Jump to content

cupsek

Korisnik
  • Broj objava

    9
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Nakon prigovora da je račun podmiren i dokazano danas sa računom uplate, skinuta blokada sa računa ali je sa njega skinuto ukupno 250 kuna za troškove fine .Kako sad povratiti troškove za koje nisam kriv a meni uzeto sa računa?
  2. Poz. Meni blokirali račun zbog navodnog neplaćenog računa za kaznu. Danas utvrdili da je greška njihova i da je račun uredno podmiren i to prije skoro 2 godine, jer netko nije zabilježio uplatu, ali troškove blokade i deblokade računa još uvijek treba netko platiti. Pitanje, tko će to platiti jer ja sam oštećen zbog blokade i vremena za dokazivanje,ne mogu raspolagati računima, a fina traži svoje. Da li imam pravo nekog tužiti i tražiti nadoknadu štete?
  3. A što je sa proteklim vremenom od 6 god. koliko tamo radim? Da li i na tu razliku imam pravo?
  4. Upravo tako. Na platnoj listi su samo sati odrađeni na normi (7,5 x broj radnih dana), a ako je godišnji tad piše 8 sati kao i za bolovanje. Mi nemamo nikad fond sati za određeni mjesec.
  5. Nije fiksna plaća. U ugovoru piše da se poslodavac obavezuje isplatiti minimalac, sa 40 sati radnim tjednom, po potrebi do 10 sati prekovremeno, ali ne više od 32 sata mjesečno, odnosno 180 godišnje prekovremenih sati.
  6. Radim u firmi na normu. Npr. 20 radnih dana x7,30 sati = 150 x satnica(XY). Zanimljivo da u istoj firmi na platnoj listi radnika koji je na režiji (voditelji, skladištari, održavanje, čistačica i sl.) uredno piše 20 x 8 sati = 160 sati. Znači ako mjesec ima 20 radnih dana,radnik na normi ne dobije plaćeno niti fond sati za taj mjesec, a ostali da. Poslodavac se uporno brani da mi imamo zajamčeni minimalac po ugovoru, da to nema veze sa brojem sati ?? Da li je to po zakonu, i da li imamo pravo tražiti da nam plati pauzu za proteklo vrijeme?
  7. Poz. Nakon smrti majke otac, brat i ja naslijedili smo svaki 1/3 dijela polovine kuće. Drugu polovicu ima otac. Brat s nama ne živi više od 20 god., a kuću koja je sad izgradili smo prije 10 god. supruga i ja uz pomoć njenih roditelja. Sad otac u dogovoru s bratom želi "sve", osim moje 1/3 u polovici sa izgovorom da sam radio bez njegovog dopuštenja?? Koja su prava mene i supruge u toj kući pošto imamo sve račune od gradnje, nabave mat. i ostalo? Što bi se desilo da on odluči kuću prodati ili darovati nekome? Da li možemo tražiti povrat uloženog u kuću?
  8. Malo kasnim sa odgovorom. Nije da mi nemamo pauzu, ali nam nije plaćena, u tome je problem. Npr. mjesec ima 22 radnih dana x 7,30=165 plaćenih sati iako je fond sati 22x8=176 sati? Znači na platnoj listi radnik ima samo 165 sati, dok režijsko osoblje 176 u istom mjesecu, tj. nema ni fond sati za taj mjesec. Prije smo radili subotom , a prekovremeni su se obračunavali tek kad smo prešli ukupno fond sati za taj mjesec. Dodatno pitanje: Da li radnik mora imati određeni fond sati u mjesecu, ili ne? Hvala unaprijed na odgovoru.
  9. Zanima me da li poslodavac ima pravo postaviti videonadzor u pogonu sa direktnim promatranjem radnika? Prije nekog vremena postavljen je nadzor na ulazu te postepeno po hodnicima i transportnim prolazima te skladištu. Također me zanima da li može u istoj firmi radnicima se računati 7,30 sati koji su na normi, a režijsko osoblje (kancelarije, skladište, održavanje, voditelji odjela i sl.) ima 8,00 sati plačenog dnevnog rada?? Na taj način radnici bez prekovremenih sati nemaju fond sati koji bi trebali, tj nemaju plaćenu pauzu.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija