Jump to content

100.000 tema na Legalis portalu!  Nakon 16 godina od pokretanja ove stranice, dana 31.07.2019. na Legalis portalu je pokrenuta 100.000-ta tema. Time je na ovom portalu raspravljeno više od 100 tisuća pravnih pitanja, i to kroz 526.000 pojedinačnih objava korisnika. U ovom trenutku Legalis portal broji 90.700 registriranih korisnika.

Luka99

Korisnik
  • Broj objava

    2
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Dvostruko darovanje i oporezivanje

    Temeljem rješenja Općinskog suda a radi osiguranja novčane tražbine. Kod podizanja kredita potpisao je izjavu gdje u slučaju nemogućnosti povrata kredita banka ima pravo uknjižbe,( založnog) na nekretnini. Ovrha je bila na Fini ali je zbog nemogućnosti naplate 3 godine, skinuta sa Fine.
  2. Pozdrav Situacija je ovakva: Brat je digao kredit i nije ga vraćao stoga je na kuću upisano založno pravo banke. Dug je ustupljen agenciji. U dogovoru sa bratom, dug ću preuzeti i riješiti ja u zamjenu za nekretninu koja glasi na njega. 1. Ukoliko brat daruje nekretninu majci pa majka daruje nekretninu meni, prema informaciji iz porezne ne plaćam porez, no kako ju planiram urediti i prodati u roku od godine dana, podliježem li plaćanju poreza na dohodak ili promet nekretnina? 2.Dobivam li išta time što prebacujem na majku pa majka na mene ili je financijski isplativije darovnim ugovorom da brat daruje izravno meni? 3. Nekretnina je u dosta lošem stanju, obzirom da nigdje u cijeloj silnoj papirologiji nije navedena vrijednost iste, kako se određuje osnovica za gore navedeni porez? Ulazi li u procjenu vrijednosti i ukupan iznos tereta na njoj( zalozno pravo banke)? Hvala
×