Jump to content

100.000 tema na Legalis portalu!  Nakon 16 godina od pokretanja ove stranice, dana 31.07.2019. na Legalis portalu je pokrenuta 100.000-ta tema. Time je na ovom portalu raspravljeno više od 100 tisuća pravnih pitanja, i to kroz 526.000 pojedinačnih objava korisnika. U ovom trenutku Legalis portal broji 90.700 registriranih korisnika.

guslac

Korisnik
  • Broj objava

    7
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Napravili smo odjavu danas, hvala na pomoći.
  2. Da li može sama napraviti odjavu? Ne znam kako i da li mu uopće funkcionira njegovo računovodstvo.
  3. Da, zvali smo odvjetnika koji je preuzeo stranke, ali ona nije potpisala ugovor s uredom nego sa osobom koja ima svoj oib. Na hzmo su rekli da ne znaju, bio sam u pravnoj sluzbi, nek pitam na inspekciju rada. To mi je sljedeci korak. Ne bi li bilo najjednostavnije da zena da izvanredni otkaz kojeg bi poslodavac prihvatio bez nekih penala, pa da se moze odmah isti dan zaposliti kod novog poslodavca?
  4. Pitanje koje imam nije jednostavno postaviti, pa ću napisati činjenično stanje. Žena mibje zaposlena kod odvjetnika od 2011. godine, ima ugovor s njim na neodređeno. Za vrijeme trajanja ugovora bila je na više porodiljnih dopusta, a momentalno također koristi jedan za dijete koje će sljedeće godine navršiti 8 godina. Odvjetnik s kojim je potpisala ugovor je u međuvremenu postao alkoholičar, i prolazi kroz bolničko liječenje. Odlučio je zatvoriti ured, te ga je tako već predao drugom odvjetniku, ali još nije pravno odjavio svoj status privatnika. Kako da njih dvoje sklope sporazumni prekid radnog odnosa, kad on više ne koristi štambilj, i nema status odvjetnika? Zapravo, koji je najbolji i najbrži način da oni prekinu radni odnos? Ona bi zatvorila porodiljni, jer je našla drugog poslodavca kod kojeg bi počela raditi. Kano da to izvede a da nema prekida staža?
×