoji zastara sud će i o njoj odlučiti.
    koje godine je ugovor o kreditu otkazan? zastara je 5 godina od otkazivanja ugovora .
    osporavaj ugoor o prodaji duga (fiktivan). traži ugovor o otkupu tog duga. ako uz ugovor ne prileži uplatnica kao dokaz plaćanja po ugovor ugovor je fiktivan (to čuvaj za sud).
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija