Jump to content

ursuss

Korisnik
  • Broj objava

    12
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Imam isti problem.. u stvari susjedi...nitko te ne šiša,- traže dokumentacije kao da praviš kuću.. nitko nas nije pitao kad su stavljali..mislim da samo ostaje "partizansko djelovanje"..pa kada dođu popravljati.. tražiti isto tako brdo papirologije i ne pustiti ih u svoj dom...pa budu morali sami izmještati
  2. Pozdrav svima.. trebam dobar savjet pa krećemo ovako kratko i jasno: U 10 mjesecu prošle godine sin curi preko Njuskala nađe POLOVAN mobitel koji plaća 1.800 kn, kupi od tipa kojega zna s faxa. Cura mu koristi mobitel mjesec dana te dođe policija, uz potvrdu o privremeno oduz.predmeta isti oduzme uz objašnjenje da je mobitel kupila TREĆA ( X )osoba, koja je isti prodala ovoj drugoj osobi s faxa.Interesantno je slijedeće...osoba koja je prva prrodala mob.( X) je navodno pronašla osobnu iskaznicu neke ženske osobe,te u T-com-u sklopila ugovor o obročnoj otplati mobitela...kako rate nisu stizale, slijede opomene ,pa se klupko polako odmotalo.. Interesantno je da T-con ili bilo tko sklapa ugovore sa trećim osobama i bilo čijoj osobnoj iskaznici..što je nezamislivo. Moje pitanje glasi:- koja su prava STVARNO oštećene osobe.. u ovom slučaju sinove cure. Tražili smo pismeno od MUP-a da nas izvjesti protiv koga je podnešena kaznena prijava i kome, ali odgovora nema više od 60 dana. Pozdrav svima i hvala za savjet.
  3. Poštovani. Nedavno sam dobila obavijest od Candor" doo Valpovo da su dostavili poduzeću Cornix-Grupa doo zahtjev za prisilnu naplatu radi parkiranja vozila u Valpovu,Vij,H,Republike 12.11.2014. godine,a da nisam za isto platila parkiranje. Naravno, iznenadilo me isto jer nisam niti bila tada,niti u zadnje vrijeme u Valpovu. Podatke o datumu i prekršaju sam dobila od poduzeće Cornix-grupa doo. Nakon stotina telefonskih poziva, na koja mi iz Candor doo nisu dizali slušalicu- angažirala sam brata da osobno ode u istu firmu po "objašnjenja" gdje su istome rekli da se kazna mora platiti iako nisam dobila nikakvu obavijest. Nakon "objašnjavanja" i preterivanja isti su utvrdili da je moje vozilo BMW reg oznake OS144KH - kako stoji u zapisu njihovog operatera,a što nije točno jer se radi o Mercedesu- reg oznaka je točna(??????). Nakon konstatiranja pogreške ista osoba traži presliku prometne dozvole koju trebam donijeti u njihov ured kako bi stornirali prekršaj. Sve navedeno meni stvara - ne mali materijalnio trošak- premda sam u Osijeku- 25 km od Valpova. Moje pitanje glasi:- imaju li na to pravo i imam li ja onda pravo na naknadu troškova koje su mi oni prouzročili svojim aljkavim radom. Nadalje..može li zakonodavac -ako čita ove redove- obavezati koncesionare da u današnje vrijeme tehnike i informatike imaju obavezu uslikavanja prekršitelja- a kako bi imali neoborivi dokaz, jer ovako - kako sada stoji- građani moraju dokazivati NEVINOST, a ne tužilac krivnju..nakaradno, samo valjda u nas ima nešto slično.
  4. U Valpovu nema "plavih" mjesta..sva su ista kao i ona gdje se ne neplaćuje....ima prometnih znakova za obavjest za naplatu,ali je nedostatno i aljkavo postavljeno...! Uz to jedva čekaju da nekoga "upecaju " jer im je draže "prodati" dnevnu kartu nego da im se plati 3 kn..uz to automati za izdavanje parkirnih karti ( neki) ne rade već 3-4 mjeseca..strava i užas,a iste nitko ne kontrolira...stanarima prodaju godišnje karte,a broj automobila stanara je veći od broja parkirnih mjesta...što će reći da jedno parkirno mjesto prodaju više puta....užas i sramota već desetak godina...
  5. Kao prvo, svaki vozač se mora kretati po kolniku prema čl.46 ZOSPNC- sredinom kolnika, a ne gaziti crtu...drugo, brzina motocikliste je nebitna za prometni udes, on može činiti prekršaj ali je nebitno za UZROK nezgode, treće počinili ste prekršaj iz Čl 69 st 1 jer isti kaže da ste DUŽNI vaše vozilo pomaknuti u desno kada Vas netko obilazi,a vi ste gazili uz ili po liniji. Treba čuti i drugu stranu i njegovu verziju , jer po meni imate obostrane krivice...on isto tako može reći da jeste obilazio na punoj liniji,ali u tom trenutku ste Vi namjerno ili ne otišli u lijevo i njega pokupili jer ste mislili...."vidi ovoga, obilazi na punoj liniji...e nećeš..."
  6. Živjela prava branitelja....od 01.01.2005. Branitelji do TADA su vjerojatno bili u protivničkoj vojsci- ja sam jedan od tih "prije" i zato je to u najmanju ruku podlo..a branitelji ko ovce, samo bleje.... Ovaj je zakon vjerojatno donešen 2005 kada su se vratili tatini sinovi iz USA,Švedske i ostalih zemalja...Ne želim nikoga vrijeđati,ali da li je to u redu....djeliti nas na one prije i one poslije.Opravdanje za primjenu zakona retroaktivno vidim u tome kako Linić retroaktivno od 1969. provodi Zakon o legalizaciji...ali ...
  7. Hm..kako Vi kažete....i mislio sam da pisanje e-adrese bude problem, neće se ponoviti..
  8. Pozdrav! Evo ponovno se uključujem na temu.. Nigdje se kao prekršitelja u Prekršajnom nalogu ne spominje vozač koji je zaustavio vozilo na cesti što je i normalno iz perspektive prometne nezgode... Kako sam shvatio Vas jedino OZ "dribla" kako bi što manje platili...jer ste kao njihov osiguranik nepropisno parkirali ili zaustavili vozilo..ma to neka vas ne zabrinjava. VI kao učesnik u prometnoj nezgodi imate pravo na policijski zapisniko nezgodi kojega možete osobno dobiti (ima neka taksa) po okončanju postupka sa kojim idete u OZ radi reguliranja štete, očigledno je da za nezgodu niste Vui krivi i to je kraj priče sa pravne strane.
  9. Ma nebitno je da li ste se zaustavili ili parkirali jer niste smjeli niti jedno niti drugo...tu ste počinili prekršj koji za predmetnu prometnu nezgodu NIJE BITAN! Radnju sa vozilom je počinio vozač koji je izlazio sa parkirališta i TO je uzrok nezgode,a što će potvrditi svaki prekršajni sudac.Možete si skinuti Zakon o sigurnosti prometa na putevima pa pročitajte odredbe. Ja ( na Vašem mjestu ) ne bih potpisao nikakvu nagodbu sa osiguravajućom kućom do okončanja prekršajnog postupka. Nadalje iz onih slika prekršajnog naloga ne vidi se TKO je okrivljenik jer ste isto, naravno "cenzurirali"...ali ako je onaj drugi vozač, a ne Vi..sačekajte završetak prekršajnog postupka i sa rješenjem odete u OZ da vam isplate štetu po računu( u koliko platite sami i sačuvate (SVE) račune oko štete ili se nagodite kako god bilo...to malo traje ali nažalost to je taj put..bitno je da su OZ uslikaki oštećenja.
  10. Pozdrav! Pa koliko sam ja svatio iz policijskog izvješća oni su okrivili vozača koji je izlazio SA parkirališta i udario Vas koji ste bili PARKIRANI na sredini kolnika na parkiralištu! Ovako, premda sam i sam bio policajac-20 godina nije mi nepoznata tema;- zaustavljanje je kada vozilom negdje stanete DO 3 minute- isključen ili motor u radu, a parkiranje je preko 3 minute i motor VAN pogona. I sam sam imao sličan prekršaj-kao i Vi kada me je izlazeći sa parkirališta udarila jedna ženska osoba , naravno,ZA prometnu nezgodu je kriva ONA, a ja sam počinio prekršaj jer sam zaustavio-ili parkirao vozilo kako se ne smije( zagradio izlaz iz parkirališta). Ovako sam Vam to laički objasnio na najjednostavniji način. Što se tiče osiguranja, nemojte ni za živu glavu prihvatiti njihove nagodbe , jer oni se uvjek nastoje izvući, čak štoviše,trebali ste odvesti djecu i ženu liječniku radi stresa i straha te i to naplatiti od police gospodina koji je izlazio sa parkinga. Sudacza prekršaje će uvjek gledati ŠTO je uzrok nezgode, a to je u vašem slučaju gospodin koji se nije uvjerio što je iza njega...auto, djeca, rupa....već se bez provjere uključivao u promet. Vaš je prekršaj nepropisno parkiranje-što nema veze sa nezgodom. Također možete se posavjetovati sa nekim pravnikom koji radi po prometu... Naravno, sve ovo što sam naveo bazira se na Vašoj izjavi!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija