Jump to content

njunju

Korisnik
  • Broj objava

    19
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je njunju objavio

  1. Kolegica na poslu je dobila pismeno rješenje da ima pravo povrata poreza u nekom iznosu. A kako joj nije ništa sjelo pitala je službenicu usmeno koja joj je rekla da nema ništa za dobiti.. Šta sada dalje?
  2. Molim vas informaciju koliko nakon otkaza 23.05. ove godine sa tim da mi je placa sjela 03.06. je poslodavac duzan uplatiti mi novca u naknadu za neiskoristeni godišnji odmor. Ima li neka caka da mi to propadne ako ne isplati odmah jer mi je rekao da ce u sljedecih nekoliko tjedana mi isplatiti, "cemu zurba"...
  3. Molim informaciju - kolegica mi radi kao med. ssstra u javnoj sluzbi i ima ostavinske raspravu.. Dal' je poslodavac duzan dat joj slobodan dan, placeni, neplaceni.. Ili sta vec moze dobit za taj dan?
  4. Hvala na pomoci ali nista sa tim nemogu izracunati. Neznam ...
  5. Molim vas pomoc nemogu se nikako snac ni priblizno sa izracunom koliko bi otprilike bilo kamate na cekanje zaostataka alimentacije. Bitno mi je bar priblizno ako vam je komplicirano tocan podatak. Ovako-duzan mi je bio od 02.mj2013.god do 06.mj 2014.god po 1500kn(25 500kn). Sa tim da je 2016 poceo isplacivati od 04.mj -12.mj po 500kn ,zatimu 2017.u prvom mjesecu 500kn u 02.mj 9360kn i 05.mj 2200kn. I to je to. Koliko bi do danas to bilo kamate da znam dal ic na dogovor ili preko suda...molim pomoc
  6. Optuzeni nezna jos za svjedocenje ali vjerovatno nece biti sa tim odusevljen...!! Ažurirano Svasta se moze ocekivat
  7. Jedan momak svjedocio je tucnjavi i kao takav sa ostalima priveden te na "policijski nacin" odradjeno da imenuje krivca. Sad ocekuje poziv kao svjedok na sud -sta on ne zeli-Da li postoji nacin da izbjegne svjedocenje na sudu?
  8. Molim vas za informaciju kako pravno korektno postupiti u slucaju nepostivanja zakona prema djelatnicima.radim u javnoj sluzbi i na nase negodovanje u vezi isplata putnih naknada i obracunavanja prekovremenih sati ravnatelj doma za starije ne zeli sa nama odrzati sastanak a na pismeni upit preko protokola da nam se pismeno objasni-ne zeli se pismeno ocitovati i tako nas i dalje ignorira.kako mozemo postupiti da bi sve to nekako teklo pravno ispravno-kome se obratiti u firmi ili van nje za upit,tuzbu odnosno pomoc za krsenje prava radnika prema kolektivnom ugovoru
  9. molim Vas odgovor dal ima neke razlike za mene kao radnika jer u javnoj sluzbi gdje radim slucajno smo saznali da na mirovinskom nas poslodavac nije prijavio na 8 vec na 7 sati dnevno . da li nam to danas sutra ima neke veze sa fondom sati za mirovinu , ili sa visinom mirovine - jel su mozda zato uplate manje ? placa li poslodavac tako manji porez ? u cemu je caka? nama tvrde da je to u konacnici kao da smo prijavljeni na 8 sati !!
  10. mislila sam posto mi je sestra,obiteljski neka caka!hvala na odgovoru
  11. ja i sestra imamo poljoprivredno zemljiste pola-pola upisano u vlasnistvo.prodala sam joj svoj dio pa bi radi buducnosti i mirnih racuna to sad i zakonski obavili.da li postoji neka mogucnost da se ne plati porez posto mi je sestra-neka vrsta sluzbenog prijepisa,darivanje...?
  12. predala sam zahtjev za priznavanje prava za premiju dop osig na teret drzavnog proracuna i naravno-odbijena sam no znam da imam pravo pa bi se zalila al ne kuzim ovo zadnje,jako bitno-"PROTIV OVOG RJESENJA MOZE SE ULOZITI ZALBA HZZO_DIREKCIJI ZAGREB:ZALBA SE PODNOSI POSREDOVANJEM OVOG REGIONALNOG UREDA U ROKU 15 DANA...." E sad jel to znaci da saljem zalbu u Zg ili saljem tu u split gdja sam i predala zahtjev??buni me jer mi je kod predavanja zahtjeva sluzbenica rekla da kad dobijem rjesenje da sam odbijena pripazim jer imam samo 8 dana da se zalim na prvostupanjski u Zg-tako da sada sam malo zbunjena a moram postupit ispravno zakonski ili cu izvisit
  13. ako zivim sa mamom i cerkom na istoj adresi a imam primanja cirka 3900kn,cerka je na birou a mami je mirovina 850kn-imamo li pravo na ikakvu novcanu naknadu, pomoc ili kako god se zvalo-ili jednokratnu novcanu pomoc-a ujedno mi i tata zivi sam na drugoj adresi a mirovina mu je 880kn,nema imovine-ni on ni mama.mozemo li negdje nesto dobit na racun niskih prihoda?
  14. zivim u stanu sa mamom i cerkom-ja radim,cerka na zavodu,mama sa malom mirovinom.pretpostavljajuci da imam pravo na oslobodenja placanja odem ja na zavod predat zahtjev ALI-da bi dokazala da smo nas tri same zena mi trazi rodne listove u slucaju imanja muzeva na drugoj adresi...jer u slucaju da ih imamo zbog njihovih primanja ne bi imala pravo.ja sam razvedena, ok-al mama ima muza,mog tatu koji zivi na drugoj adresi. kazu oni-aha, postoji jos i on, racuna se i njegovo! ali smo skuzile da na racun njega bi i imala pravo dobit jer kad zbrojimo prihode nas tri, prelazim za 70kn godisnje preko dozvoljenog, a kad racunamo njega ko clana obitelji posto ima mirovinu od 870kn-dobro ulazimo u prosjek. tada su tete zakljucile da se on ne vazi jer ne zivi na istoj adresi. a u startu su same trazile da ga prikazem na zahtjevu jer je mamin muz. sad vise ne znam sta da mislim-molim pomoc nekog ko je poblize upoznat s pravilima.
  15. molim pomoc-rastavljena sam,sa cerkom-alimentaciju smo pocele dobivat tek kad smo sudski dobile odluku jer odgovorni tata svojevoljno nikad nema-nebitno sad o njegovom karakteru...-godinama placa alimentaciju preko banke,na ruke,preko poste,ziro racuna.od pocetka se znalo da tekuceg mjeseca placa za mjesec unatrag-da bi prije jedno godinu dana na uplati osvanula natuknica npr placa u 5.mjesecu i pise"uplata alimentacije za 5.mj".znaci automatski mi je progutao jedan mjesec da bi sad uopce i ne platio zadnja 3 mjeseca.kako bi i dali bi mogla sama nekako sudski isposlovati da mu idu kamate na te cifre dok god mi ne isplati i imam li pravo traziti nesto sta mi je duzan dogovorom-kao primjer cerki neke troskove on ce rado platit a kao-"ja sad nemam,al dat cu ti,snadji se posudi-ja ti dam za mjesec dana.."i nikad dao.jel na sud idem sa tuzbom,molbom-sta moram navest,gdje ici,kome se obratit i sta trazit?imam li mogucnost oslobadjanja sudskih troskova? molim pomoc, savjet,iskustva.
  16. pokojna baka kupila je stan u privatnoj kuci,u prizemlju.posto je kuca bila bez gradjevne dozvole imala je samo kupoprodajni ugovor i nikad se dalje nije nista rjesavalo.baka umire,stan ostaje mojoj mami-gazda pristaje da otkupi stan-potpisiju bez biljeznika dogovor o cijeni i vremenu isplate-placa kaparu i ceka se isplata.u nemogucnosti placanja dogovaraju se za placanje penala..mjeseci prolaze,godine-nazalost u medjuvremenu gazda umire,ostaju dva sina koja su navodno i dalje zainteresirani za kupnju stana ali ne isplacuju novce,ne placaju penale-stalno nesto odgadjaju a godine prolaze..,od dana dogovora mama je prestala placati sve racune.na svaki upit o statusu kuce ne daju informacije-ni gradjevinske,ni sada aktualne legalizacije,etaziranja i sl .uvijek kao nista nemaju i neznaju a naglasavam da im je ostalo u nasljedstvu novoizgradjene zgrade sa stanovima za prodaju,gradjevinska firma,kuce na selu i u gradu-svasta nesto a kad mama pita bilo sta daju tako neodredjene odgovore da se i dalje nista nezna.MOLIM POMOC u savjetu gdje i kako da krenemo rjesavat stvar?jel moguce da oni pokusavaju na neki njima poznat nacin legalno ili ilegalno doci do prava vlasnistva na mamin stan?! gdje ici sa kupoprodajnim ugovorom pokojne bake,gdje se informirati o kuci u kojoj je stan a vlasnici ne zele dati informacije,postoji li mogucnost da mama izgubi stan,sta uciniti?!!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija