Jump to content

Sistem

Korisnik
  • Broj objava

    14
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Hvala puno. Potražuju nastali, vjerujem, jer je naveden kao trošak ovrhe u iznosu od 270,00kn, za predvidivi još nisam čula, a nadam se da neću upoznati i taj termin.
  2. Pa pretpostavljam da je datum slanja prijedloga javnom bilježniku još prošle godine, prije moje uplate. Isčitala sam malo stare teme sličnih problema i koliko vidim, ovršne troškove ću morati platiti iako u trenutku podmirenja duga nisam ni znala da sam ovršena.
  3. U ožujku ove godine, 2021, preuzimam rješenje i ovrhu za račune Hep-a datuma iz 09/2020 god. U međuvremenu sam, i prije dobivanja ovrhe, podmirila dugovanje. No, dobivam obavijest da je ovrha djelomično podmirena tj da sam dužna još za ovršni trošak. Zašto? Zaista moram to podmiriti? Pa dug je podmiren i prije dobivanja ovrhe.
  4. Da li mi netko može pomoći što me čeka na testiranju za upisničara? Koju literaturu da čitam i koja su otprilike pitanja? Prvi put idem na takvo nešto tj već sam pred psihičkim slomom od privatnih poslodavaca i života bez plaće pa mi je ovo ko Blagajnica oće ić na more..
  5. Da li obiteljska mirovina koje dijete ostvaruje nakon smrti roditelja ulazi u prihod zajedničkog kućanstva? Danas sam podizala dokumente za ostvarivanje prava na olakšicu za plaćanje vrtića te me je referentica u Poreznoj upravi uvjeravala da se isto ne broji kao prihod?
  6. Hvala, već su kopali stručnjaci, tj navirivali su se u moje papire, svima je to bilo prekomplicirano i svaki mi je rekao što si uopće išla bilo što pokušati napraviti po tom pitanju, te da većina u mojoj situaciji šuti i živi, kao nitko ne bi ni saznao za stan.. Sad je jedino rješenje spakirati se i otići. Jedino ako mi i u vezi toga neće radit probleme slijedećih 10 godina..
  7. Ja imam i prebivalište i boravište i što god na adresi predmetnog stana (Sisak), zadnjih 15 god. Stan u Zgb je nasljedstvo od ove godine. Povijest: moj djed je dobio stan na korištenje od tvrke G (1970 god), ista je otišla u stečaj, te je prilikom mog pokušaja otkupa ustanovljeno da tvrtka G nikada nije upisala vlasništvo niti je predmetni stan vodila u knjigama te isti nije bio u stečajnom masi. Konačno, nakon 7 godina natezanja dobivam papir kojim me stečajni upućuje na RH. Nakon novih 5 god RH se upisuje u vlasništvo. I sada sam ja za njih stanar bez pravne osnove. Sada; Otkup mi ne daju jer ne ispunjavam uvijete; jedan od njih je da imam potpisan ugovor o najmu (u sklopu toga je i Odluka navedena koju ne razumijem) , Najam mi ne daju jer mogu davati u najam samo prazne stanove putem natječaja, te me savjetuju da se iselim pa ako budem imala sreće i ponudim najveću najamninu, opet ću useliti u stan.
  8. Kaže prema ; Odluci o prodaji stanova u vlasništvu RH (NN 144/13)
  9. Molim vas za pojašnjenje .."dokaza da u mjestu prebivališta nemaju u vlasništvu kuću ili stan.." Što to znači? Ako imam stan u Zagrebu, mogu kupiti državni stan u Sisku (tamo mi je adresa) jer isti nije u mom mjestu prebivališta?
  10. Koja prava mogu ostvariti roditelji ako se dokaže da je izvršeno samoubojstvo kao posljedica psihičke bolesti zbog sudjelovanja u ratu?
  11. Baka mi je dobila ovrhu na mirovinu. Zanima me slijedeće; kako će joj obustavljati iznos ovrhe obzirom da istu prima u gotovini od poštara i da li postoji kakav minimalan iznos dohotka (u ovom slučaju mirovine) na koji se može obustavljati. Naime, baka prima mirovinu u iznosu od oko 1.600,00 kn.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija