Jump to content

bob25274

Korisnik
 • Broj objava

  278
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 • Osvojio dana

  4

bob25274 je zadnji put osvojio dan lipanj 11 2016

bob25274 objavljuje sadržaj koji korisnici cijene!

4 pratitelja

O bob25274

 • Rang
  Veteran

Nedavni posjetitelji profila

3452 pregleda profila
 1. Naknadni upis u knjigu drzavljana HR

  Moguće je da bi utvrđivanje prošlo pozitivno ukoliko je prebivalište bar jednog od roditelja u trenutku vašeg rođenja bilo u SRH. Majka vas je do punoljetnosti mogla upisati u knjige državljana tadašnje SRH.
 2. Stjecanje HR državljanstva na osnovu...

  Osjećaj je jedno, dokumenti su drugo. Nema uvjeta.
 3. Stjecanje HR državljanstva na osnovu...

  Sa popisa stanovništa se smatraju relevantnima ali vi ih nemate jer Zavod za statistiku to ne izdaje. U toj situaciji možete podnijeti zahtjev ali su šanse skoro nikakve na žalost.....
 4. Stjecanje HR državljanstva na osnovu...

  Možete pokušati ali će se insistirati na vašim osobnim dokumentima u kojima je izjašnjavanje. To nemate. Nepisano pravilo i uvjet je narodnost oca,a koja nije hrvatska....
 5. Stjecanje HR državljanstva na osnovu...

  Uvjeta nema, otac nije hr narodnosti.
 6. Jedino ako dokaže da je Hrvatica. Tj da ste Hrvat po deklaraciji Vi kao otac jer nju nije niko pitao šta je po narodnosti. Drugačije ne.
 7. U vel.nema šta bit novog,nego put po d noge i u VK. Ukoliko želiš pomoć (posredovanje) javi se u inbox.
 8. Samo rođenje u RH nije dovoljan uvjet nikada bio, čitaj dalje isti zakon. Rođenjem, uz...to...to...i to. Roditelji se jesu sporazumjeli, to vidi u mjestu rođenja kod matičara u spisu.Jer da nisu dali bi ti domovnicu, ovak nema uvjeta. Oni su to zaboravili i da nisu zaboravili i da je pisao ured-bolnica opet postoji tamo potpis oba roditelja, jer su matičari davali potpis ovdje,potpis tamo..nitko ništa nije čitao kao niti danas.Žurba je to i eto sada nemogućnosti na žalost.
 9. Po čemu ste sigurni? To je bilo uobičajeno...
 10. A ako postoji zapisnička izjava roditelja kojim su se sporazumjeli da državljanstvo djeteta bude po ocu,tj.Srbije?
 11. Šta kažu u matičnom u Vinkovcima?
 12. Na žalost ništa,osim ako nise hrvatske narodnosti. Predmetno rješenje iako datira iz 1998.godine daje podatak da vam je tada utvrđeno državljanstvo Srbije po majci,ali se takav upis smatra utvrđen državljanstvom od trenutka vašeg rođenja,odnosno od 1979.godine. Kako se prema Zakonu o državljanstvu SFRJ i svih republika ponaosob nije moglo imati više od jednog republičkog državljanstva , u vašem slučaju uvjeti nisu ispunjeni po navedenoj odredbi.
 13. Potrebno je izvršiti uvid u Izvod iz MKR za Vas,te vidjeti ima li sporazuma roditelja o određivanju republičkog državljanstva za Vas iz 1979. Napamet se ne može dati odgovor.
 14. Samo ukoliko dokažete da ste se izjašnjavali Hrvatima. Prebivalište od prije više ne može poslužit u tu svrhu.
 15. Stjecanje HR državljanstva na osnovu...

  Ne.Trebalo je do 01.03., ali se odužilo.....
×