Jump to content

DORIJA

Korisnik
  • Broj objava

    10
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Prošla sam! Slijede pitanja kojih se sjetim (sklona sam potiskivanju neugodnih sadržaja): SLUŽBENIČKI/LOKALNA službenici,namještenici,kako se primaju, koji zakoni se odnose na koje, načela postupanja, hijerarhijsko, obveza odbijanja naloga, probni rad, razlog premještaja, statut, poslovi županije, nadzor nad aktima, smjena izvršnog tijela, Ženska sasvim ok, opuštena nasmijana, dozvoljava slobodnu interpretaciju i nepotpune odgovore... ZUP/ZUS/UREDSKO Pokretanje US-čime, pismena, klasifikacijska oznaka, dokazi, sadržaj neupravnog akta,tko može biti opunomoćenik, postupovna sposobnost, pismohrana pisarnica, obe vrste uredskih evidencija, dostavna knjiga za poštu Čudan tip, grupu ispred cijedio 45 min, mene pitao 2 min (s tim da sam lupila 1 glupost, al sam prije porekla no rekla pa nije zamjerio), a kolegu sam mnom ispatio zbog jedne jedine riječi, al ga na kraju pustio USTAV/SUSTAV dioba vlasti, suverenitet i gdje se prostire, prava manjina, zakon o njima, zastupljenost u saboru-sve ih nabrojati, Gosp. i političke slobode, najviši sud, jel ustavni u sudbenoj vlasti, ustavni, tko ga čini mandat sudaca i predsjednika, poslovi državne uprave, tijela drž. uprave Opet simpa mlada ženskica, opuštena pristupačna, prelazi preko greškica, pomaže (npr. da me navede da je zakon o pravima manjina ustavni, pitala: pa koji predmet odgovarate...) Ina kraju kao šlag: EU Dosta neugodno iskustvo (upozoreni smo prije da treba puno pričati i kad ne znaš odgovor): Mastricht-značaj, nabroji gl. institucije po zastupanju interesa, kad je RH dobila status kandidata, zašto nisu ranije započeti pregovori, sud pravde, mandat, sastav, is stalno zašto, zašto, poveži, zaključi, bla, bla, vi ste ipak VSS, priča, priča.... Inače ne pratim tu tematiku u medijima i ovo mi je bilo najteže, morala sam više glumiti da znam i razumijem no što je to uistinu, al eto, godine drmaske se isplatile pa smo zaključili da ja to kao znam (ona to vidi!!!), al sam se zbunila! Kako god bilo prošli i kolega i ja, al na knap! Sažetak: Pristupite tome ozbiljno, pitanja sa stranice dovoljna, ljudi su dosta normalni, proći se da, al i faktor sreće ima značajnu ulogu!!! Eto, zasad toliko ako vas još šta zanima pitajte!
  2. Ok, još jednom hvala! A može li se proći ako se ne odgovori na koje pitanje, ili se mora baš na sva postavljena odgovorit?
  3. Bela, ako može još nešto: bi li na tvoje pitanje PROČELNIK- bilo dosta da on upravlja upravnim tijelima te da ga imenuje (grado)načelnik ili župan na temelju javnog natječaja. I koliko si išla u detalje kad te pitala NADZOR NAD AKTIMA TIJELA JLRS?
  4. Belu za predsjednika! Hvala ti što si još s nama. ja sam si tak nešt smislila... a kad ti tako kažeš to nemre bit krivo. Mislim da bi najbolje bilo da ideš mjesto mene!
  5. Pučki i sudovi? To ja onako odokativno!
  6. LadyA, iz čega si ti sve pala? Jesi li ti počela odgovarati na ta pitanja pa nije bilo dovoljno ili si od treme zabokirala i jesu li ti išta pomagali, ili samo rekli padaš? Kako i kada si saznala termin popravnog? iz čega sada učiš? Unaprijed hvala ...
  7. Četvero prošlo, od koliko?! Jeli kad kome rečeno nešto u stilu: to bi bilo dosta za SSS, ali vi ste ipak VSS - više sreće drugi put! Mene pati to: šta su osnove, a šta su detalji? Što su pitali ljude koji su pali? I još nešto- iskopah negdje pitanje: Poveži ZUP i DSI! Zna li tko odgovor?
  8. Sorry ako upadam ko padobranac, ali ja ne vidim ni sada pitanja za VSS (Samo Ustav, sustav i JLRS), ostalo je samo popis literature za VSS, zar ne? I ovo pitanje o osposobljavanju bez zasnivanja RO, nisam ga dosad vidjela tu na forumu, niti u primjerima na stranici DU pa me sad opet lagano hvata panika! P.S: Svaka ti čast, riješila si se, a ipak si još tu! Thanks
  9. Vidim da nas ima za 24.11.! Ja sam već luda, meni tu ništa nije niti jednostavno, niti lagano: npr. Koja je razlika u odgovorima na pitanja: -poslovi državne uprave (općenito); -poslovi državnih ureda?; -poslovi drž. upravnih organizacija? Svaka čast svima koji su to prošli i ostali normalni!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija