Jump to content

bob25274

Korisnik
  • Broj objava

    594
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  • Osvojio dana

    8

bob25274 je na 8. veljače 2022 zadnji put osvojio dan.

Posjetitelji rado čitaju što bob25274 objavi!

Nedavni posjetitelji profila

7100 pregleda profila
  1. Već sam vam odgovorio te predlažem kontakt putem pp. Imate pravo vi na državljanstvo, uz određene uvjete, dok vaše dijete također bi ispunjavalo uvjete po porijeklu /jedan od roditelja/. Ukoliko se vama utvrdi državljanstvo, smatra se da ga imate od rođenja.
  2. Vremenski okvir ne postoji, čekanje po utvrđivanju državljanstva je trenutno do tri/četiri godine, dok, kod prijema između jedne i šest/sedam godina. Budite strpljivi, čim riješe predmet bit ćete obaviješteni. Da, uz dodatne određene pretpostavke. Za pobliže informacije javite se u pp uz kopiju vaše poruke ovdje.
  3. Malo prebivališta za stjecanje državljanstva, osim u slučaju hrvatske nacionalne pripadnosti.
  4. Ne. Potrebno je dokazati nacionalnu pripadnost sa 10-tak dokumenata, što osobnih što od oba ili jednog roditelja. Djedovi dokumenti mogu biti plus.
  5. Kada je bratić rođen i da li roditelji imaju hrvatsko državljanstvo? Čeka se u nekim slučajevima 6,7 godina.
  6. Koje državljanstvo imaju roditelji? Za potrebe korištenja po inostranstvu isključivo rodni list iz države rođenja, dok rodni list iz Hrvatske može poslužiti samo za potrebe u RH.
  7. Poštovani,

    već duže vrijeme pratim Vaše odgovore na forumu i mogu samo iskazati veliko poštovanje na pomoći koju pružate, očito velikim znanjem i iskustvom.

    U nedoumici sam imam li osnova za državljanstvo RH temeljem čl.5, t.2?

    Rođen sam u Beogradu 1972. Majka mi je državljanka Hrvatske od rođenja 1949. u Zadru. Hrvatica je, kao i njeni roditelji i svi u obitelji. I sam se deklariram kao pripadnik Hrvatskog naroda. Državljanin Srbije, ne znam kad je upisano ni po kom osnovu. Roditelji različitih republičkih državljanstava, nisu imali sporazum u trenutku mog rođenja, niti im je iko to rekao. Imam li osnova za utvrđivanje državljanstva RH? Radije bih iskoristio tu lakšu mogućnost do kraja godine, nego po čl.16,osim ako ne moram. Zakazan mi je termin 25.10.2021 u Veleposlanstvu u Beogradu, pa Vas molim za mišljenje.

    lp, Iggy

    1. bob25274

      bob25274

      Ne znam jesam li vam odgovorio na ovu poruku....

      Ukoliko nisam javite...

    2. Iggy72

      Iggy72

      Jeste, hvala na odgovoru. Javljam vam se uskoro sa informacijama o prikupljenoj dokumentaciji.

    3. bob25274

      bob25274

      U redu. 

      Odgovorio sam vam i u vezi predaje zahtjeva. Po tome, samo konzulat, ali, nema to nikakve veze osim malo više vremena i čekanja. 

  8. Rodjen Sam u Slavonskom Brodu 1984 God. I bio do 1991 God., imam li pravo na hrvatsko drzevljanstvo? 

  9. Pišite mail Ministarstvu vanjskih i europskih poslova, predstavku na info mail, navedite koji Konzulat ne odgovara na pitanja, pozive telefonom i sl, odmah će se reagirati. Mail je ovaj: konzularni.poslovi@mvep.hr Javite povratno da li je bilo uspješno....
  10. @pedjas nema rok 31.12.2021. jer su mu OBA roditelja hr državljani. Teško je sa Konzulatima, ali u Pol.postoji neće zaprimiti zahtjev jer je prebivalište ili boravak izvan RH.
  11. Može. Ne baš 5 god da stoji negdje , ali postupci traju između jedne i šest godina.
  12. Poštovani, Ne znam da li sam vam već odgovorio na upit.....
  13. Ima. Potrebno podnijeti zahtjev za utvrđivanje državljanstva pri Konzulatu RH u Beogradu. Čl.5 st 2 zakona o državljanstvu,rok 31.12.'21.
  14. Ako je po narodnosti pitat će vas osnovna životna pitanja i cijeniti vaš doprinos prema gajenju hrvatske nacionalne manjine u Srbiji, te ostala općenita pitanja, naravno uz pisane dokaze o pripadnosti vas, oba i/ili jednog roditelja od rođenja na dalje. Neće to biti skoro, možda za oko godinu dana. Ukupno trajanje između jedne i šest godina.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija