Jump to content

Anngee

Korisnik
  • Broj objava

    70
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Najbolje je sklopiti ugovor o doživotnom uzdržavanju.
  2. Od radnji je bilo osnivanje podružnice, preoblikovanje d.. u d.d., izmjena društvenog ugovora- 2 strana državljana -solemnizacija, javna oporuka s gluhoslijepim. Tajnik ugl. uopće nije bio prisutan.Usmeni je bio ok-dosta dugo su me pitali, osim miletića, on je bio zadnji i najkraći. marčinko je ok, pita cijeli poslovnik, onako nekak po redu, ali ako vidi da znaš ide dalje. jedino što dosta pita pitanja tipa"šta mislite o ovom, zašto je to tako, pa nešto objašnjava... ali to je onak između, ne očekuje da to stvarno znate, kao neki razgovor. eraković 75 % pita d.d., makr je meni radnja bila d.. malo je usput pito preddruštvo. Osim što je naporno, i ja sam, po svom mišljenju, dost dobro znala, pa mogu reć da je ispit ok, naspram pravosudnog za bebe. ali ne shvatite krivo, ja sam ga ozbiljno spremala, trudeć se naučit sva ona preoblikovanja, spajanja, razdvajanja, povećenje, smanjenje t.k...ali ne pitaju to tak detaljno, barem se meni čini. ne znam što da još kažem, pitajte što vas zanima pa javim. Pozdrav!
  3. Hej, ajva. Jedno pitanjce: Koliko se radnji piše-1 akt, 2, 1 iz trgovačkog, 1 iz zjb... ili? Zar si ti pisala kao neki koncept pa ga savršeno prepisala? da li se to sve stigne? Mene najviše muče statuti, glavne skupštine i to.
  4. Ja sam čula da ne pitaju. Samo ztd. Ali bilo bi dobro, a to dobro dođe i za pismeni, da se pogledaju primjeri prijave za upis, pa se iz toga vidi što je po pravilniku propisano da se upisuje. Ja se isto nadam da se da škicnuti, navodno nakon početka pismenog tajnik napušta prostoriju. Valjda.
  5. Hvala, rista. Valjda ne bude Dika na ispitu, čini mi se da on jako puno pita. Pozdrav.
  6. Hm... Ja imam dosta tih primjera za pismeni, ali, istina, pola toga nikada nismo radili, a pogotovo preoblikovanje društava. Nemam pojma kako to izgleda. Sada i mene sve više brine taj pismeni. Ja učim sve i svašta, a najgora su mi t.d. Zna li netko da li pitaju europsko dioničko društvo i te nove gluposti. Također me zanima, s obzirom da j.b. sudjeluje i kod osnivanja zadruga, da li možda i to treba učiti? Da li na pismenom možeš imati primjere i zakone? Toliko toga...
  7. Ja sam dobila rješenje za 12.11., dakle definitli ima roka! Zar ti isto pripremaš ispit?
  8. Ide li tko, kako ide... bilo što da mi raspiri tremu...
  9. Anngee

    Odvjetnik Pećirep

    Čestitam, samo tako nastavite. Bit će na kraju nešto od Vas, kolegice Nika. Ne namjeravam se s nikim svađati niti nadmudrivati, pa stoga, zbogom, i uživajte u svome malom mistu i poljoprivredi. Shalom!
  10. Anngee

    Odvjetnik Pećirep

    Draga kolegice nika, ne znam koliko si dugo u struci i koliko si poslova promijenila, no nemoj biti ogorčena. Naime, ako osoba nešto želi naučiti, potrebno je da se sama angažira, jer ne postoji taj mentor na svijetu koji će svoje vrijeme i novac trošiti držeći vježbenicima prezentacije. S vremenom ćeš shvatiti da su međuljudski odnosi i karakter čovjeka s kojim radiš, odnosno kolega, a napose šefa, predispozicija za tvoj daljnji razvoj i napredovanje. Jer, vjeruj mi, mentor ti može biti doktor znanosti, čak veoma uspješan u struci, a da ti od toga nemaš ništa. A u odnosu na Pecirepa, riječ "seljast" nije uvreda, već opis karaktera koji mnogi koriste u žargonu, jer ja nisam psiholog. A neki od nas imaju smisla za humor, pa ako ti nemaš, koncentriraj se na zadnju rečenicu o kolegi Pecirepu i nemoj biti čangrizava!!!! P.S. Nikakav napredak ti ništa ne znači ako te netko maltretira na poslu, jer ne postoji dobar pravnik sa lošim živcima. Stoga je bitno očuvati živčeke, počevši od.... SAD! Pozdrafček!
  11. Anngee

    Odvjetnik Pećirep

    Ne bi li trebao biti PeCirep? Trom, zastupa uglavnom policajce u radnom, pije rakijicu, malo seljast, nema vrata, al mislim da nije loš kao kolega. A čini mi se da ima posla, ali uglavnom radi radno pravo.
  12. To se meni slično dogodilo sa smećem. Ako je račun bio za 6. mj. 2006, on dospjeva u 7. iste godine. Ja mislim da je to zastara-koja je 1 g. za povremena potraživanja, ali obzirom da ti na računu za vodu-kao i za smeće-imaš više stavki- tipa voda, odvodnja, pročistać, naknada ova, ona... mislim da ti oni to zmuljaju kao da ti zastari samo potrošnja vode(kod mene samo odvoz smeća), a ovo ostalo ima duži rok- 3 ili 5 godina. Ja sam odlučila platiti-bilo je to oko 200,00 kn, jer oni bi me ionako tužili i onda bi se povlačila po sudu, iako ja mogu reći da je zastara, previše je to zafrkancije. A na kraju može ispast da ćeš više platit nek što ti je u zastari.
  13. pravomoćna presuda se ne može izvršiti nakon proteka 10 godina od pravomoćnosti. pa ti čekaj...
  14. A da ti jednostavno vratiš ocu novac koji je platio za ono kad si bio punoljetan? Ne možeš uopće ne sudjelovati niti ne pridonositi izvođenju dokaza, ne žaliti se isl. te poslije očekivati da presuda bude "vraćena na početak". Tvoj otac je imao priliku isticati sve prigovore, ali on je izbjegavao svako sudjelovanje u postupku. Niste trebali čekati pravomoćnost pa tek sada tražiti rješenje. Mogućnosti su sada veoma ograničene, s obzirom na pasivnost tvog oca u postupku.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija