Jump to content

jesenimagla

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Nisam dobila otkaz, nego sam dala otkaz. Postoji prijetnja izvanrednim otkazom, a za tako nešto nema temelja. No, ja bih izbjegla svaka uvlačenja u birokraciju. Saznala sam u međuvremenu da je moguće da u otkaznom roku pokuša na taj način. A znate li kad postaje otkaz službeni? Predala sam ga mailom i preporučeno poštom.
  2. Poštovani, Predala sam redovni otkaz ugovora o radu na neodređeno. Poslodavac planira izbjeći plaćanje otkaznog roka i godišnjeg odmora i dati mi izvanredni otkaza. Da li je moguće da on učini to s obzirom da meni traje otkazni rok, tj. da je otkazivanje ugovora krenulo s moje strane? Unaprijed zahvaljujem na vašem odgovoru, lijep pozdrav!
  3. Pozdrav, Moja situacija je ta da od 2007. vučem dug prema t-mobileu. 01.06.2012. u T-mobile centru rečeno mi je da moj dug sa kamatama i svime iznosi oko 2000kn (ne sjećam se točno, preko 2000kn nije bilo). Djeltanik mi je rekao da slijedećih cca 600kn kamate dolazi s 02.12.2012. U tom periodu (od nastanka duga na dalje) obaviještena sam od Hanžeković društva o svom dugovanju. U 9. mjesecu nisam uspjela koristiti bankovne kartice, u banci mi nisu dali drugi podatak osim da je legla ovrha iz fine i da odem k njima. Na računu nije bilo dovoljno sredstava za podmiriti dugovanje. Nisam otišla u finu, već u t-com jer to je jedino dugovanje koje imam i nisam htjela davati 50kn za informaciju da je ovrha od t-coma. S 05.10.2012. uplaćujem u t-com poslovnici svoj dug, iznosi oko 1700kn (računam da je ova razlika između duga koji mi je rečen da je oko 2000kn podmiren s računa kroz ovrhu). Pitam djelatnicu da li su s ovime podmirena sva moja dugovanja i kamate ili se treba još obratiti nekom, odvjetniku, sudu i dobivam odgovor da je sve ok i sva su dugovanja podmirena. Ponovno neki dan odlazim u banku gdje je i dalje sve blokirano, šalju me u finu, fina me šalje u t-com, a danas mi u t-comu kažu da imam još 700 i nešto kn dugovanja. Nisu sposobni reći za šta i tek nakon mog bezobraznog inzistiranja dobivam podatak da se radi o 350kn sudskog troška iz 2008. i 400 i nešto kn sudskih kamata s datumom 07.10.2012., dakle nakon moje uplate. T-com djelatnica kaže da je moja uplata knjižena 15.10.2012., imam potvrdu s datumom uplate koji sam navela. U društvu za zaštitu potrošača kažu da sam dužna platiti i tu kamatu koja je došla nakon zato što je ovršni postupak već pokrenut. Isto tako kažu da se cijela priča može otegnuti jer sam plaćala direktno t-comu i da sad treba ići slijed dopiski, koji može potrajati dok ne dođe do fine i dok ona ne zaustavi postupak. S tim da je moguće da će biti još kamata, a da me je t-com djelatnica mogla informirati o tome. Hanžekovići danas ne rade. Imam li točnu informaciju, jesam li dužna plaćati kamate stigle nakon uplate? Što se tiče cijele situacije i netočnih podataka koje sam dobila pri uplati duga, u strahu sam zbog novih cifri, novih kamata i ne znam kakvih troškova još, a ne želim suludo uplaćivati nešto ako mi nije dužnost. (Kakva divna lekcija za neodgovorno trošenje...)
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija