Jump to content

kamiondjija

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. da ne otvaram novu temu...može mi netko odgovoriti da li postoji obveza plaćanja doprinosa hrvatskoj obrtničkoj komori za vrijeme mirovanja obrta??
  2. Ajd molim te , nisam se tu došao prepirati nego pitat za savjet, a od mojih 17 god staža 13 sam plaćao kao samostalac, pa mi nemoj solit pamet! I da mi nije problem izdvojiti neku lovu nebih ni gnjavio ovdje! Na kraju kad si tako solidaran nebi ti tribalo bit žao što se momentalno sredstva iz tvojih izdvajanja troše na moje korištenje zdravstvenih usluga! :priest:
  3. Dragi anonimac prvo ti neznaš koliku ja uopće imam plaću, a drugo nije ni bitno! Ako već moram izdvajati od dohotka mirovinska i zdravstvena davanja onda je u redu da nešto i dobijem zauzvrat. Ako moram plaćati privatne preglede onda mi nije potrebno zdravstveno osiguranje. A budi siguran da nemam veću plaću od tebe!!!
  4. Imam uputnicu naravno, a nije neki značajan iznos kako kome, oko 800 kn neznam točno, bez obzira koliko bilo HZZO ga meni nebi oprostio... što se tiče hitnoće tko to može vještačiti hitnoću bez da te pregleda? Ako npr imaš raka debelog crijeva za godinu dana možeš i riknut prošlu sedmicu sam čitao u glasu istre kako nije bilo nijednog zahtjeva za povrat novca od pregleda a siguran sam da ima dosta ljudi koji bi to iskoristili...anwy hvala na savjetima, budem probao nešto riješiti, pa da budem prvi pozdrav
  5. Sad si me natjerao u auto po uputnicu... Ovako, radi se o kolonoskopiji, uputna dijagnoza piše nešto meni nerazumljivo, a prvi i kontrolni pregled nije označen. Nisam bio na nikakvim pregledima osim analize krvi, tako da bi to trebao biti prvi spec. pregled 26.03 mi izdana uputnica, 28.03 sam se bio naručiti, i sestra mi je rekla da sam otprilike za god. dana na redu i da čekam dok me ne pozovu. E onda sam je pitao da mi izdaju neku potvrdu da me ne mogu primiti u zakonskom roku, međutim odgovorila je kako oni nemaju nikakve potvrde i nisu upučeni da bi trebali tako nešto izdavati, te da je to vijest iz novina i ako želim prije na red nek probam pitat u Rijeci jer se tamo manje čeka (ja sam u Puli)... i nikakav papir da sam se uopće naručio nisam dobio! Znači ako sam dobro shvatio trebam sačekat mjesec dana i otići tamo da mi popune donji dio uputnice, pa kod privatnika?
  6. Ukratko, koliko mi je poznato postoji neki zakon, prema kojem bi ako u nekom roku liječnik nije u mogučnosti obaviti pregled pacijent mogao otiči privatniku i tražiti povrat novaca od HZZO-a. Može li mi neko preciznije objasnit postupak? Naime naručio sam se na pregled i rekli mi da sam na redu otprilike za godinu dana HELP
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija