Jump to content

hep29

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. a recite mi molim Vas ako sa oni odluče darovati svoju kuću nekoj trečoj osobi da li njegova djeca iz prvog braka imaju pravo na nužni dio u toj kući,makar je vlasnik kuće žena koja s njime nema djecu,niti ima koga svoga živčega
  2. nije ona odvjetnica nego suprugova djrca iz prvog braka
  3. znači li to da ako ona odluči napisati ručno oporuku da pri čistoj svjsti i bla,bla,bla ostavlja to i to toj i toj osobi zakonski nema smisla je ako njen suprug nju nadživi on ma pravo raspolagati sa 1/2 kuće. I zanima me još ako se on odrekao svoga djela kuće i imaju napravljenu darovnicu i provedena je u papirima tako da je ona vlasnik kuće, postoji upis pod teretom da on ima pravo do svoje smrti biti u njoj, da li njegova djeca mogu to osporiti ako ona ostavi kuću nekome drugome nakon svoje i njegove smrti.
  4. Molio bih pomoč, ovako,od moga djeteta krsna kuma udata je za čovjeka koji ima svoju djecu iz prvog braka (ko za vraga obadvoje odvjetnici).odlučila je da bi nakon svoje smrti ostavila kuću mome djetetu jer ona nema svoje djece,niti brata ni sestre. Radi se o tome da kada se ona udala,kuća je bila dvojni objekat 1/2 kuće od njenog muža,a polovicu je ona otkupila od drugoga tipa na svoje ime i nakon toga je njen muž njoj poklonio i svoju polovicu i upisali su u teretovnici da on ima pravo biti u kući do svoje smrti. sada se ta kuća rekonstruirala i napravljena 4 različita ulaza,s time da bi ona ipak ostavila 1 stančić njemu ili njegovima. Mene zanima što da mi napravimo i kako da sastavimo neki dokumenat da ne bi poslje bilo nekakvih problema oko nasljedstva s time da ona ne želi da njen muž sazna to, niti da bi se nakon toga pojavila i njegova djeca u cijeloj toj priči. Molim Vas da me uputit kome da odem i kako da riješim tu situaciju.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija