Jump to content

šokre 46

Korisnik
  • Broj objava

    9
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Na ugovoru stoji Moja Majka, naglašeno kao najmoprimac, ali u ugovoru stoji da je do konačnosti otplate nad stanom hipoteka u korist MORHA, i u slučaju da se prestane otplaćivati stan se vrača MORH-u a uplaćena sredstva uplatiocu. A otplata završava2025 godine! Točnije još 49 rata. U pravu ste gospodine, u ugovoru stoji da je kupac moja majka, a do sklapanja ugovora od 1991 ukidanjem stanarskog prava JNA, postala je zaštićeni najmoprimac! Dali sa dokazima da sam ja cijelo vrijeme otplaćivao otkup stana, mogu pobiti amoralno potraživanje mog brata i sestre? Oni sada potražuju po 20 000 eura, mada je stan procijenjen sa popustom 1995 na 87 000 kuna, a ja mogu dokazati da sam ja otplatio 287 rata.
  2. Štovani gospodine Ruby_Danderfluff ! Do 2018 godine važio je članak44, u zakonu o otkupu stanova na koje je postojalo stanarsko pravo ukinuto 1991 i određen je stanarima status zajamčenog najmoprimca. U ovom slučaju je to bila moja majka sa kojom sam živio u obiteljskoj zajednici od 1971 do njene smrti 25,01,2017 godine. Ja sam nastavio obročno otplaćivati rate Za stan MORHU, vjerujući članku 44 tog zakona u kojem je stajalo citiram: "Nakon smrti zaštićenog najmoprimca pravo nastavka otkupa imaju samo članovi obiteljskog domaćinstva”. Taj članak obiteljskog zakona je ukinut 2018 godine u Saboru.
  3. Otkup državnih stanova na kojima je postojalo stanarsko pravo JNA, tko je zakonski nasljednik? Sin koji nikad nije u tom stanu živio niti ga održavao niti pomagao roditeljima, ili sin koji je uvijek živio u zajednici sa roditeljima, brinuo se o njima i stanu i koji je ustvari kao član obiteljske zajednice otplaćivao rate otkupa stana od države?
  4. Moja majka sa kojom smo živjeli u zajedničkom kućanstvu je preminula u siječnju 2017 godine, je kao bivši nosioc stanarskog prava JNA koje je ukinuto 1991 godine, te je postala zaštićeni najmoprimac, sklopila sa MORH-om ugovor o obročnom otkupu stana. Kako je imala malu mirovinu a ja i moja obitelj smo zajedno živjeli u jednom domaćinstvu te smo i plaćali sve režijske troškove smo preuzeli obvezu plaćanja tih rata. Sa tim su upoznati moj brat te i moja sestra i složili su se jer su oni stambeno zbrinuti, a ja sam se u stan uselio zajedno sa roditeljima 1974 godine i neprekidno od tada živio u zajednici sa njima, tu sam doveo 1979 godine suprugu i te godine mi se rodio i sin. Drugih nekretnina ne posjedujemo niti supruga niti ja. I Sestra i brat su stalno za života mame ponavljali da znaju da ja otplaćujem taj stan i da oni neće imati nikakvih potraživanja prema njemu. Mama i ja smo im povjerovali i nismo pravili nikakve posebne ugovore oko nasljedstva jer ga nije niti bilo. Stan je pod hipotekom i imam još oko 3godien otplaćivati, što sam nakon mamine smrti i nastavio. U taj satan sam izričito ja ulagao oko održavanja, popravki, uređenja i građevinskih preuređenja stana, dok moja sestra i moj brat nisu uložili niti jedne lipe niti su skrbili na bilo koji način o roditeljima osim što su dolazili prositi novce od Mame, je r je ona svoju malu mirovinu šparala i mijenjala u devize da bi pomogla mojoj sestri koja je slabog imovnog stanja sa sinom o 52 godine koji nikad u životu nije radio. Sva skrb o roditeljima je bila moja i smještaj po domovima uz doplatu jer njihove mirovine nisu bile ni blizu dostatne za plaćanje boravka u domu. I za tatu sam ja sklopio ugovor uz obvezu plaćanja , isto tako i za mamu, posjedujem oba ugovora i mnoge druge zakonske dokaze o mom zajedničkom životu sa roditeljima. Ali nakon smrt moje majke na ostavinskoj raspravi i moj brat i moja sestra su na moje zaprepaštenje tražili svaki po trećinu stana. Te sam sada na sudu u iščekivanju početka sudskog ročišta.
  5. Da nakon ostavinske rasprave brat je prvi puta zatražio trećinu stana a pridružila mu se i sestra, mada su ranije uvijek ponavljali i pred svjedocima da oni znaju da ja otplaćujem rate na mamino ime, ja sam odbio takvu mogućnost i predočio javnoj bilježnici dokaze o zajedničkom kućanstvu sa mamom u trajanju od 45 godina sve do njene smrti. Nije prihvatila moje zahtjeve te je donijela odluku u korist mog brata i sestre koji ni materijalno niti ikako pomagali u brizi oko majke, niti za njenog života niti nakon njene smrti. Sve troškove od kupnje grobnog mjesta smo samo mi snosili, oni niti jednom lipom, čak sam mojoj sestri pratio 300 EU, da bi mogla sa svojom djecom doći na ukop ( sin 50, godina koji nikad nije radio i kćer od 48 godina), Nakon moje žalbe na takvu odluku ona je od suda poništena a javna bilježnica se ispričala zbog takvog postupka njene zamjenice. Upućeni smo na parnicu tužbom protiv mog brata i sestre. Na tu tužbu brat i sestra su angažirali odvjetnika i traže prodaju stana ( 100 000 EU-tržišna vrijednost), i podjelu na tri djela. Stan treba otplaćivati još tri godine i on je pod hipotekom MORHA. Kako da se zaštitim od tih podlosti. Jer po praksi kod nas na sudovima plašim se i da neću doživjeti ročište. Uslijed prevelikog stresa sam završio na hitnoj zbog izrazite hipertenzije, i zdravlje i je dobro narušeno, jer nikad nisam imao visoki tla do prije par dana kada je naglo skočio na na 180/140. Oprostite na gnjavaži zbog ovako opširnog objašnjenja!
  6. Živio sam sa roditeljima u zajednici 45 godina gdje sam doveo i suprugu 1979 i gdje se rodio moj sin iste godine.Stan je bio u vlasništvu JNA. nakon smrti oca majka je nasljedila stanarsko pravo koje joj je ukinuto 1991 godine te je stekla status najmoprimca, te je 1995 godine dobila pravo otkupa stana. Kako sam ja sa obitelji živio u zajednici sa mojom majkom ja sam preuzeo otkup na rate tog stana i već otplaćujem 24 godine i imam još nekih 3 godine otprilike otplaćivati. Majka je preminula u 98 godini 25.01.2017 godine. Stan majka nije prenijela na mene jer je vjerovala svom drugom sinu i kćerki koji su znali da ja otplaćujem rate za stan te da nakon njene smrti neće potraživati isti. I ja sam im vjerovao. Međutim na ostavinskoj raspravi oni su zatražili svaki trećinu stana, odnosno da se stan proda i novci podjele jer je katastarski mama upisana kao vlasnik. Koliko znam otkup državnog stana na koje je postojalo stanarsko pravo JNA, ukinuto 1991 godine može nastaviti samo član zajedničkog domaćinstva a to sam ja, jer moj brat niti sestra nikad nisu živjeli u tom stanu niti pomagali na bilo kojim način u održavanju istog. Sada je završilo na sudu, i ne znam kako zaštitii moja prava jer sam slabog imovnog stanja da bih angažirao kakvog odvjetnika. Stan je pod hipotekom MORHA po ugovoru o otkupu stana na rate.
  7. Da u Policiji u Petrovoj ulici, ali nisu mi dali nikakvu potvrdu o mojoj kaznenoj prijavi već su jedva primili moju usmenu prijavu i na tome se je završilo. Sam postupak djelatnika je bio ponižavajući i odbijajući bilo kakve intervencije sa obrazloženjem da oni po ćlanku k.z. o utaji članak 232 ne postupaju za građane već samo za državnu imovinu, što je očito glupost! Člnak k.z. 232 o utaji jasno naglašava da zadržavanje nađene izgubljene stvari ili ostavljene, veće vrijednosti kažnjava do 2 godine zatvora, a kupnja iste do jedne godine zatvora.
  8. [h=2]Ukradeni Iphon 4[/h] Kako pronaći po imei-u taj Iphon, kada policija ne želi tražiti, već samo ako naiđu nekad na njega u kakvoj akciji će me obavijestiti o nađenom Iphonu. Sama vrijednost prelazi svakako 2000 kuna, zar nije dužnost nakon zaprimljene prijave ga pronaći?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija