Jump to content

Jeny68

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Pozdrav, Molila bih za pomoć. Danas mi je na mejl došlo rješenje od HZZ-a da nisam dostavila dokaz o razlogu prestanka radnog odnosa radi dobivanja naknade. Na HZZ sam uredno predala odluku o poslovnom otkazu u kojem je navedeno da mi je otkazni rok mjesec i 2 tjedna. Da li netko možda zna šta im trebam odnijeti kao dokaz o poslovnom otkazu, odjavu sa mirovinskog gdje to piše? Sve sam uredno predala na lokalnom HZZ, i kopiju odjave sa mirovinskog, ali mi je bilo čudno kako mi je na odluci 28.11.2017. datum odluke, a referentica me tražila da napišem da sam to primila 1.12.2017. Ja sam tako napisala jer sam mislila da to njima nešto treba, makar bi je to bilo jako čudno. Da li je netko imao s tim iskustva? Hvala
  2. Poštovani, Hvala vam svima na odgovorima i angažmanu. Kasno navečer nazvala me policija i dala mi podatak o navedenom nasilniku. Budući da mi se prezime učinilo jako poznatim razgovarala sam susjedima u zgradi koji su mi svi potvrdili da je navedena osoba teški nasilnik i da non stop svima radi probleme u zgradi i oko nje, odnosno ponaša se krajnje bahato i prijeteće za bilo koga živog tko mu se nađe blizu i ne pokori mu se. Da bi stvar bila gora navedena osoba je član određene stranke, porezni dužnik na listi srama, i zaštićen je i nitko mu ništa ne može osim da pobjegne kad mu se nađe u blizini. Policija mi je rekla da ne mogu podnijeti prekršajnu prijavu jer se da nema elemenata javnosti, odnosno svjedoka i neka pokrenem privatnu tužbu. Kako sam bez posla jednostavno nemam novaca za angažiranje odvjetnika, a s druge strane strah me podnašat kaznenu prijavu jer je jedino što imam taj auto i nemam novaca da ga popravljam kad ga taj divljak bude htio razbiti, a sigurno će pokušati. Ne znam doista šta da radim, pitala sam susjede da se udružimo i spriječimo to nasilje, ali svi se boje i nitko ne želi ništa poduzeti.
  3. Molila bih za pomoć. Danas mi se desio užasan događaj u kojem me izvjesni čovjek pokušao napasti na privatnom parkiralištu iza zgrade pri tome pokušajući mi razbiti prozor na autu i auto kako bi došao do mene i mlatio me. Navedeni divljak je tvrdio da sam mu zapriječila izlazak s parkinga, što nikako nije bila istina, te je nakon što sam mu odbrusila došao do mojeg auta i pokušao otkinuti kvaku na autu i porazbijati prozore na autu jer sam se od straha za svoj život zaključala u auto. Prijetio mi je da će me pronaći da ću vidjeti svojeg Boga i da će mi probušiti gume na autu. Potom se namjerno očešao o moj auto i ogulio mi vrata, te je ponovno izašao iz auta slikao moj auto i divljački zaprijetio da ću mu platiti svu štetu na autu. Ja sam dotle pozvala policiju i ostala sjediti u svojem autu dok nije došla, dok se on pokupio prije dolaska policije. Policija je došla, napravila zapisnik i rekla da će podnijeti prekršajnu prijavu i da će otići doma do njega, a meni da će dojaviti njegove podatke da ga mogu privatno tužiti. Prometna policija nije htjela doći jer da se ne radi o javnoj površini. Što se sad dalje dešava? Molila bih za pomoć :tuzan:
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija