Jump to content

bob25274

Korisnik
 • Broj objava

  250
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 • Osvojio dana

  4

bob25274 je zadnji put osvojio dan lipanj 11 2016

bob25274 objavljuje sadržaj koji korisnici cijene!

4 pratitelja

O bob25274

 • Rang
  Veteran

Nedavni posjetitelji profila

3327 pregleda profila
 1. Stjecanje HR državljanstva na osnovu...

  Šta god Vi napisali oni imaju šemsku poruku za odgovaranje, jer , niste jedini koji im se obraćaju,primaju dostav upita,molbi,požurnica i sl.
 2. Stjecanje HR državljanstva na osnovu...

  Kako i navodite, sve je još neizvjesno. Ukoliko su ispunjeni svi vjeti očekujte rješenje za max 6 mjeseci.
 3. Naknadni upis u knjigu drzavljana HR

  Naravno, ali samo u slučaju ukoliko drugi roditelj nije bio državljanin republike rođenja gdje su se roditelji u tom slučaju mogli sporazumnom izjavom opredijeliti koje će državljanstvo dijete imati /republičko/ nakon rođenja. Sve te činjenice treba provjeriti u mjestu rođenja kako vaše supruge, tako i njenog oca. Za eventualnu pomoć javite se u inbox...
 4. Naknadni upis u knjigu drzavljana HR

  Vi se smatrate državljaninom BiH od rođenja budući da je odaslana obavijest iz matičnog ureda Beli manastir u BiH u mjesto rođenja i državljanstva oca, a po propisima koji su bili vrijedeći 1967.godine kada ste se rodili. Prebivalište u SRH do 1977 ne znači ništa, narodnost oba roditelja je nehrvatska, uvjeta za državljanstvo nema. Vaše posjete,utakmice, šoping po RH povremeno nije zakonom predviđen kao olakšica gdje bi vam se dalo državljanstvo, a niti činjenica da biste u budućnosti osnovali tvrtku,te zaposlili ljude.
 5. Stjecanje HR državljanstva na osnovu...

  Ne. Morate živjeti u RH 5-8 godina kontinuirano i stalno da bi dobili državljanstvo po braku sa HR državljaninom.
 6. HR drzavljanstvo na osnovu rodenja

  Što više dokaza o pripadnosti HN to bolje. Nije pisano ali nepisano je pravilo da će se odlučivati prema narodnosti oca, dok ukoliko otac nije HN malo teže se donose poz odluke.....
 7. Sticanje hrvatskog drzavljanstva posle punoletstva

  To provjeravate pri matičnom uredu Beograd i uz uvid u uvjerenje o držvljanstvu Srbije-osnova upisa...treba pisati prijem u državljanstvo rješenjem MUP-a R Srbije broj....ako se radilo po zakonskim propisima. Također, roditelji su se mogli sporazumjeti da li ćete imati državljanstvo tadašnje SRH ili SRS, i to provjerite pri matičnom uredu u spisu rođenja.
 8. HR drzavljanstvo na osnovu rodenja

  Poštovana, kada suprug izvrši naknadni upis u knjige državljana /bubući da su iste nestale tokom rata/ smatrat će se državljaninom RH od rođenja, te će posljedično kako on, tako i djeca imati HR državljanstvo jer su i danas maloljetna. Za sve to je potrebno podnijeti zahtjeve uz prilog odgovarajućih dokumenata. Za eventualna dodatna pitanja javite se u inbox..
 9. Sticanje hrvatskog drzavljanstva posle punoletstva

  Provjerite u uvjerenju u državljanstvu Srbije kada ste isto stekli.Ukoliko isto niste stekli do 08.10.1991.godine, a matični ured Beograd je odaslao obavijest poradi upisa u knjige državljana tadašanje SR HRvatske u mjesto rođenja i državljanstva oca , te je otac bio državljanin i u trenutku kada ste se vi rodili i sada ispunjavate uvjet za naknadnim upisom u knjige državljana RH. Što se tiče novog zakona, on ne mijenja stvari u odnosu na Vaš upit i situaciju, a narodnost ne igra ulogu u ovom postupku.
 10. HR drzavljanstvo na osnovu rodenja

  Da,o kratkotrajnom, formalnosti radi i predaje zahtjeva.
 11. HR drzavljanstvo na osnovu rodenja

  Privremeni boravak se može prijaviti i neposredno prije predaje zahtjeva u Hrvatskoj uz osobu sa prbivalištem u RH.
 12. Ako ste HR državljanin od 1997.i to prema pripadnosti HR narodu nema razloga da vaš mll.sin bude odbijen,ako se nije izjašnjavao drugačije nego što je-Hrvat ako je negdje i pitan o nac.deklaraciji.
 13. Naknadni upis u knjigu drzavljana HR

  Ukoliko ste imali prebivalište i vi i otac u trenutku vašeg rođenja u tadašnjoj SR Hrvatskoj, te niste upisani u knjige državljana u BiH /Bihaću/ do 08.10.1991. niti ste imali bilo koje drugo državljanstvo u sastavu tadašnje državne zajednice SFRJ /eventualno po majci/ imate pravo na hrvatsko državljanstvo, treba podnijeti zahtjev za utvrđivanje državljanstva. Za eventualna dodatna pojašnjenja javite se u inbox.
 14. vožnja auta sa stranom vozačkom

  Carinski prekršaj,hrvatski državljanin ne može upravljati tuđim vozilom u Hrvatskoj, nebitno prelazi li se GP ili ne,a pogotovo ne može ukoliko ima zdravstveno osiguranje RH.
 15. Prigovor na oduzimanje vozacke dozvole

  Nego šta, rade po šemskim zaključcima i samo mijenjaju osobne podatke, dok su zaboravili izmjenu dana privremene mjere ispraviti sa 1 na 8. Idite što prije, to vam je cijelih sedam dana, puno zna biti nekada.
×