Jump to content

nana0405

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. apsolutna zastara, šest godina, relativna zastara tri godine, za relativnu se previše ne priča, treba podnijeti zahtjev nadležnoj općini tj. gradu za zastarom. Ukoliko nisu primane opomene i ako za to nemaju pisani trag tj. opomene sa povratnicom, moraju brisati sva potraživanja starija od šest godina. Priložite žalbu, obavezno, uz biljeg i pozovite se na apsolutnu i relativnu zastaru. Što se tiče troškova, to se odnosilo samo na opomene, ovrhe ne, znači nema više troškova opomena. A što se tiče starosti tvojih roditelja, na žalost, malo koja općina ili grad ima oslobađanje od plaćanja komunalne naknade zbog starosti - prema obiteljskom zakonu, djeca su ta koja moraju pomoći roditeljima.. Komunalna naknada i komunalni doprinos nemaju nikakve veze sa odvozom otpada, do su prihodi općine odnosno grada, plaćaju se za održavanje okoliša i ostalog npr. javne rasvjete, izgradnje infrastrukture.. Ni slučajno ne odustajte od žalbe, imate rok od 15 dana.
  2. Pozdrav, ja sam položila 03.11. posebni dio financije, od nas šestero koji su polagali financije dvoje je palo, a ostali su dosta padali eu. Sve ostalo je bilo lako proći. Bella, baš mi je drago zbog tebe , čestitam!
  3. pozdrav svima... danas položila dsi pošto su mi tu pomogli brojni vaši savjeti .. evo i nekoliko mojih... naučite, nemojte dolaziti a da bar osnovne stvari ne znate, svi su tamo ljudi i voljni vam pomoći ... al ne u stilu da ne znate razliku između pečata i štambilja... posebni dio financije, na pismenom ima razlike všs i sss, al na usmenom nema, svi sve morate znati o porezima, carini, objasniti sustav pdv... sa mnom bilo još dvoje u grupi, oboje pali... eu, ženskica je super, nadovezuje vas, puno i sama priča, ali objasnite bar osnovno o kriterijima za ulazak u eu, institucionalni trokut, pravna stečevina, valovi ulaska u eu... osnovno, sve ostalo ona ispriča, ustav sustav, sasvim ok, opet osnovno.. da se razumijemo, nešto znanja, nemojte dolaziti trošiti njihovo vrijeme i svoje.. nije strašno ali stvarno nije....
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija