Jump to content

mikronis

Korisnik
  • Broj objava

    11
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Darovnim ugovorom ovo riješite i nema poreza.
  2. Postovanje, unaprijed isprika ako postoji slicna tema. Molio bih info ukoliko netko zna, koja je procedura oko slanja punomoci za uredivanje imovinsko pravnih odnosa oko nekretnine ako osoba zivi u Kanadi a konzulata nema u radijusu preko 1000km...da li se priznaje punomoc od kanadskog biljeznika i da li na to treba ici apostolia, svaki info je dobrodosao. Zahvaljujem unaprijed.
  3. Molim admina da prebaci temu na odgovarajući podforum ako sam fulao, hvala. PITANJE: Ponukan temom koja se vodi zadnjih nekoliko dana po medijima, a vezana je na smjenu dr. Nogala, ravnatelja Bolnice Srebrnjak, molio bih nekoga od aktivnih pravnika na forumu da mi da odgovor ukoliko zna isti. Naime, prema Zakonu o zdravstvenoj zaštiti, članak 83. St. 3 i st. 4 kažu slijedeće: (3) Upravno vijeće zdravstvene ustanove čiji je osnivač jedinica područne (regionalne) samouprave i Grad Zagreb te jedinica lokalne samouprave ima pet članova i čine ga predstavnici: – osnivača (predsjednik i dva člana) – radnika ustanove (dva člana). (4) Iznimno od stavka 3. ovoga članka, upravno vijeće bolničke zdravstvene ustanove čiji je osnivač jedinica područne (regionalne) samouprave i Grad Zagreb ima sedam članova i čine ga predstavnici: – osnivača (predsjednik i tri člana) – Republike Hrvatske (jedan član) – radnika ustanove (dva člana). Ono što mene zanima jest da li je Upravno vijeće u sastavu 5. članova koje je razriješilo dr. Nogala dužnosti ravnatelja Srebrnjaka imalo to pravo s obzirom na ovdje navedeno u ovim člancima ovoga zakona ili je isto radilo nezakonito s obzirom da je propisano da bi ih trebalo biti 7. Zahvaljujem unaprijed na odgovoru.
  4. Poštovana Borbena7, da li možete reći gdje se i u kojem zakonu može pronaći ovaj dio da novi vjerovnik nema pravo tražiti troškove postupka starog vjerovnika od dužnika. Zahvaljujem unaprijed.
  5. Ne trebaju za objekte do 400m2. Slobodno rušite.
  6. Prema pravilniku o jednostavnim građevinama može se napraviti nadstrešnica do 15m2 bez dozvole. Znači vi ste van gabarita, međutim ako kažete da je prije bila ploča istih dimenzija onda to i imaju na starijim DOF kartama, tako da po meni nemate sta za izgubiti, za legalizaciju vam trebaju tri kopije katastarskog plana i dozvola od kuće u kojoj živite, to predate u područni ured i vidite sta će vam reći.
  7. Gledajte kod ovakvih slučajeva je najbolje biti dosadan i svakodnevno zvati dotičnu referenticu te istu posjetiti osobno, ako nejde tako obratiti se osobno pročelniku ZK odjela i objasniti mu o čemu se radi.
  8. Pravilnik o jednostavnim građevinama i radovima (NN 76/07), kaže da se može napraviti nadstrešnica do 15m2 tlocrtne površine, znači recimo 3mx5m. (stavak 2,točka 1. ovog pravilnika,pa si pogledajte).
  9. Znači prema zakonu o prostornom uređenju i gradnji (NN 76/07), članak 273, stavak 2. kaže,vlasnik građevine smije ukloniti bez dozvole za uklanjanje zgradu čija građevinska (bruto) površina nije veća od 400 m2, zgradu za obavljanje isključivo poljoprivrednih djelatnosti čija građevinska (bruto) površina nije veća od 600 m2 i jednostavnu građevinu. Što se tiče izgradnje novoga objekta potrebna vam je dozvola tj. ukoliko je kuća do 400m2 (rješenje o uvjetima gradnje), ako je preko 400m2 (lokacijska dozvola i potvrda glavnog projekta), naravno kada srušite postojeći objekat obavezno se konzultirati sa statičarom koji će vam pregledati te temelje i dati svoje mišljenje. Ukoliko imate još kakvo pitanje, slobodno pošaljite poruku u inbox. Pozdrav!
  10. Kao što je već navedeno, za kopiju građevinske dozvole obratite se područnom uredu za prostorno uređenje i graditeljstvo u vašem mjestu. Što se tiče uporabne dozvole ona nije potrebna za objekte građene od 1991 do 2007 godine već se za iste, Prema odredbi članka 333. stavka 1. ZPUG-a, za građevinu izgrađenu na temelju građevinske dozvole izdane od 20. lipnja 1991. godine do dana stupanja na snagu toga Zakona, dakle, do 1. listopada 2007. godine, umjesto uporabne dozvole nadležno upravno tijelo na zahtjev investitora odnosno vlasnika građevine izdaje uvjerenje za uporabu kojim se utvrđuje da je građevina izgrađena u skladu s građevinskom dozvolom u pogledu vanjskih gabarita i namjene.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija