Jump to content

Jozo&Jozo

Korisnik
  • Broj objava

    8
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Da li se ugovor sklopljen na vremenski period od 4 godine smatra kao i ugovor na neodređeno vrijeme? Hvala!
  2. Radi se o zastari potraživanja za uslugu odvoza smeća u vikendici. Poslali su opomenu pred ovrhu, ali bez specifikacije za koje godine postoji dug, pa sam im poslao prigovor na opomenu u kojem sam naveo da je naplata potraživanja za sve račune starije od godine dana koje oni ne navode u zastari. Njihov odgovor je, citiram: "Poštovani, temeljem vašeg dopisa i isticanjem zastare, dužni smo vam objasniti da se važe dugovanje ne može otpisati na temelju žalbe već se dugovanje otpisuje na temelju vjerodostojne, službene i pravomoćne isprave ili dokumenta od strane nadležnih tijela(revizija, sudsko riješenje,...). Kao pravna osoba dužni smo vam poslati opomenu za navedeno dugovanje(što smo i napravili), ako to ne platite dužni smo vam poslati ovrhu za isto. Nakon dobivene ovrhe imate pravo na žalbu nadležnim tijelima i po provedenom postupku dobivate pravomoćno riješenje prema kojem smo mi kao pravna osoba dužni postupiti. Poslali su mi i specifikaciju duga po godinama i on je od 2013. na ovamo. Zanima me Vaše mišljenje po ovome pitanju i što mi je činiti dalje. Hvala unaprijed!
  3. Zanima me da li trgovačko društvo (d..) smije promijeniti ugovor o radu iz određenog u neodređeno bez objave natječaja? Hvala!
  4. Pronašao sam deviznu knjižicu od pokojnog oca iz 1977. godine sa određenim iznosom DM na njoj! Zanima me ako netko zna postoji li način povratka tih novaca i gdje i kome se obratiti? Hvala unaprijed!
  5. Ispričavam se! zemljište je još uvijek upisano na prodavača-provjereno!
  6. Jel možete biti malo konkretniji? Da li se može poslati poštom taj prijedlog za upis prava vlasništva ili se mora osobno ići? Da li ga sami pišemo ili postoji obrazac? Što je potrebno od papira priložiti uz prijedlog? Zemljište se nalazi na moru, a mi smo iz Slavonije pa ako ne moramo ići tamo osobno bilo bi nam lakše, ali ako se mora nije problem! Gdje točno moramo ići? Gruntovnica? U rješenju o nasljeđivanju uz mamu smo još nas dvoje djece, ali smo sve ostavili mami i sada smo za to da zemljište ide također na mamu! Hvala Vam na brzom odgovoru!
  7. Poštovani, pokojni otac je kupio zemljište na moru, ali ga nikada nije preveo u gruntovnici na sebe tako da ni na ostavinskoj raspravi nismo mogli navesti to zemljište(postoji kupoprodajni ugovor)! Zanima me što mi je sada činiti, tj. kako sada upisati mamu kao vlasnicu jer bih ga prepisali na nju i započeli s legalizacijom kuće koja je izgrađena na tom zemljištu??? Hvala!
  8. Prije nekoliko dana puštena je mjenica na OPG, a kako nije bilo novca na računu OPG-a sjeli su na račun vlasnika Opg-a i kako se ni tamo nisu mogli naplatiti zanima me jel smije ta firma uzeti ovrhom voćnjak u vlasništvu nositelja Opg-a? Ako smije jel se može prenijeti voćnjak i zemljište na drugu osobu da bi se to spriječilo? Hvala na pomoći!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija