Jump to content

sudan

Korisnik
  • Broj objava

    11
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je sudan objavio

  1. .počeo bi raditi u zastitarskoj firmi ,nemam obuku.Oni Ce me poslati prvo na liječnički kasnije tečaj i tek kasnije ispit.Ukoliko iz nekog razloga se sve to odulji,a meni ne odgovaraju uvjeti rada,i odlučim otići prije nego sto sam položio zavrsni ispit,da li me mup kazneno goni?naravno ja firmi vratim novce koji su uložili u mene,ali zanima me da li bi ja imao problema sa MUP om?
  2. ok hvala..sve mi je jasno..ja nemam pravo na stanku ali drugi iz kolektiva imaju pravo na stanku jer su na puno vrijeme..
  3. jer u ugovoru stoji da je stanka prema zakonu o radu čl.73..dakle po tome zakonu se nema pravo na stanku?ne radim kod vishe poslodavaca
  4. radim na prijavu 5,4 sata,dakle nepuno radno vrijeme....koliko pravo na stanku tj pauzu imam? lijep pozdrav
  5. u jacim firmama gdje sam radio striktnije se poštivao ugovor..
  6. ma ja vam radim u pekari na sezonskoj lokaciji koja posluje samo u srcu sezone...vlasnik je rekao da bez obzira sto pise u ugovoru da samo kažem kada zelim ici i da ce mi staviti ugovor sa tim datumom.da to tako samo piše u ugovoru,mjesec dana otkazni rok itd..u ugovoru su i neke druge stavke tipa pravo na pauzu koje uopče nemam itd.....dakle trebam samo vjerovati vlasniku....a sto cu bez novaca ne mogu zivjeti..a negdje moram raditi..
  7. moim vas imam josh jedno pitanje!!kako je moguce da je otkazni rok mjesec dana a radim tako malo ,samo sezonski...gdje god sam radio sezonski čak i u velikim firmama otkazni rok je bio petnest dana??sto nije po zakonu petnest dana??
  8. molim vas da mi kažete da li taj sporazumni otkaz se mora napisati 30 dana prije ,ili i nekoliko dana prije nego sto odem?
  9. molim vas za pomoc!!potpisao sam ugovor na tri mjeseca,međutim rekao sam poslodavcu da mi to ne odgovara zato sto ja trebam neshto ranije prekinuti ugovor radi drugog posla.onda mi je poslodavac rekao da nema veze sto pise tri mjeseca kad budem htjeti ici ca samo cu reci nekoliko dana prije i to nije problem..međutim sada citam ugovor o radu i tamo piše da 30 dana prije moram reci da idem ca.odnosno to je otkazni rok..sto da radim?da i da vjerujem posodavcu ili moram neki otkazni rok potpisati..jako mi je bitno jer pod obavezno prelazim na drugi posao..Pozdrav
  10. poštovani, radim kao aistent na nastavi u osnovnim školama djeci sa posebnim potrebama.U ugovoru o djelu između ostaloga piše da se plača po satnici,međutim u ugovoru nije naznačeno ukoliko nema djeteta u školi iz nekoga razloga da neću biti plačen.Međutim pošto je mala satnica jer dijete je u nižim razredima i često ga nema u školi ja sam sokoro nikako plačen. Drugo, piše da naručetelj posla (županija) asistentu(meni) ima obavezu plačati dobrinose i porez na moj rad.Da li to znači da ja ostvarujem pravo povrata poreza?Jer meni županija neda povrat poreza.I kakve doprinose su oni obavezni uplačivati za mene,ako ja nisam prijavljen i nemam radni staž.a ugovoru upravo to piše! Da li mi možete pojasniti moja prava? Lp
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija