Jump to content

krunok

Korisnik
  • Broj objava

    9
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. krunok

    RBA ovrha

    Pozdrav! Početkom srpnja 2014. primio sam od odvjetničkog društva koje zastupa RBA banku rješenje o ovrsi vezano za moj dug po tekućem računu u toj banci. Sukladno uputama za podmirenje duga u tom dopisu izvršio sam u RBA banci na šalteru uplatu od 7000 Kn, što čini otprilike 75% ukupnog duga. Danas sam u FINI izvadio očevidnik o izvršenim uplatama po ovrhama i iznenadio se kad sam vidio da ta uplata tamo nije evidentirana. Službenica u FINI mi je rekla da je razlog tome što FINA nije dobila evidenciju o mojoj uplati od RBA banke i savjetovala mi da kontaktiram banku. Prije nego što kontaktiram banku zanima me da li je banka, i ako da onda po kojem osnovu, bila dužna obavjestiti FINU o izvšrenoj uplati kako bi se smanjio iznos ovrhe u smislu izbjegavanja dvostruke naplate? Lp Krunoslav Kovačić
  2. Hvala na savjetima! Ovo s policijom ću pokušati odmah sutra pa možda pomogne. Što se tiče čl. 97 i 98 ovaj problem s psima mi se ipak ne čini dovoljno ozbiljan za tako nešto. Ne postoji li možda neki članak o narušavanju kućnog reda ili proizvođenje konstantne buke kao kod glasnih obrta ili sl.?
  3. Naravno, pokušao sam razgovarati nekoliko puta, ali bez uspjeha. Ja sam predstavnik suvlasnika. Ostalih dvoje suvlasnika se također slažu da bi trebali nešto napraviti, ali što i kako?
  4. Susjeda u stanu ispod mene ima 2 psa koji laju i zavijaju po cijele dane a vrlo često i po noći. Gospođa, vlasnica pasa svakodnevno po 8-10 sati izbiva iz stana, pa budući da psi nisu socijalizirani a ostaju sami zaključani u stanu od 30m2 neprestano laju i zavijaju. Zanima me koji su zakonski okviri i načini unutar kojih mogu tražiti pomoć.
  5. Prije par mjeseci zaustavljen sam od strane prometne policije radi prekoračenja dopuštene brzine. Na snimci je snimljeno više auta tako da nije jasno kojem autu pripada snimljena brzina. Mogu li na ispitivanju na prekršajnom sudu tražiti pregled snimke? Ima li netko iskustva da li u pravilu u takvim slučajevima policija dolazi i prezentira snimku ili ne?
  6. Ne samo da ne činite prekršaj nego je to po mom osobnom iskustvu i najbolje što možete napraviti. U nekoliko slučaja mi nakon takvog dgovora nije ništa došlo u iduće 2 godine po tim predmetima.
  7. Krivo sam se izrazio s "materijalna", mislio sam na imovinska prava. Zahvaljujem na odgovoru!
  8. Zanima me jeli zakonski dozvoljeno u ugovor o autorskom djelu staviti članak kojim autor po izvršenom plaćanju prenosi sva materijalna autorska prava na naručitelja, drugim riječima da se autor odriče svih materijalnih autorskih prava u korist naručitelja?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija