Jump to content

sneaky

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Osobni podaci

  • Web stranica
    http://www.deckadents.com
  1. Da punoletan sam, naravno. Ja sam poneo sva licna dokumenta (bukvalno) i dokazao da nigde nemam rubriku o nacionalnosti i poneo (kao sto su mi rekli) neka oceva dokumenta (u kojima samo u radnoj knjizici ima pripadnost, inace knjizica je iz 71'),uzeli su sta im je potrebno i rekli da je ok. Jos preko telefona su mi rekli da imati domovnicu ne znaci biti Hrvat, vec gradjanin Hrvatske i da domovnica roditelja ima znacaja samo za maloletne osobe. Eto, tamo sam sreo brojne primere ljudi (punoletnih) ciji roditelji imaju domovnice, ali se nisu izjasnili kao Hrvati i ne mogu da dobiju drzavljanstvo. Ja sam eto, skroz obrnut slucaj.
  2. Prebacio sam ovo pitanje u forum upravnog prava,gde mu je i mesto, moderator moze ovo da obrise.
  3. Skoro sam u hrvatskom veleposlanstvu u Beogradu predao zahtev za sticanje hrvatskog drzavljanstva na osnovu pripadnosti narodu. E sada, u cemu je problem. Baba i deda su mi Hrvati i hrvatski drzavljani koji vec dugo zive u Srbiji a otac je rodjen u Beogradu i nikad nije vadio domovnicu a izjasnjavao se kao Hrvat (radna knjizica) i na osnovu tog iskaza su mi i prihvatili zahtev i rekli da ispunjavam uslove. Da li ce mi praviti problem zbog toga sto mi otac nije hrvatski drzavljanin, iako je Hrvat ? U hrvatskom zakonu http://www.mup.hr/39.aspx pise da je bitan samo iskaz roditelja o pripadnosti a ne drzavljanstvo.Ipak, malo je nelogicno da sin dobije domovnicu pre oca.Mozda bi najbolje bilo da smo zajedno podneli zahtev iako mi u konzulatu nisi pravili nikakav problem. Zanima me vase misljenje?
  4. Skoro sam u hrvatskom veleposlanstvu u Beogradu predao zahtev za sticanje hrvatskog drzavljanstva na osnovu pripadnosti narodu. E sada, u cemu je problem. Baba i deda su mi Hrvati i hrvatski drzavljani koji vec dugo zive u Srbiji a otac je rodjen u Beogradu i nikad nije vadio domovnicu a izjasnjavao se kao Hrvat (radna knjizica) i na osnovu tog iskaza su mi i prihvatili zahtev i rekli da ispunjavam uslove. Da li ce mi praviti problem zbog toga sto mi otac nije hrvatski drzavljanin, iako je Hrvat ? U hrvatskom zakonu http://www.mup.hr/39.aspx pise da je bitan samo iskaz roditelja o pripadnosti a ne drzavljanstvo.Ipak, malo je nelogicno da sin dobije domovnicu pre oca.Mozda bi najbolje bilo da smo zajedno podneli zahtev iako mi u konzulatu nisi pravili nikakav problem. Zanima me vase misljenje?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija