Jump to content

Retfala

Korisnik
  • Broj objava

    10
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Hvala na odgovorima.Zvao sam ministarstvo i odgovor na moj upit je bio sličan vašima. .Pozdrav svim braniteljima a posebno maloljetnim dragovoljcima iako neki na forumu nas žele staviti na provjeru u mup ili gdje god.Nisam mogao vjerovati kada sam pročitao na jednom postu da neki ljudi neznaju koliko nas je bilo i 91 i 92.Kod mene u vodu nas je bilo 4 sa mnom.106.br.Neželim dizati tenzije ali nemogu dopustiti da netko blati moj izbor da ne završim školu stavim glavu u torbu i odem na bojište.Bog
  2. Bog svima, molim da mi se jave invalidi koji su uspjeli realizirati kredit za kupnju nekretnine. Kakva je procedura nakon godine dana, da li itko provjerava nekretninu koju ste kupili, dali je nekome neodgovarajuće procjenjena vrijednost nekretnine? Naime, dodijeljen mi je mali iznos s kojim mogu kupiti samo kuću u nekom selu, ili vikendicu.Zanima me da li ste imali problema ako na vlasničkom listu piše da je to kuća za odmor. Hvala! (Ja bih bio tamo prijavljen ). MOlim vaša iskustva
  3. Hvala na savjetu za referenta ali več sam napisao šta mi je rečeno:Nediraj da ne izgubiš i to što imaš. A što se tiče dobre volje doktora , to je opće poznata stvar. Sve u svemu moj zaključak je dosada da u biti sve ovisi od dobre volje lječnika , referenata, a izgleda najmanje od zakona i prava. Nadam se da se nećete uvrijediti ali mi hrvati nismo zaslužili imati svoju državu jer neznamo upravljati njome.Bitno da svi žure u E-u,e tek smo onda najebali, a možda i bolje kad naši političari neznaju nek opet drugi upravljaju s nama.
  4. Neznam što se zbivalo u prijašnjim topićima ali pretpostavljam s obzirom na primjeru koji si napisao.M ama mi je rekla da sam imao ospice kao mali a mumsa se sječam iz O.Š.-Jebi ga moram se nekad i našaliti.Nije mi u interesu prešučivati možda bitne činjenice jer se nadam da postoji netko tko ovo čita a da mi napiše:Znam kako ti pomoći ili znam osobu koja če pogurati tvoj slučaj.U životu nisam ništa slomio ,niti nastradao u saobračajki.A što se tiče odlaska u mirovinski, već sam napisao šta mi je doktor odgovorio.
  5. Ustvari sam otišao predaleko od glavne problematike u mom slučaju.Sa svim ovim zakonima sam jako dobro upoznat i svjestan sam da tu nema pomoći, osim da budem uporan.Ali još mi se nitko nije javio da mi kaže zbog čega imam u mirovini civilni dio iako nigdje nisam bio zaposlen.Ponavljam da sam pohađao srednju školu pred sam rat.Prvo sam bio u N.Z, potom u 106, a zatim u 5D.P.Zatim sam bio na skrbi-vojnoj, a onda na RZ-u.Kad me više nisu mogli držati na RZ-u , umirovljen sam.
  6. Ispričavam se za nepotpune informacije, ali da prvo sam bio u N.Z.Ustvari u 10 mj. prošle godine sam dobio pozitivno riješenje od upravnog suda (valjda jedini u županiji) a potom na riješavanje u ured za obranu.Oni su opet napravili po svome i odbili me.Opet sam napisao tužbu i požurnicu upravnom sudu, nazvao ih, da bi mi rekli da ovaj put neće trajati 4.5 god ,već oko 3
  7. da,ali tu je igra riječi. moraš biti branitelj da bi bio dragovoljac, a da bi bio branitelj moraš imati 5 mjeseci neprekidno do 92. A ja to nemam.
  8. Bio sam lani u udruzi , ali nisam stekao dojam da znaju nešto više nego što sam i sam znao.U biti kad treba nešto konkretno riješiti, zakon nas sputava u provedbi zajamčenih prava.
  9. Sumnjam da mi itko može pomoći,ja se s tim gadovima borim od 96'. Nedavno sam bio na komisiji i pitao doktora otkud 60%civilstva ako sam prije rata išao u školu, on je odgovorio:Politika sine,politika. A najbolje od svega je to što ne mogu dobiti statu dragovoljca, tj. imao sam potvrdu 2003 a ne mogu dobiti novu koja mi treba za mirovinu . Gdje je tu pamet? Imam kontinuitet od 30.06.91 do 95 godine i svejedno me j----
  10. Dali ima netko tko mi može pojasniti kako netko ode u gardu sa nepunih 17 god. umirove me 2003 i daju mi civilni dio 60% . Prije rata sam pohađao srednju prometnu u Osijeku.Invalid sam po ranjavanju i PTSP-iu.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija