Jump to content

100.000 tema na Legalis portalu!  Nakon 16 godina od pokretanja ove stranice, dana 31.07.2019. na Legalis portalu je pokrenuta 100.000-ta tema. Time je na ovom portalu raspravljeno više od 100 tisuća pravnih pitanja, i to kroz 526.000 pojedinačnih objava korisnika. U ovom trenutku Legalis portal broji 90.700 registriranih korisnika.

bob25274

Korisnik
 • Broj objava

  300
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 • Osvojio dana

  4

bob25274 je zadnji put osvojio dan lipanj 11 2016

bob25274 objavljuje sadržaj koji korisnici cijene!

4 pratitelja

O bob25274

 • Rang
  Veteran

Nedavni posjetitelji profila

3574 pregleda profila
 1. Naknadni upis u knjigu drzavljana HR

  Po kojoj zakonskoj osnovi ako su oba roditelja bili državljani SRH?
 2. Naknadni upis u knjigu drzavljana HR

  Prenosilo se sa SRJ na SCG i RS ali nije to upitno već godina stjecanja državljanstva općenito. (vidljivo na uvjerenju o državljanstvu RS,dolje lijevo)
 3. Naknadni upis u knjigu drzavljana HR

  Kada je stekao srpsko državljanstvo?
 4. Stjecanje HR državljanstva na osnovu...

  Da,da..postoji u prijavi o rođenju sve...
 5. Stjecanje HR državljanstva na osnovu...

  Za sada ništa,mada nema nikakvih promjena ni u njemu.
 6. Ništa od toga. Od rođenja imaš mk državljanstvo po majci te navodiš da si Srbin i nemaš dokumenata kojima bi dokazao suprotno.
 7. Stjecanje HR državljanstva na osnovu...

  Naravno da sa srpskom OI. BiH osobna - putovnica nisu potrebne. Najbolje izravno u grad u kojem ste rođeni jer preko GK to traje 6 mjeseci.
 8. Stjecanje HR državljanstva na osnovu...

  "srpski" rodni list vam služi samo na teritoriji Srbije,dok iz države rođenja se koristi u inozemstvu. Pored toga,a s obzirom na dvojno državljanstvo iz BiH vam je potrebno pored r lista državljanstvo te uvjerenje o neosuđivanosti,a iz mjesta rođenja.
 9. Stjecanje HR državljanstva na osnovu...

  Moguće je da nije bilo, ali da nigdje nije bilo je nemoguće. Matična knjiga učenika osnovne i srednje škole za oca pribaviti, isto i za vas, od njegovog oca prilog vojne-radnje knjižice, svjedodžbe i sl..... Svakako prilažete i te dokumente da se vidi da nije bilo rubrike o izjašnjavanju + dedini dokumenti u kojima isto ima....
 10. Stjecanje HR državljanstva na osnovu...

  Slabe šanse, ali uz dokaz da ste neosuđivani /MUP,sud/, dokazima /što više/ d je otac hrv narodnosti /javne isprave-vojna,radna knjižica, svjedodžbe, šk.diplome, indexi, razna uvjerenja, rodni-vjenčani listovi/ šanse su obećavajuće. Pored toga dokazi koji su nužni su vaša osobna deklaracija iz osnovne i srednje škole /matične knjige učenika iz škola/, prijava vašeg rođenja su nužni i obavezni dokumenti kao i sve naprijed navedeno.
 11. Sada imate privremeni boravak. Kada nakon proteka tog boravka /2 godine/ podnesete zahtjev za stalni boravak /prije toga sklopiti brak sa Hr državljaninom/ i isti vam se odobri imate mogućnost zatražiti državljanstvo nakon proteka od 5 godina računajući od dana odobrenja stalnog boravka.
 12. Niti po čl.16 jer niste Hrvat po narodnosti. Prijavljivati se naravno morate kao i svi ostali stranci koji privremeno borave u EU-HR. Pošaljite u inbox rad odvjetnika, odnosno odgovor nadležnog ministarstva.
 13. Nemate uvjeta niti po čl.11 jer ste potomak iseljenika koji je iselio na prostor bivše SFRJ što je smetnja,a također nisu ispunjeni uvjeti niti po bilo kojoj drugoj osnovi.
 14. Koje je državljanstvo imala majka u trenutku vašeg rođenja?
 15. Hrvatsko drzavljanstvo, pripadnost hrvatskom narodu

  Imate li link gdje ste to pročitali? Mislim da citat nije ispravan.
×