Jump to content

dewill

Korisnik
  • Broj objava

    28
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Zasigurno ima takvih slučajeva,ali kako to oni mogu znati ako im sam ti ne javiš?
  2. Annabella,ovako ti je situacija sa jed.pomoći,bar su meni tako objasnili.Od dana kada dobiješ riješenje,čekaju da prođe 15 dana za pravo žalbe,to ispada cca 30 dana od kada su ga oni poslali,isplate se izgleda vrše samo 14.u mjesecu i ako taj rok za žalbe prođe 14.,čeka se idući 14.Tako već i ja čekam 2 mjeseca od riješenja.Nadam se da sam bio razumljiv.Tako je meni objašnjeno u uredu državne uprave,ako im je uopće za vjerovati.
  3. http://www.propisi.hr/print.php?id=11223 Ovdje je sve o uvjetima za opskrbninu
  4. Sve mi se čini da dotična gospođa želi na silu bilo što iskamčiti,po onoj-nije na odmet probati.
  5. bio si na plp,doktorica ti je odobrila,da tako kažem,mirovinu,poslala papire u Zgb,nisu te uzalud zvali da im dostaviš radnu knjižicu,riješenje češ čekati,a u mirovini si od datuma kada je dlp odobrio i dobijaš zaostatke.Svaki moj prijatelj koji je u mirovini,prošao je to,morao je dostaviti knjižicu i to je bila potvrda da je u mirovini,mada su ,neki,još dugo čekali riješenja.Čim te zovu da dostaviš knjižicu,to ti je znak,oni je poništavaju,a ti češ je kasnije dobiti sa 4 rupice,da to nije tako,zar misliš da bi ti poništili knjižicu,a da si sposoban za rad.
  6. U mirovini si,dobiti ćeš riješenje i eventualne zaostatke.Sretno u mirovini.
  7. Ja poslao 11.07 i također ništa,čekam kao što čekam i od 95,samo više ni sam ne znam što čekam.Vjerovatno da Boga vidim.
  8. Nije filozofiranje,ono "te" ti sve govori,poštovani mrljavac nisi u pravu,a ono sto dana se odnosi na dragovoljca,do datuma priznanja Hrvatske branitelj je morao imati sto dana u ratu da bi bio dragovoljac,ako je imao manje dana do 15.01.91 g,"samo" je branitelj.
  9. Poštovani forumaši,došli su ugovori za dijete,sve pet,ali...to je kod mene uvijek.Predao sam zahtjev,prvi put,odobreno je djetetu,ali u ugovoru su napisali-učenica 4.razreda srednje škole,umijesto učenica 1.razreda,što je i što smo predali.Sada me zanima,ako mi netko može dati savjet što da radim,da ugovor ovjerim i pošaljem ga takvog,pa da riskiram ili......Pošto sam imao dosta neugodnih iskustava sa MB,ne bi mi bilo drago da zbog njihove greške dijete bude uskračeno za stipendiju.S obzirom da sam nezaposlen i nemam prihoda nikakvih osim dječjeg dodatka,te 3000 su mi do neba visoke.Nigdje na ugovoru ne piše broj telefona gdje se može nazvati.Pozdrav.
  10. Forrester,i ja sam dugo čekao pomoć zaklade,i kada sam već odustao od svega,nekako sam naletio na ovaj broj:01 365-8011.To je tel.broj gospođe Brekalo iz centra za psiho-socijalnu pomoć branitelja Zagreb.Jedna izuzetno ljubazna žena,objasnio sam joj svoju situaciju,razloge zbog čega tražim pomoć itd.Za 7 dana dobio sam riješenje,za 14 dana 3000 kn mi je bilo uplaćeno.Probaj zvati,ništa ne gubiš. Usput,potvrda o dohotku i potvrda o imovinskom stanu nije isto i porezni službenik te zavukao.Prva je o tvome dohotku koji ostvaruješ radom ili mirovinom,a druga je o onome što posjeduješ(dionice,auto,nekretnine itd).Puno sreće.
  11. Kompa,svaka čast,nasmijao si me,malo kome to uspjeva.
  12. Dalmatimo-39,doista bi se trebalo platiti kod doktora zahtjev za novu procjenu,ako je na tvoju inicijativu,ali u praksi to rijetko koji doktor radi,ili ih je sram ili napišu da je njihova procjena da ideš.A tvoja te doktorica prevarila time što ti nije ispisala potvrdu,a samim time je prevarila i državu.
  13. Ako misliš na kontrolni pregled pred vještacima Hzmo-a,dođeš sa pozivom,doneseš eventualne nove nalaze liječenja,porazgovaraš sa vještakom i to je to.Potvrde ti mirovinu i miran si nadalje.Ja još nisam čuo da su nekome oduzeli mirovinu i ponovo ga proglasili sposobnim za rad,iako takva mogućnost postoji na kontrolnim pregledima,a to se ne radi samo oboljelim od PTSP,moja dva prijatelja su to isto prošla,jedan je umirovljen zbog teškog infarkta,opća nesposobnost,kontrola mu je bila nakon 2 godine,drugi umirovljen nakon 4 operacije na rukama,ne znam točno koji su bili problemi,on je imao kontrolu nakon 1 godine.Oba su civilni invalidi rada.Te kontrole su im standardna procedura,nije to upereno protiv tebe.
  14. Hvala na odgovoru,Mrljavac,a gospođi želim puno sreće. Pozdrav svima.
  15. Poštovani Mrljavac,ovdje pišete o statusu HRVI za gospođu.Zar nije donešen zakon da se na osnovu PTSP ne može od 2005g taj status ostvariti,a od 2009 se ne može bez HRVI u braniteljsku mirovinu,ili ima nešto novo?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija