Jump to content

Logo2.jpg.df467c50602ed1173e41130f1129f825.jpg   XXXI. REDOVNO SAVJETOVANJE " AKTUALNOSTI KAZNENOG PRAVA U SVJETLU ODLUKA USTAVNOG SUDA REPUBLIKE HRVATSKE"

Hrvatsko udruženje za kaznene znanosti i praksu od 6. do 8. prosinca 2018. održava svoje 31. redovno savjetovanje pod nazivom "Aktualnosti kaznenog prava u svjetlu odluka Ustavnog suda Republike Hrvatske". Savjetovanje će se ove godine održati u Remisens Premium Hotelu Kvarner.

Program savjetovanja, prijavnicu, kontakte, kao i druge detalje vezane uz Savjetovanje, možete preuzeti u dokumentu: Program - Opatija 2018.

bob25274

Korisnik
 • Broj objava

  218
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 • Osvojio dana

  4

bob25274 je zadnji put osvojio dan lipanj 11 2016

bob25274 objavljuje sadržaj koji korisnici cijene!

4 pratitelja

O bob25274

 • Rang
  Veteran

Nedavni posjetitelji profila

3075 pregleda profila
 1. Stjecanje HR državljanstva na osnovu...

  Jeste li sigurni da će vam Zavod za statistiku Srbije dati potvrde o izjašnjavanju sa popisa 1991.kojem inače nikome ne daje? Drugo, stekli ste državljanstvo Srbije porijeklom prema majci, zakon 13/65 na koji se pozivate u vašem slučaju ne važi, porijeklom ne možete steći državljanstvo HR.
 2. Primitak u hr drzavljane

  Poštovana Biljana1985, ispunjavate uvjete za prijem u državljanstvo RH isključivo uz dokumente gdje ste se osobno Vi izjašnjavali na ŠV obrascima i ostalim dokumentima, a naravno i uz dokaze o narodnosti, te državljanstvu majke. Zahtjev možete podnijeti već danas. Po dobijanju državljanstva obavijestite članove ovog foruma kako ste prošli, te koliko ste čekali donošenje odluke. Svako dobro!
 3. Primitak u hr drzavljane

  U redu, ali iz dosadašnjeg iskustva mi je poznato da je otac osoba kojom se "otprilike" rukovodi postupajuće Ministarsvo. U eventualnoj dopuni predmeta mogu vam zatražiti i deklaraciju po nac.pripadnosti oca. Javite se svakakao kako ste "prošli" radi svih učesnika ovog foruma... Svako dobro želim!
 4. Stjecanje HR državljanstva na osnovu...

  Čitam sve i jednu objavu jer mi je to struka i posao. Pravila kažem u principu nema,ali se znaju neki principi rada.
 5. Stjecanje HR državljanstva na osnovu...

  Moj slučaj nije niti približno kao TVOJ. Nisam iz Bosne,Srbije,već rođen prije 40 i kusur godina u Hr gdje i danas živim,a od oba roditelja hrvatska državljanina. To su velike razlike. Drugo, otac je uvijek važniji od majke,pravila su takva.
 6. Primitak u hr drzavljane

  Svašta ste napisali....svakako se javite po prijemu rješenja bilo ono pozitivno ili odbijajuće..... Šane Vam nisu sjajne. :'( Koje narodnosti je Vaš otac i šta ste od njega predali uz zahtjev?
 7. Stjecanje HR državljanstva na osnovu...

  Kako je vaš otac Srbin po narodnosti, a rođeni ste kao djete iz braka roditelja te živjeli u zajednici sa oba roditelja nepisano pravilo MUP-a je da Vas cijeni po narodnosti oca te samim tim nemate velike šanse. 30% u pozitivnom smilsu a iz razloga što nemate svoj osobni dokument /niti jedan/ kojim dokazujete da ste i i osobno Hrvat po narodnosti. Izjava iz općine nema primarnog značaja, a također i upis u maticu rođenih o nac.pripadnosti gdje iskazujete da ste Hrvat tek unatrag dvije, tri godine. Da ste takovu izjavu i podatke matičaru dali prije 22 ili bar prije 15 godina vaš zahtjev bi bio pozitivno okončan ali uz uvjet na niti vi niti vaš otac nemate vojnog djelovanja u ratu 1991-1995 a što dokazujete vojnom knjižicom/ama.
 8. Primitak u hr drzavljane

  Pravila nema,prikupite što više dokumenata ovakvih ili onakvih. Hrabro u predaju zahtjeva.
 9. Informacije o vozaču iz Austrije

  Predlažem da se obratite na mail u dopisu uz navođenje GZ podatka da upotpune svoj zahtjev o razlozima traženja podataka što s u obavezi navesti ukoliko se radi o počinjenju prekršaja.
 10. Primitak u hr drzavljane

  mire_sa...........isključivo dostavljate dokaze pripadnosti hrvatskom narodu, a vi pišete "da ima svašta" Hrvat, Jugoslaven...to Jugosloven nije valjana isprava...zato čekate dugo kroz iscrpnu proceduru. Šanse Vam nisu obećavajuće.
 11. Primitak u hr drzavljane

  Da. Prvo rješenje o prijemu u državljanstvo, potom i domovnicu. Čk+lankom 16.Zakona o državljanstvu je propisano da će osoba biti primljena u državljanstvo ukoliko dokaže osobnim dokumentima da se u pravnom prometu izjašnjavala nekada, pa i danas pripadnikom hrv naroda. Ukoliko podnositelj zahtjeva ne raspolaže dokumentima o osobnom nacionalnom deklariranju podnosi dokumente od oca , te eventualno majke. Nepisano je pravilo da će osoba biti primljena u državljanstvo ukoliko je otac pripadnik HR naroda /ukoliko je dijete rođeno iz braka roditelja/, dok ukoliko je roćeno kao izvanbraćno cijenit će se okolnosti nac.deklariranja majke.
 12. Primitak u hr drzavljane

  Poštovani, Sukladno zakonu o hrvatskom državljanstvu ,člankom 16. pripadnici hrvatskog naroda dokazuju svoju osobnu deklaraciju u pravnom prometu svojim osobnim dokumentima. Ukoliko podnositelj zahtjeva ne raspolaže sa svojim dokumentima zahtjevu prilaže dokumente od jednog ili oba roditelja a iz kojih je vidljiva hrvatska narodnost /radne knjižice,vojne knjižnice,diplome,svjedodžbe,prijava djeteta matičnog ureda iz mjesta rođenja,preslika namjere sklapanja braka,popisni list /popis stanovništva 2013.za BiH/, uvjerenja, dokazi o aktivnom sudjelovanju u HVO postrojama,promaknuća, odličja isl. Uvjet da su roditelji hrvatski državljani nije propisan prema navedenom zakonskom osnovu. Za eventualne nejasnoće ili pitanja koji su vam još dokumenti potrebni javite se u priv.poruke a radi vaše privatnosti. LP
 13. Nasljednička izjava i punomoć

  Punomoć je adekvatna, pravovaljana na zakonu te ispunjava sva bitna obilježja koja su sastavni dio kako nasljedničke izjave tako i punomoći. Ne brinite se, neće biti problema u odnosu na tekst koji smatrate spornim, dok eventualno pripazite oko naplate , odnosno sastava troškovnika po angažmanu odvjetnice koju ste odabrali.
 14. Primitak u hr drzavljane

  Poštovana, Ispunjene su pretpostavke za podnošenje zahtjeva za prijem u hrvatsko državljanstvo sukladno članku 16.Zakona /pripadnci hrv.naroda/. Zahtjev uputite izravnom osobnom predajom Generalnom Konzulatu RH u Sarajevu u kom ćete pokraj zahtjeva za prijem link https://www.mup.hr/UserDocsImages/Dokumenti/drzavljanstvo/obrazac1_stjecanje_prirodjenje_punoljetni.pdf kao i popunjavanjem životopisa na tiskanici po link-u http://www.mvep.hr/hr/konzularne-informacije/drzavljanstvo/stjecanje-hrvatskog-drzavljanstva/
 15. Stupanje u brak, putovnica i prijava boravka

  Beba ne mora nigdje putovat već njeni "papiri", dok i putovanje nije uopće rizično jer nije daleko.
×