Jump to content

mirelask

Korisnik
  • Broj objava

    25
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Ja sam se raspitala u obračunu plaća! Automatski ce mi biti isplaćena naknada!
  2. Ja sam 11.6 imala punih tri mjeseca bolovanja. Kako se pise taj Zahtjev za novcanu naknadu?
  3. Hvala Roxette.. Znaci da zaista nema šanse da nas prime na osnovu toga,jer nismo nezaposlene..
  4. Adisa,nalazim se u istoj problematici kao i ti. Evo i ja sam upravo predala dokumentaciju i potvrdu ,takodjer je natjecaj na neodredjeno. Meni je objašnjenje bi ovako;pravo prednosti vrijedi sami ako se radi o kandidatu koji je NEZAPOSLEN,znaci nije u radnom odnosu,a ispunjava jednake uvjete kao drugi kandidati. Posto smo mi obje već zaposlene kod njih,navodno nisu dužni dati nam prednost? Ja takodjer zadivoljavam sve kriterije, ali koliko vidim,takodjer me neće uzeti za sralno. U slučaju gdje je natjecaj za neodredjeno, a nisi zaposlen,osrvarujes pravi prednosti uz zadovoljenje uvjeta kao i drugi kandidati (to su najčešće neka testiranja). Cesto puta se namjerno postavljaju testiranja bas zato da se pokuša zaobići zakon. Meni se tako desilo 2008god..Bila sam 2 od nas 3 ,te nisam dobila posao.. E sad ;da li je moguće zaliti se na natječaj? I koliko je to pametno? Imam dojam ako se zalis,da je dvosjekli mac:ne produže ti zamjenu i ti si "otjanran" tj nezaposlen ponovo..
  5. trenutno radim 2,5god na ugovor na odredjeno... pritom mi se aneksima produzuje sve vrijeme za godisnjeg odmore.. ne znam jel to povoljnije ili manje povoljno od npr.ugovora za zamjenu na porodiljnom,ali mi se cini daje ipak trajnije-netko je uvjek na go.. Sto se tiče onog sta zelim pitati:trenutno je objavljen natjecaj za primitak 2 osobe na radno odnos na neodredjeno.. Svi kandidati imaju pravo se javiti,pa sam tako i ja.. Zanima me stavka koja se navodi u natjecaju,a koja je mozda malo i nedorečena ali je ipak navedena pa me zanima da li pokriva i moja prava i da li se uopće i odnosi na njih ili su to neka druga posebna prava? "Kandidat koji na temelju posebnih propisa ostvaruje prednost pri zaposljavanju,duzan je u prijavi na natječaj pozvati se na to pravo te priložiti sve dokaze koje posebni propisi propisuju za ostvarenje rečenog prava. prednost pri zaposljavanju po predmetnom natječaju ostvarit ce se po predmetnom natjecaju ostvarit ce u odnosu na druge kandidate,pod jednakim uvjetima,uredjenim ovim natjecajem" Zanima me da li to podrazumjeva i pravo prednosti pri zaposlenju djeteta poginulog branitelja? Tvrde mi da sam to iskoristila kad sam zaposljavanja sa Zavoda i da se ne mogu pozvati na to pravo u ovom natječaju..jer to podrazumjeva samo ako sam:nezaposlena.. Ipak,ja sam predala dokumentaciju koja je potreban za dokazivanje prava prednosti ,a sve ostalo iz natjecaja ispunjavam jednako kao i drugi kandidati..i zato je zbunjujuce na osnovu čega će odabrati kandidate a sigurno će nas biti dosta,svi oni koji su na odredjeno,a rade. radi se o drzavnoj/javnoj ustanovi,ne privatniku.. Hvala unaprijed na odg!
  6. Nadovezala bih se da ne otvaram novu temu nema smuisla..ja sam na ug u drz bolnici..zanima me slejdeće ;tvrde mi ako ostanem trudna da mi po novom Kolektivnom ne smiju dati otkaz..ali kako?? pa to i nije otkaz onda,jer mi produzuju mjesec po mjesec,to j onda jednostavno ne produzetak ugovora zar ne?? malo sam zbunjena. imamo raćenu veriju kolektivnog na poslu ai nista o tomene nvodi,dakle o praimaradnika na odredjeno,..gdje da seja to informiram??
  7. rekli mu da mora ići na liječenje naravno da nije otišao to je ustvari "progledavanje kroz prste" nemamo se kome zaliti jer prekrsaj nije ponovljen.
  8. hvala..jer me uvjeravaju ako se razvedem da cu djeliti..pitala sam pravnicu u ispostavi za branitelje koja tvrdi kao i vi da ne djelim!
  9. znači li to da on nema prava djeliti sa mnom taj stan??
  10. Ovo pravo postoji ali se ne postuje u natječajima u javnoj /drzavnoj upravi. Godine 2008.sam se prijavila za natječaj u bolnici. Nas tri kandidatkinje smo podlijegale testiranju. Potpuno nerealno,najvise je bodova je pokupila osoba koja ima iskustva samo u radu u ambulant.i Ja sam bila druga( a nisam imala nikakvo iskustvo u radu),a gospodja koja je ustvari imala skoro 20 godina iskustva u bolnici-imala najlosiji test! Naravno,nismo smjeli imati uvid u testove a ta cura je dobila odmah posao. Ponovo je evo raspisan natječaj. Ja cu ponovo predati papire pa i potvrdu o prednosti. s obzirom da je ista glavna sestra ne nadam se puno zaposlenju,ali nemogu da ne sudjelujem i grizem sebe da nisam ni pokusala! pitanje ako ja zadovoljavam uvjete natječaja,da li imam pravo na zalbu zbog natječaja? u kojim slučajevima imaju pravo odbiti primit kandidata s prednoscu? Da li su ta testiranja ustvari pravno ispravna ?
  11. pitanje takodjer: ja sam prije braka imala stan koji sam dobila kao djete poginulog branitelja 2003g. s muzem zivim u obiteljskoj kući. da se idem rastajati da li ja taj stan djelim sa njime? vlasnica sam ja 1/1,a mama se odrekla darovnim ugovorom svog djela.
  12. ako to spada pod kazneni zakon,prijetnja smrću,znači li to kazna koja je zatvorska ili novčana ili uvjetna? svekar je već imao uvjetnu kaznu godinu dana 2007godine Steta da je samo godinu,praktički je istekla i on je nije prekrsio! pušten je doma,dakle u zajednički krov sa žrtvom. svekrva je kod nas u kući do njihove u kojoj zive..ne usudimo se da je pustimo da bude kraj njega da ne bi doslo do ponovljenja djela! gdje se mogu raspitati o pravima nje ako se bude razvodila,da li ce imati dio imovine,nema primanja pa zelim saznat dali je on mora financijski pomoći(dioba mirovine na dva djela?) i da li on mora djelit s njom nekretninu koju je nasljedila od roditelja??
  13. sta je to prekrsajno?? svekar nije fizički povrijedjen nti je bio na Hitnoj nit je itna dolazila ovamo!
  14. PRIJETNJE SMRCU I FIZICKI NAPA Danas sam bila svjedok fizickom napadu i primjeni nasilja nad zenskom osobom. Osoba A je napala suprugu osobu B,u alkoholiziranom stanju ,fizickim nasrtanjem i prijetnjama,te psovanjem i bacanjem stvari. U sukob je usla i osoba C da zastiti osobu B..i fizicki je nasrnula na osobu A. Osoba B i C su otisle na policiju i ispricale i prijaqvile obiteljsko nasilje koje se dogadja godinama i evidentirano je u pp jos 2007/2008 godine. osoba a je tada dobila kaznu zatvora i novcanu kaznu s uvjetnom kusnjom od godine dana. Pitanja su Da li ce i osoba koja je branila i stitila osobu B kazneno odgovarati sto se umjesala.. Da li osoba B koja nema nikakvo financijsko primanje,moze poslije rastave dobiti dio mirovine od supruznika. Da li ima pravo na svoj dio kvadrata u kuci u kojoj su zivjeli/yive,ako nije bila uvedena kao clan u kuci/obnova ratom razrusenih objekata
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija