Jump to content

bob25274

Korisnik
 • Broj objava

  236
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 • Osvojio dana

  4

bob25274 je zadnji put osvojio dan lipanj 11 2016

bob25274 objavljuje sadržaj koji korisnici cijene!

4 pratitelja

O bob25274

 • Rang
  Veteran

Nedavni posjetitelji profila

3277 pregleda profila
 1. Ako ste HR državljanin od 1997.i to prema pripadnosti HR narodu nema razloga da vaš mll.sin bude odbijen,ako se nije izjašnjavao drugačije nego što je-Hrvat ako je negdje i pitan o nac.deklaraciji.
 2. Naknadni upis u knjigu drzavljana HR

  Ukoliko ste imali prebivalište i vi i otac u trenutku vašeg rođenja u tadašnjoj SR Hrvatskoj, te niste upisani u knjige državljana u BiH /Bihaću/ do 08.10.1991. niti ste imali bilo koje drugo državljanstvo u sastavu tadašnje državne zajednice SFRJ /eventualno po majci/ imate pravo na hrvatsko državljanstvo, treba podnijeti zahtjev za utvrđivanje državljanstva. Za eventualna dodatna pojašnjenja javite se u inbox.
 3. vožnja auta sa stranom vozačkom

  Carinski prekršaj,hrvatski državljanin ne može upravljati tuđim vozilom u Hrvatskoj, nebitno prelazi li se GP ili ne,a pogotovo ne može ukoliko ima zdravstveno osiguranje RH.
 4. Prigovor na oduzimanje vozacke dozvole

  Nego šta, rade po šemskim zaključcima i samo mijenjaju osobne podatke, dok su zaboravili izmjenu dana privremene mjere ispraviti sa 1 na 8. Idite što prije, to vam je cijelih sedam dana, puno zna biti nekada.
 5. Stjecanje HR državljanstva na osnovu...

  Poštovani, Do izmjene zakonskih odredbi ove godine , a po pitanju apliciranja po osnovu iseljeništva iz RH neće doći. Pema trenutno vrijedećem Zakonu potomci iseljenika i sada mogu za isto aplicirati a ukoliko ispunjavaju odrešene uvjete kao što su iseljenje prije 08.10.1991.godine, te da se iseljenje ne odnosi na bivše republike SFRJ uz ostale dokaze i činjenice koje nalaže predmetni zakon, te propisi. Za dodatna pojašnjenja pregledajte Zakon o hrv.državljanstvu.
 6. Stjecanje HR državljanstva na osnovu...

  girl1984, podnesite zahtjev za primitak u državljanstvo prema pripadnosi hrvatskom narodu.Uz zahtjev detaljno obrazložite vaš životni tok u životopisu /autobiografiji/ da ste i zaista odgajani u duhu katoličanstva, te da je majka trpjela posljedice iz tih razloga 90-tih godina. Vaša matična zemlja je RH i vašem zahtjevu se može pozitivno udovoljiti. Ukoliko zahtjev predajete putem GK RG Beograd taksa se plaća kod podnošenja zahtjeva. Predlažem da pokušate, uvjeti su vam solidni a dokumenti su starijih datuma osim r.lista Srbijeprema novom Zakonu o matičnim knjigama Srbije od 01/2019.
 7. Prigovor na oduzimanje vozacke dozvole

  Apsolutno. Blaža primjena zakona, neupućenost stranke u novi zakon i sl u ovom slučaju se može na vas primijeniti.
 8. Postovani, htjela bih podnijeti zahtjev za HR drzavljanstvo koje je moja sestra 1995 god dobila na osnovu ocevog boravista tj studiranja na zagrebackom sveucilistu 1970-1972 god.  Rodjena sam 1970 god BiH i boravim na teritoriji BiH. Ona je rodjena 1965 i boravila je takodjer na teritoriji BiH Da li bi mogla se pozvati na sestrin primitak HR drzavljanstva, koji se zakoni odnose u ovom slucaju, da li se nesto promjenilo, koji je postupak

  1. bob25274

   bob25274

   Poštovani,

    

   Kako niti danas zakon ne propisuje da se državljanstvo može dobiti na osnovi očevog boravišta u RH tj.studiranja u Zagreu kako navodite, nije bilo zakonske mogućnosti da stekne vaša sestra državljanstvo po toj osnovi.

    

   Kako ona nije stekla po toj osnovi ne možete niti vi, a niti državčjanstvo sestre nema utjecaja na vas jer se radilo o njenim uvjetima za primitak a ne vašim.

   Vjerojatno je isto stekla 1995.kako navodite, a prema pripadnosti hr narodu oca i sl, uz naravno sve pisane dokaze po izjašnjavanju iz pravnog prometa. Temeljem toga kontaktirajte sestru te točno vidite o kakvoj proceduri se radilo te koje dokmente je priložila uz zahtjev. Ponovit ćemo, očev boravak niti njegov studij u RH nije apsolutno bila mogućnost pozitivnog okončanja postupka primitka u drž.RH. Javite se povratno.

 9. Stjecanje HR državljanstva na osnovu...

  Kako nemate rješenje o primitku u rukama suludo je pričati o bilo kojim drugim tadnjama koje predstoje iza primitka pozitivnog rješenja. Dostava se vrši diplomatskim putem,u originalnim dokumentima,nilakav fax, mail itd se ne primjenjuju. Ne može vam se uručiti fax rješenje već isključivo izvornik. To što Vama treba putovnica 01.04. je "drugi par rukava". Budite sretni i pozitivnom rješenju makar ono prispijelo i za npr.5 mjeseci. Stiže se sve u životu.
 10. Imam li pravo na HR Državljanstvo po roditelju.

  Ne, samo osobnu deklaraciju, sve dokumente koje navodite jer je vaša osobna nacionalna deklaracija koja je starijeg datuma hrvatska. Pročitajte pobliže uvdje https://www.zakon.hr/z/446/Zakon-o-hrvatskom-državljanstvu
 11. Imam li pravo na HR Državljanstvo po roditelju.

  Upravo je jedna od smetnji što vam je utvrđeno državljanstvo RS 1982., odnosno prije 08.10.1991. Da je utvrđeno nakon tog datuma, a otac eventualno upisan u knjige državljana RH u mjestu rođenja /također uvjet da je živio u RH 1947/8/ i njegovi roditelji porijeklom iz RH bilo bi osnova sukladno članku 30.stavku 1. Zakona o državljanstvu. Ovako, na žalost ne.
 12. Stjecanje HR državljanstva na osnovu...

  Što se tiče državnih matica, te knjiga državljana nije se ništa mijenjalo skoro. Ukoliko Vaše prebivalište, niti rođenje nije na teritoriju RH po pozitivnom rješenju o primitku u HR državljanstvo, a nakon prijema istog po proteku od 30 dana možete podići domovnicu u vama najbližem matičnom uredu. Upis vrši Matični ured Centar - Zagreb, Ilica 25, a a informaciju da li su izvršili upis možete dobiti putem tel. 01/610-15-44, ali nakon navedenog roka /30 dana od prijema rjšenja*. Prvo provjerite, pa idite u matični ured.
 13. Stjecanje HR državljanstva na osnovu...

  Onda uvjeta nema,a na Izvodu iz matične knjige rođenih je greška. Ukoliko je upis u knjigama državljana postojan,te verificiran moguće je izdavanje domovnice.
 14. Stjecanje HR državljanstva na osnovu...

  Njegovi roditelji su rođeni gdje?
 15. Stjecanje HR državljanstva na osnovu...

  Ok,samo se naoružajte strpljenjem, doći će i vaš slučaj na red, a požurnicu još nemojte, to tek za oko još 6 mjeseci ako se do tada ništa "ne dogodi".
×