Jump to content

manux

Korisnik
  • Broj objava

    36
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Molim info da li se povrat pozajmice može izvršiti u gotovini (iznos je 30.000 eur) i ovjeriti kod javnog bilježnika izjava da je pozajmica vraćena. Ova opcija mi je najprihvatljivija. Hvala.
  2. Na Općinskom sudu u Zagrebu donesena je presuda u moju korist - tužba protiv banke za autokredit u chf. Predane su žalbe na Županijski sud i na e gradani danas vidim da su u petak donijeli odluku o ukidanju prvostupanjske presude i vraćaju predmet na ponovno suđenje. Ovaj postupak je trajalo 2 godine i stajao me cca 9000 kn. Hoće li opet sve ispočetka ili će ovo biti brže i s manje troškova. Ne mogu dočekati ponedjeljak da zovem odvjetnicu Hvala
  3. Molim info kako regulirati status ako bi u partnerstvu s dvije osobe radila stambenu zgradu s 3 stambene jedinice. Zemljište je u mojem vlasništvu dok bi suinvestitori financirali gradnju koju bi kasnije dijelili svakome po stan. Građevinska dozvola bi glasila na troje investitora. I kod elaborata etažiranja koji dokument ili ugovor je podloga za reguliranje vlasničkih odnosa. Hvala.
  4. Molim pomoć. Stalno sam zaposlena u inozemstvu. Tamo imam zdravstveno i mirovinsko osiguranje. Privremeno se odjavila iz Hrvatske. Interesira me da li bi se mogla zaposliti i u Hrvatskoj odnosno u poduzeću koje je registrirano u Hrvatskoj- radi se o radu od kuće. Pozdrav.
  5. manux

    Uknjižba

    Zahvaljujem se na odgovoru.
  6. Može se naći neki pametnjaković u banci koji će reći da treba suglasnost, ali ne treba. Vi slobodno s nekretninom radite što vas volja.
  7. manux

    Uknjižba

    Molim pomoć što ne štima s prijedlogom. Moja majka je od svibnja 2022. privremeno odjavljena u Hrvatskoj (odjava rijesena na policiji)i živi i radi u Njemačkoj. Na ugovor je stavljen oib i adresa gdje je imala prebivaliste.Jučer je kupila zemljiste i kupoprodajni ugovor je jb poslao na sud sa tabularnom. Na zemljiste je stavljena plomba i pod njom piše: Sadržaj prijedloga: Uknjižba prava vlasništva ugovor o kupoprodaji Bilješka o kretanju spisa: ZAPRIMANJE DODATNIH PODATAKA IZ ZAHTJEVA
  8. Htjela bi kupiti zemljište na kojem bi se izgradila stambena zgrada s tri stana koji bi se po dobivanju uporabne dozvole prodali. Interesira me da li da kupim zemljište kao fizička osoba i unesem zemljište u poduzeće ili da odmah kupim zemljište kao pravna osoba. Koje su porezne obveze u oba slučaja i gdje ulazi zemljište u poduzeću - temeljni kapital ili dugotrajna imovina. Hvala.
  9. Radi se o dvojnom objektu na kojem je bila upisana hipoteka. Prodala sam dio dvojnog objekta i novi vlasnik je upisan. Kredit je banci podmiren iz kupoprodajnog iznosa. Hipoteka je na cijelom objektu, odnosno na obje čestice, jer je hipoteka upisana prije izvršenog etažiranja objekta. da li predlagatelj mogu biti samo ja ili treba navesti i novog vlasnika kao predlagatelja? Brisovno očitovanje banke imam i 50 kn biljega. Hvala
  10. Suvlasnik je stranac.. trebam još nešto priložiti uz papire?
  11. Hvala skinula i prepravila obrazac. Dakle, samo sebe navodim u prijedlogu? Suvlasnik ne treba biti uključen?
  12. Molim da li bi mi netko mogao napisati sadržaj prijedloga za brisanje hipoteke. Radi se o dvojnom objektu na kojem je bila upisana hipoteka. Prodala sam dio dvojnog objekta i novi vlasnik je upisan. Kredit je banci podmiren iz kupoprodajnog iznosa. Hipoteka je na cijelom objektu, odnosno na obje čestice, jer je hipoteka upisana prije izvršenog etažiranja objekta. da li predlagatelj mogu biti samo ja ili treba navesti i novog vlasnika kao predlagatelja? Brisovno očitovanje banke imam i 50 kn biljega. Hvala
  13. Poštovani, moji roditelji su se nakon 40 godina sporazumno razveli. Podjela imovine nije izvršena. Otac je dok su još bili u braku ali živjeli odvojeno jer je majka silom prilika radila u inozemstvu dobio otpremninu od 100.000,00 kn, te dodatno nakon razvoda (mada je parnica pokrenuta za vrijeme trajanja braka) dobio isplatu odštete od MUP-a radi nedobivanja određenog radnog mjesta u nepoznatom iznosu. Ukoliko majka pokrene postupak utvrđivanja zajedničke imovine, da li ima pravo dobiti polovicu iznosa otpremnine i odštete. Hvala na odgovoru.
  14. Molim pomoć. Radi se o ugovoru o radu sklopljenom 03.04.2018. na određeno vrijeme uz probni rad od 6 mjeseci. Ja kao radnik bih dala otkaz jer sam dobila posao u drugom poduzeću na boljem radnom mjestu. Tamo trebam početi raditi s 05.06.2018. Koliko me u toj firmi gdje trenutno radim mogu tražiti da odrađujem otkazni obzirom da sam zaposlena kod njih nekih mjesec i pol. U ugovoru mi stoji da se ugovor otkazuje u slučaju i pod uvjetima predviđenih zakonom o radu, uključivši redoviti otkaz pri čemu će se primjenjivati minimalni otkazni rokovi propisani zakonom o radu. Da li otkaz počinje teći danom predaje otkaza u pismenom obliku?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija