Jump to content

vanasilvana

Korisnik
  • Broj objava

    52
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

930 pregleda profila
  1. Također moram naglasiti da ovrhovoditelj nije nikada pokušao naplatu na novčanim sredstvima, niti na bilo kojem drugom sredstvu naplate! Također moram napomenuti da je ovršni postupak započeo 2013.godine! Pretpostavljam da je jedina relevantna činjenica temeljena na čl.80 b OZ upravo nesrazmijer duga i vrijednosti nekretnine i eventualno to što ista služi za stanovanje i zadovoljenje osnovnih životnih potreba petero ukućana! Nadalje, ovršenik također ima potraživanje prema ovrhovoditelju čija glavnica iznosi 50000 kn., međutim koliko sam ja pročitala, kod ovrha nema prebijanja, pa me zanima da li sam u pravu?? Hvala unaprijed!
  2. Zanima me da li ima smisla pozvati se na čl. 80 b OZ ako je jedina nekretnina opterećena sa prisilnim založnim pravom, iznos glavnice je 116000 kn, a nekretnina se u naravi sastoji od kuće sa dva stana i 600 m2 okućnice? Inače, ovršnim rješenjem obuhvaćeno je samo 47 m2 na suvlasničkom djelu ovršenika?
  3. Zanima me vezano za napomenu, odnosno da li to znači da ako doprinosi nisu otpisani, a niti plaćeni, da se isti priznaju kao staž??
  4. U tome i jest problem, nisam dobila ništa od suda osim ovog poziva...zato sam pomislila da li se je nešto mijenjalo? Budući da se radi o 428,00 kn, koje sam platila, ne znam kako sudu dostaviti potvrdu, a da izbjegnem trošak ročišta??
  5. Da, radi se o sporu male vrijednosti...znači, treba poslati podnesak/odgovor na tužbu. Buni me zapravo to što je nekada u pozivu za pripremno ročište pisalo decidirano da tuženik je dužan u roku trideset dana dostaviti sudu dokaze i obranu, jer to kasnije neće više moći, osim u slučaju kako ste naveli, odnosno nemogućnost uslijed ne svoje krivnje. Evo kopije poziva, možda mi možete bolje pomoći?? Hvala!!
  6. Poštovanje Vidim da je datum iz 2018.godine, i koliko sam shvatila ZPP se je mijenjao. Gledam sada jedan poziv za pripremno ročište, i zapravo više nema tog roka od 30 dana za slanje dokaza. Molila bih Vas da mi pojasnite kako to sada nakon izmjena i dopuna funkcionira, ili se pak podrazumijeva slanje podneska sudu?? Hvala¡
  7. Poštovanje Zanima me da li je moguće provoditi ovrhu, a da je ista nepravomoćna, niti postoji saznanje da je pokrenut ovršni postupak? Naime, na e građani je stigla obavijest o ustezi na mirovini bez ikakvih podataka. Hvala
  8. Zar se zakon nije mjenjao s 01.09.2014., odnosno članak ZOO po kojem je banka bila dužna tražiti suglasnost za ustup duga...to je bilo u vrijeme Milanovićeve vlade...u ovom slučaju Cesija je napravljena 06.06.2014.??
  9. Da, radi se o izravnoj naplati temeljem zadužnice, da bi tek nedavno osvanulo da je dug prodan još 06.06.2014., a bez da je banka zatražila suglasnost dužnika, što je po tadašnjem zakonu bila dužna. Koliko sam shvatila, sreća u nesreći je što Fina neće dovesti ovršenika u nepovoljniji položaj od onoga kojeg bi imao da dug nije ustupljen. Iz očevidnika Fine nepodmirena obveza iznosi još cca 8000 kn. Nakon isplate tog iznosa trebalo bi ishoditi potvrdu o isplati duga, što po Vašem savjetu znači da se ovršenik treba obratiti Fini...ili sam nešto krivo pohvatala. Inače, sad pred neki dan, banka se očitovala o prodaji duga, i to nekom drustvu za koje još nisam čula, H abdduco d.o.o., Zagreb, Radnička cesta 41.
  10. Poštovanje! Zanima me što učiniti u slučaju kada je dug prodan, ali na Fini i dalje stoji osnova za plaćanje na ime izvornog ovrhovoditelja, te se godinama uredno plijene sredstva po toj osnovi, a ovrhovoditelj tvrdi da on nema ništa s time, jer je dug prodan, a po pitanju povlačenja osnove za naplatu na Fini se jednostavno oglušuje, i ne poduzima ništa!! Što učiniti?? Hvala!
  11. Poštovani Zanima me da li nakon što se okonča jednostavni stečaj potrošača, i potrošač se oslobodi duga, potrošač ima neka ograničenja, u smislu da se prihvati nasljedstva, ili prepiše na sebe auto koje do sada bilo u vlasništvu nekoga iz obitelji...itd., odnosno da li se prati i dalje njegovo ponašanje, i ako da, na koji rok?? Hvala
  12. https://www.pravnikhr.com/portal-pravnikhr/ovrhe-na-placi-i-mirovini-aktualna-sudska-praksa-25-studeni-2020-i-dalje-pokazuje-iste-trendove-u-tumacenju-cl-197-oz-a
  13. Što ako postoji plodouživanje na nekretnini koju netko želi ovršiti, Otac darovnim ugovorom daruje nekretninu, a za sebe osnuje pravo plodouživanja??
  14. Da...shvatila sam, da se nije raspala bivša država, imala bih kontinuitet po kojem bi bilo i više od 40 godina, a što je uvjet za pokušaj stjecanja prava vlasništva dosjelošću.
  15. Ne...ja sam se samo kasno sjetila da sam to mogla tražiti, a svjedoka svakako imam...ali sada što je tu je...hvala Vam još jednom na objašnjenju...l.p.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija