Jump to content

skromna

Korisnik
  • Broj objava

    8
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Da li sud u slučaju zastare prekida postupak po službenoj dužnosti? Što ako u rješenju piše da je sud odlučivo u 5.mj.2013.?(ako uopće postoji takva mogućnost). Kako se u tom slučaju poziva na zastaru? Kome se obratiti? Na koga adresirati žalbu na presudu? Istom sudu koji je presudu donio ili Visokom prekršajnom sudu? Hvala Vam puno.
  2. Što to znači zastara za VOĐENJE prekršajnog postupka, tj.što se podrazumjeva pod vođenjem? Nije mi jasna ta odredba. Da li to znači da ako u roku 4 godine od počinjenja prekšaja, ako nije donesena pravmoćna odluka, nastupa zastara? Ako je on počinio prekršaj u veljači 2009., da li to znači da će u veljači 2013.nastupiti zastara ako do tada ne bude donesena pravomoćna odluka?
  3. Hvala Vam na odgovoru. Molim Vas da mi još samo odgovorite na pitanje koje sam pitala u prvom postu, ali mi niste odgovorili. Dakle, prijatelj je počinio prekršaj u veljači 2009., nakon 2/3 mj stiže mu kazna. Podnio je prigovor. Od tada (dakle negdje 5.mj.2009.) pa sve do 9.mj 2012.nije dobio ništa od suda. Tek u 9.mj (znači više od tri godine od dobivanja kazne) dobiva poziv da se izjasni u postupku pred sudom. Da li je možda nastupila zastara? On se odazvao pozivu suda. Sredinom 10.mj.2012. stiže mu presuda. Podnijet će žalbu. Da li postoji kakva relativna zastara i kada bi(je) nastupila? Da li postoji apsolutna zastara koja se računa od početka postupka i koliko iznosi ako postoji, i kada bi nastupila? Hvala još jednom na svemu.
  4. Hvala Vam puno na Vašem izdvojenom vremenu. Imam još samo ova dva pitanja i obećajem da neću više smetati. Zanima me ako podnese žalbu, da li postoji mogućnost da mu se kazna poveća nakon rješenja o žalbi ili da mu odrede još neke dodatne troškove? Što Vi mislite, da li ima ikakvog smisla podnjeti žalbu i tražiti smanjenje novčane kazne i smanjenje trajanja zaštitne mjere privremenog oduzimanja vozačke dozvole(koja iznosi 4 mj)?
  5. Da li bi mogao u žalbi tražiti umjesto novčane kazne od 3000,00 kn da mu zamijene novčanu kaznu društveno korisnim radom? Ili barem dio kazne, a dio da ostane u novčana kazna, s obzirom da nema novaca za platiti kaznu. Da li bi mogao u žalbi navesti da mu se umjesto oduzimanja vozačke dozvole izrekne sigurnosna mjera uvjetna osuda?
  6. Molim Vas, možete li malo precizirati? Postoji mogućnost da sud smanji novčanu kaznu? Hoćete reći da mu se umjesto oduzimanja vozačke dozvole može izreći zaštitna mjera? Što predlažete da napiše u žalbi? Unaprijed zahvaljujem.
  7. Poštovani, prijatelj je upravljao vozilom u alkoholiziranom stanju. Vozio je lagano, propisno, ali 500 m od kuće zaustavila ga je policija. Priznao je da je popio 5-6 gemišta, i pokušao se dogovoriti s policajcima. No, kako su policajci bili bahati i bezobrazni prema njemu, odbio je alkotest. (znam, najveća glupost koju je mogao napraviti!!) Nisu zahtjevali vađenje krvi iako im je on to spomenuo. To se desilo početkom veljače 2009. Stigla mu je kazna za nekih 2/3 mjeseca. (zahtjev za vađenje krvi nitko nije ni spominjao - kao da su ga policajci "zaboravili" unjeti u zapisnik) Novčana kazna je bila vrlo visoka, uz oduzimanje vozačke dozvole. Podnio je prigovor na rješenje. Više od 3 godine je postupak mirovao... Tek u listopadu 2012.stiže poziv na sud da se izjasni o tom prekršaju. Zanima me kada nastupa zastara? Otišao je na sud i priznao krivnju. Nije dobrog financijskog stanja, uzdržava djecu. Vozačka mu je potrebna za posao koji obavlja. No ipak, stiže mu presuda da je dužan platiti 3000 kn i još troškove postupka, i da će mu se oduzeti vozačka dozvola na 4.mj.. Sada ima pravo na žalbu u roku 8 dana. Što savjetujete? Da li da se žali na visinu kazne s obzirom da mu je paća mala? Da li se može žaliti da mu treba vozačka za posao?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija