Jump to content

kekemax

Korisnik
  • Broj objava

    7
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Izgleda da je potrebno podnijeti prigovor treće osobe zbog nedopuštene ovrhe, ima li tko predložak ili zna gdje ga nabaviti- uprkos upornom traženju po webu nisam našao nijedan primjer. Vrijeme prolazi... Unaprijed hvala
  2. Molim savjet: u postupku ovrhe sudski je izvršitelj popisao pokretnine u stanu koji je u vlasništvu moje majke, a koji dijelimo majka, ja i moj sin, iako ne živimo u zajedničko kućanstvu. Popisane su pokretnine vlasništvo mog sina koji o tome posjeduje valjane račune, no izvršitelj ih je, iako upozoren, ipak popisao uz prijetnje policijom. Uputio me je da - nije mi jasno sin ili ja - podnesemo prigovor zbog "nedopustivosti ovrhe". Tko taj prigovor treba podnijeti sin, ja ili obojica? Molim za savjet i eventualni predložak prigovora, jer nisam u mogućnosti platiti odvjetnika. Iskreno toliko. Unaprijed hvala.
  3. Pozdrav, država u kojoj netko nekažnjeno imputira nekome izigravanje zakona zbog traženja savjeta svakako ima ozbiljnih razloga za zabrinutost, naročito na području zdravstva (psihičkog. Nazdravlje!
  4. Pozdrav, nažalost ni jedno od navedenog nije točno. U PUZ-u sam bio, potpisao izjavu da vozilo nije moje od 2006. i oni će je dostaviti sudu i bla,bla, lijepo se pozdravismo. Nakon toga sam na šalteru pokušao izvršiti prijenos vozila na sina, no zabrana otuđenja je već u kompjuteru, i oni ne mogu učiniti ništa dok sa suda, valjda za 2-3 godine, ne stigne brisanje zabrane. To je, dragi moji supatnici, informatizacija i veliki napredak u životima svih nas, e-Hrvatska i slična dobra koja nas čekaju u EU. Sjetite se toga na dan izbora..., i stavite ruke u džepove, za svaki slučaj.
  5. Pozdrav, 2006. darovao sam sinu vozilo neregistrirano od 2003. i darovni ugovor ovjerio kod bilježnika. Svi papiri vozila ostali su na mene, jer vozilo nikada nije registrirano na sina, tj. uopće nije registrirano od 2003. Prije tjedan dana sin je uz moju suglasnost registrirao vozilo na moje ime, s namjerom da sačuvamo bonus što nam iz više razloga, ovdje nevažnih, nije uspjelo. Danas sam dobio poziv u PUZ, da donesem prometnu dozvolu i knjižicu vozila radi upisa zabrane otuđenja, iako naglašavam da od 2006. nisam vlasnik ja, već moj sin temeljem darovnog ugovora registriranog kod javnog bilježnika. Pretpostavljam da se radi o nekom mojem starom dugu poreznoj ili ovrsi. Što mi je činiti, kako bi sin mogao nesmetano registrirati vozilo na svoje ime, jer ja nisam vlasnik, iako dokumenti glase na mene? Unaprijed hvala na pomoći.
  6. Meni je u petak, 05.09.2008, oduzeta vozačka dozvola zbog 1,20 promila, a na Prekršajnom nalogu (ne obveznom, već samo Prekršajnom nalogu), izrečena mi je novčana kazna od 2.000 kn, i zaštitna mjera oduzimanja vozačke dozvole na 9 (devet!!!) mjeseci, temeljeno na čl. 58 stavak 1. Prekršajnog zakona, sve na jednom obrascu. Izdana mi je i uplatnica na 2.000 kn. Nije mi jasno gdje je sad tu gore spomenuta rupa u zakonu, a ako postoji kako da je iskoristim? Unaprijed hvala na odgovoru.
  7. Molim savjet: 06.07.2007 pauk mi je odnio vozilo parkirano na zabranjenom mjestu. o7.07.2008 (godinu i jedan dan kasnije) javna bilježnica (oznaka PRIMLJENO 07.07.2008 u 4 primjerka 2 priloga) prima priloge ovrhovoditelja, i dostavlja mi Prijedlog za ovrhu datiran 14.07.2008, koji sam primio 17.07.2008. Kako je od dana odnošenja vozila paukom do dana primitka Prijedloga ovrhovoditelja od javne bilježnice prošlo više od jedne godine, a zatim i dostave Prijedloga ovršeniku, zanima me je li nastupila zastara, a ako nije što mi je činiti? Unaprijed zahvaljujem na savjetu.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija